Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjælper strandede elever: Aalborg-flyselskab kommer højskole til undsætning

Af Michael Qureshi

Zanzibar lyder ganske vist ret eksotisk.

Men sådan har det næppe været for over 70 danske højskole-elever, der har været strandet på Zanzibar ud fra Afrikas kyst den seneste tid.

Det har nærmest umuligt for eleverne at få lov til at vende retur til Danmark, men nu er hjælpen kommet via Aalborg-flyselskabet Great Dane Airlines.

Det skriver Ritzau ifølge B.T. 

Den danske højskole Zanzibar Højskolen har nemlig valgt at chartre et helt fly for at få deres elever hjem, og med stor velvilje fra Great Dane Airlines skulle eleverne være hjemme inden for de kommende 36 timer.

Tjener ikke på det

Great Dane Airlines havde ellers indstillet al flyvning grundet den kritiske situation i luftfartsbranchen.

Aalborg-flyselskabet er endda gået med til at sende flyet afsted og udelukkende få omkostninger dækket, så de ikke har profit på det.

“Vi forhørte os hos flere luftfartsselskaber.

Hos selskabet Great Dane fik en luftkaptajn overbevist resten af virksomheden om at lade os chartre et fly – også selv om selskabet allerede havde indstillet sin drift,” siger højskolens bestyrelsesformand Lars Bo Kirk til Ritzau ifølge B.T.

Det må siges at være en fantastisk gestus fra direktør Thomas Hugo Møller, der på nærmest en uge gik fra at være et succesfuld iværksætterselskab i Danmark til at være konkurstruet.

Hjælper strandede elever: Aalborg-flyselskab kommer højskole til undsætning
Eigild Christensen (tv) ejer Great Dane Airlines

Ud over Thomas Hugo Møller ejes Great Dane Airlines af en af Nordjyllands rigeste Eigild B. Christensen, der sammen med sin hustru Sonja er kendt for deres hjertevarme engagement i velgørenhed.

I dette tilfælde handler det så om, at Great Dane Airlines hjælper strandede danske højskole-elever i en meget svær og usikker tid.

Del artikel

Andre læser også