Improfestival på Aalborg Teater: Det kan stikke helt af

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fredag og lørdag finder en helt særlig begivenhed sted på Aalborg Teater.

På trods af at være en 140 år gammel kulturinstitution, som stadig rummer store kærlighedshistorier som Romeo og Julie eller klassikere som Cyrano, er teateret samtidigt et sted, hvor originalitet og kreativitet i høj grad får lov at blomstre.

Fredag og lørdag inviterer teateret igen i år til deres succesfulde International Improfestival på teatrets Lille Scene.

De seneste år har konceptet med improteater virkelig fået fat i branchen, hvor velkendte navne som Specialklassen, der også bliver en del af festivalen på teateret, har gjort det til en levevej at optræde med improvisation i nuet og lade publikums præmisser styre historien.

Dette bliver også netop fremgangsmåden i weekenden, hvor publikum – foruden Specialklassen – kan se frem til unik underholdning fra blandt andre Jonny Hefty, Den Lalleglade Brigade, flere udenlandske improteatergrupper og Aalborg Teaters egen gruppe, 3. stop fra Gug.

En fantastisk øvelse for skuespillerne

Initiativtageren til festivalen er én af 3. stop fra Gug’s egne skuespillere, Wilma Walther-Hansen. Wilma har igennem flere år specialiseret sig inden for improgenren, og hun mener, at genren også bør deles med Aalborg; noget som teaterets faste ensemble er stærkt tilfredse med.

”Vi laver improteater, fordi det er en mulighed for at give alle ens skæve vinkler, og mærkelige tanker frit løb på scenen,” forklarer Steffen Berenthz Eriksen, som til dagligt erd fast tilknyttet Aalborg Teater og er lige nu aktuel i den anmelderroste Karlsson Taget

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af.
Aalborg Teater “Larm i Kulissen”
Dato: 01.09.17
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

”Alt det man ikke må på en almindelig scene, bliver til gaver på improscenen. Fejl er kun med til at gøre stykket stærkere og drive historien fremad. Det hele er så uforudsigeligt og er en rigtig god øvelse for os skuespillere: at være i nuet og turde være på røven.” siger Steffen.

Publikum bliver en del af stykket

Det er ikke kun skuespillerne, som får en vigtig rolle i den improviserede histories udvikling. En del af ”øvelsen” er også, at publikums reaktioner og tilstedeværelse kan blive en del af akten.

Alt i alt handler det for skuespillerne om at være tilstede i rummet og gribe de muligheder, der kommer til én.

For skuespilleren Sebastian Aagaard-Williams, som også har erfaring i både tv- og musikverdenen, er netop denne teaterform på samme tid lærerig og givende – men også udfordrende.

”Improteater er godt på mange parametre. Det er både med til at stimulere ens kreativitet og umiddelbarhed og gøre op med sin egen forfængelighed. Men samtidigt er det også med til at vise publikum hele kernen af håndværket,” forklarer Sebastian og fortsætter:

”Man kan måske sammenligne det lidt med en sportskamp. Det man ser, er helt unikt. Det er eller bliver ikke en reproduktion – det sker lige nu og lige her.

Men som en modsætning til sportskampen, så handler det for os om at hjælpe hinanden hele tiden. Man kan ikke bare køre soloshow og regne med et godt resultat. Det handler om i fællesskab at skabe en sjov scene, der kan blomstre foran publikum.”

Håndværket kan opleves helt råt

Sebastians teaterkollega, Ferdinand Falsen Hiis, som også er en del af teaterets gruppe 3. stop fra Gug, stemmer i:

”Skuespillernes evne til at improvisere er det, der driver processen videre, og det kender vi i forvejen fra vores prøverum i forbindelse med en forestilling. Men det får publikum jo sjældent lov at opleve, så det er også en unik mulighed. Her kan de opleve håndværket helt råt og samtidigt komme tættere på os.”

Selvom improteateret ofte kan ende i absurde og komiske situationer, så skabes der også ofte interessante fortællinger i et samspil mellem skuespillernes talent for improvisation.

”Ofte bliver scenerne kredset omkring humor, men nogle spiller også lange forestillinger, som ikke er ment at skulle være sjove. Det svære ved impro kan være at overskue en dramatologi, men dem som er virkelige dygtige til det, kan disponere historierne vanvittigt godt,” forklarer Ferdinand og uddyber:

”Det er virkelig spændende at overvære skuespillerne drive en historie fremad – fuldstændig improviseret ved hele tiden at tage de rigtige valg. Historien bliver ligesom født og videreudviklet helt organisk, hvis skuespillerne er gode.

Det kræver talent ikke bare at flyve ud i absurditeter, og det er virkelig fascinerende at opleve.”

Både Steffen, Sebastian og Ferdinand opfordrer folk til at tjekke weekendens helt unikke festival ud; enten for at ”få en god griner”, ”opleve et rørende moment” eller bare have nogle hyggelige aftener i selskab med både nationale og internationale skuespillertalenter, som du aldrig har set dem før.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.