Hvorfor du skal erhverve dig plastik vinduer 

Skrevet af: Redaktionen

Vindue markedet er blevet et rigtig stort, og det kan være svært at finde rundt i hvilke vinduer, som er bedst og hvilke som er moderne.

Når du shopper for vinduer, er der mange forskellige faktorer, som spiller ind i dit valg. Pris, udseende, miljøvenlighed og måske vigtigst af alt hvordan de bidrager til at beholde et godt indeklima.

Med plastik vinduer får du er alsidig vinduetype, som passer til det moderne hjem, og du får mange fordele ved at vælge et plastik vindue.

Blandt andet er prisen på plastik vinduer i forhold til malet-træ vinduer eller træ-alu vinduer er betydeligt lavere. Du kan læse flere gode grunde til at erhverve dig plastik vinduer nedenfor. 

Plastik vinduer har en lang levetid 

Plastik vinduer er lavet af PVC-profiler, hvor både karm og ramme er produceret i PVC.

Plastik vinduerne holder noget længere end dens brødre i både træ-alu, malet-træ og mahogni, fordi det holder skidt og fugt ude bedre end træ gør.

På den måde forhindrer vinduerne i at få skimmel, da fugten ikke kan komme ind og sidde i vinduerne.

Dernæst er plastik ikke et så nemt nedbrydeligt materiale, hvilket gør at du kan beholde dine vinduer pæne i langt længere tid end med andre vinduestyper. 

Lav vedligeholdelse 

Måske den største grund til at anskaffe sig plastik vinduer er den lave vedligeholdelse.

En af manges helt store sommerprojekter hvert andet eller tredje år, er at give de gamle trævinduer olie eller maling, for at de stadig ser sunde og pæne ud.

Dette slipper du helt for med et plastik vinduer, da materialet ikke skal vedligeholdes på samme måde.

Det vil ikke sige, at du ikke skal vedligeholde dine plastik vinduer, men du kan klare din vedligeholdelse med en spand, klud og noget varmt sæbevand.

Det vil med andre ord sige, at du kan klare din vedligeholdelse samtidig med at du pudser glasset, og du sparer oceaner af tid. 

Moderne tider kræver moderne vinduer 

Vi lever i en tid hvor nordisk minimalisme og simpelhed præger både bolig og modeverdenen.

Du kan følge med på den mode med plastik vinduer. Plastik vinduerne kommer i få simple og stilrene farver, men med dets glatte udseende, samt minimalistiske stil er oplagt for dig som elsker et stilrent look.

Plastik vinduer er specielt populære i nybyggede huse, da materialerne ofte er nyere og til dette passer plastik vinduerne godt til, da de ikke stjæler for meget opmærksomhed.

Det er tilmed et billigere alternativ

Man skulle tro at plastik vinduer skulle være dyrere end træ-vinduerne, men dette er ikke tilfældet.

PVC-materialet er billigere at fremstille end træ-vinduerne, og derfor skal du slippe mindre pr. plastik vindue end ved pr. træ-vindue.

Prisen vil variere elt efter størrelse, form og type af plastik vindue, men det er generelt set et billigere alternativ end træ-vinduer. 

En af ulemperne ved et plastik vindue er dog, at hvis der forekommer en bule i rammen, så er det ikke på samme måde muligt at fikse det.

Så skal rammen skiftes ud, så du skal stadig huske at passe på dine plastik vinduer, på trods af den lange levetid og lave vedligeholdelse.

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Aalborg er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is. Vi har haft den berømte romkugle-is og Guf & Kugler har haft en White Russian is med sprut i.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

11 millioner solgte albums: Katie Melua optræder i Musikkens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

I efteråret 2018 lagde Katie Melua vejen forbi Aalborg, og til næste år giver hun igen koncert i Aalborg – denne gang i Musikkens Hus.

Det sker den 3. oktober kl. 20.00.

‘Nine Million Bicycles’, ‘The Closest Thing to Crazy’ og ‘If You Were a Sailboat’ er blot nogle af de sange, der har gjort Katie Melua til et verdenskendt navn.

Katie Melua, der med elleve millioner solgte albums og 56 platin-plader, er én af Storbritanniens mest sælgende sangerinder, drager på en tour, der næste år bringer hende tilbage til Musikkens Hus.

Hun har udgivet syv albums, der alle er strøget ind på Top-10. I år udkommer hun med en dobbelt cd, der blandt andet indeholder liveindspilninger med det 23-medlemmer store georgiske vokalensemble, Gori Women’s Choir, som hun gæstede Musikkens Hus med i 2016.

En af Englands bedste sælgende sangerinder

Hendes kraftfulde stemme, charmerende personlighed og fejlfri performance gør Melua til en efterspurgt artist rundt om på verdens musikscener.

Den 35-årige sangerinde, der oprindeligt er fra Georgien, albumdebuterede i 2003, blot 19 år gammel. Hendes fyldige stemme og dragende sange er blevet hendes varemærke, siden hun første gang kunne opleves med ’The Closest Thing To Crazy’.

Tre år senere var hun Englands bedst sælgende sangerinde. Debuten ‘Call Off the Search’ solgte næsten to millioner eksemplarer i England alene, mens hendes andet album ‘Piece by Piece’ (2005) gik fire gange platin.

Hvad: Katie Melua koncert
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 3. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo her.