Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe event udskydes: Vil få hele Aalborg til at summe af liv i august

Af Michael Qureshi

Efter grundig analyse af regeringens seneste udmelding omkring afviklingen af større events, er det besluttet at udsætte IDRÆTSMØDET til 27.august – 1. september 2021.

IDRÆTSMØDET har det seneste år håbet på og arbejdet for at kunne være en af de første store events, som kunne sparke samfundet og idrætten i gang igen efter Coronakrisen.

Det er planen, at IDRÆTSMØDET får en række fede events og aktiviteter på Aalborgs Havnefront og rundt omkring i byen, mens det står på.

Noget der både bliver publikumsvenligt og andre aktiviteter hvor aalborgenserne selv aktivt kan deltage.

Vil ikke gå på kompromis

Utallige scenarier har siden været planlagt, forkastet igen og endnu et blev planlagt efter regeringens ekspertgruppes rapport blev offentliggjort i fredags.

“Den udgave af IDRÆTSMØDET vi kunne holde i dagene den 11. juni til 13. juni 2021 indenfor de udmeldte  rammer var ikke tilfredsstillende hverken for deltagerne, publikum eller os som arrangører,” siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen og fortsætter

“Idrætten har været meget hårdt ramt – og vi ville frygtelig gerne have afviklet IDRÆTSMØDET i juni, men vi er desværre nødt til at smide håndklædet i ringen og flytte IDRÆTSMØDET til august.

Vi tør ikke løbe an på, at vaccinationskalenderen holder.

Og de væsentlig højere udgifter vi vil få med de mange restriktioner, står slet ikke mål, med at både deltagernes og publikums oplevelse bliver dårligere,” forklarer Mads Duedahl.

IDRÆTSMØDETS aktiviteter på Havnefronten

IDRÆTSMØDET består af flere elementer bl.a. mange idrætsevents på og ved Havnefronten i Aalborg.

Der var planlagt over 20 arrangementer – repræsenteret af mere end 50 forskellige idrætter.

IDRÆTSMØDET arbejder nu intenst på at få flyttet så mange som muligt af de planlagte arrangementer.

De fleste vil blive flyttet til august, mens enkelte arrangementer, eksempelvis Sejlsportsligaen, desværre ikke kan flyttes.

Skal være optimale forhold

De kan muligvis gennemføres indenfor de retningslinjer Folketinget forventes at vedtage i løbet af denne uge for større idrætsevents.

“Vi har lyttet meget til erfaringerne fra 2019 og forsøgt at skabe en intim og mangfoldig idrætsarena for både de aktive og publikum.

En inspirerende mødeplads, hvor fællesskabet og bevægelsesglæden er i fokus. Det vil ikke harmonere med en opdeling i sektioner, hvor publikum og deltagerne ikke kan mixes og mødes på tværs.

IDRÆTSMØDET har en ambition om først og fremmest at være rummelig og mangfoldig – det er ikke nemt med coronapas og indhegning, uden mulighed for at kunne bevæge sig frit rundt,” forklarer koordinator for IDRÆTSMØDET Morten Arvidsson.

IDRÆTSMØDET – konferencen

I 2019 var der over 650 deltagere på IDRÆTSMØDETS konference med 14 temabaner og 150 programpunkter.

Ambitionerne er endnu større denne gang, og også her ser man større muligheder for succes i august:

“Vi er så tidligt i genåbningen, at rigtigt mange danskere stadig ikke møder fysisk ind på deres arbejde, så er det svært at forvente de vil tage til en konference Aalborg allerede i juni.

På konferencen i juni havde vi planlagt 18 temabaner med over 200 programpunkter.

Dem forsøger vi nu at få flyttet til august.

Ambitionen er stadig at lave den mest mangfoldige og bedste idrætskonference i Danmark.

Behovet for at idrætssektoren kan mødes er stor, derfor har det stor prioritet for os at skabe en konference, hvor folk fysisk kan mødes om idrætten, netværke og inspireres,” slutter Morten Arvidsson

IDRÆTSMØDET vil snarest melde størstedelen af programmet ud og tilmeldingen til konferencen vil åbne i løbet af maj.

Programmet for aktiviteterne på Havnefronten i Aalborg vil også løbende blive offentliggjort på www.idrætsmødet.dk og i IDRÆTSMØDETS app, der vil blive tilgængelig i løbet af maj.

Nordeafonden som er IDRÆTSMØDETS store støtte bakker op omkring beslutningen, og glæder sig til at deltage i Aalborg til august.

Del artikel

Andre læser også