Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Skrevet af: Michael Qureshi
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth
Lars Helmuth nytænker konceptet og kommer med helt nyt menukort på Helmuth

Succes i en kynisk restaurationsbranche er ualmindeligt svært at opnå. Konkurrencen er benhård. Der er mange om buddet.

Men hvad så hvis man rent faktisk har ramt rigtigt. Tør man så ændre på noget, der fungerer? Og i så fald hvornår skal det være?

Det er de spørgsmål, som restauratør Lars Helmuth har stillet sig selv det seneste halve år.

Helmuth åbnede på Boulevarden i maj 2014, og det blev lynhurtigt et populært spisested.

Derudover har Helmuth vist sig at være et af få steder i Aalborg, der har haft appel til en målgruppe der hellere vil cocktails i topklasse end pumpende diskorytmer i Gaden.

Men nu slutter Helmuth med menukortet, som vi har kendt det de seneste to år. Det er velovervejet og gennemtænkt.  For Lars Helmuth er det et offensivt træk i en hård branche, hvor der hele tiden kommer nye spillere på markedet. Især i Aalborg.

”Jeg har hele tiden været klar til at omstille mig. Jeg tror, at det traditionelle menukort er ved at uddø. Med forret, hovedret og dessert. Det vil jeg ikke gå og vente på. Jeg vil ikke komme for sent om et år eller to. Så hellere komme det i forkøbet og være nytænkende. Jeg har ladet mig inspirere især af København. Aalborg er også blevet langt bedre til hurtigt at tage imod, hvad der kommer fra især hovedstaden,” fortæller Lars Helmuth.

Man kan mærke på ham, at han brænder for at fortælle om sit nye projekt. Han har brugt mange timer på at planlægge det nye kapitel for Helmuth, og han kommer til at investere mange penge i at ændre konceptet.

Det nuværende menu-kort skrottes. Slut med burger og sandwich på Helmuth. Nu er der nye ambitioner. Det lyder måske af store armbevægelser, men det fornemmes, at det mere er seriøsitet og professionalisme, når Lars Helmuth præsenterer et af projekterne.

”Vi vil lave Aalborgs bedste pizza i det fedeste miljø og i den bedste stemning. Det er ikke for at træde nogen over tæerne, men jeg synes virkelig, at der mangler et sted i byen, hvor der er kræset for en pizza, og hvor der er kvalitetsråvarer i tilbehøret. Og ikke mindst omgivelserne til at nyde sådan en pizza. Vi kommer til at lave stort set alt tilbehøret selv,” siger den populære aalborgenser.

Helmuth i Aalborg
Foto: Helmuth Facebook

Men den nok største revolution i Helmuths tankegang er storsatsningen på no gluten vejen, der kommer til at tilgodese en masse af byens allergikere.

”Glutenfri er utroligt kompliceret at kunne tilbyde på en restaurant. Der er en masse regler fra fødevarestyrelsen. Så vi indgår et samarbejde med et bageri i Storvorde, som laver vores bunde og andet brød glutenfri. De er specialister i det. Det er ikke sådan, at al vores mad bliver no gluten, men det er et tilbud til allergikerne. Mit håb og tro er, at sidder der tre veninder og overvejer hvor de skal spise, så vil de vælge Helmuth fremover, hvis den ene er allergiker. Vi har også haft en del forespørgsler på det,” forklarer Lars Helmuth.

Med tiden vil der også komme en glutenfri særskilt afdeling til brunchen. For det er sådan, at det overhovedet ikke må komme i nærheden af almindeligt brød.

En tredje vigtig del af det nye menukort på Helmuths bliver to rustikke menuer. De er opkaldt efter Lars Helmuths to børn. Helmuth er på ni serveringer, og Hollie er på seks serveringer.

”Planen er, at man går ud og spiser, som man egentlig gør derhjemme. Her bare i en speciel atmosfære. Jeg tror på konceptet med delemad, hvis man er ude og spise med venner, familie eller forretningsforbindelser. Man får serveringerne ind lidt af gangen. Det kan være et helt stykke torsk, som man så selv sidder og skærer ud og deler,” lyder det fra Lars Helmuth.

Prisniveauet bliver også fordelagtigt, lover Lars Helmuth.

”Vi kommer til at ligge på priser, hvor det bredeste publikum er, og så køber folk måske en ekstra cocktail efter maden,” siger han med et skævt smil.

Og det er vigtigt, at han får nævnt de cocktails. For er der to ting, som der ikke fjernes fra Helmuth, så er det netop de berømte cocktails og så den ekstremt populære brunch.

”Dem rører jeg slet ikke ved. Det kører videre i samme stil. Vi får nyt cocktail-kort til efteråret, og det bliver stadig en del af Helmuths dna,” siger Lars Helmuth.

Mange ved det måske ikke, men det er også ham, der ejer Café Spiret hundrede meter længere oppe af Boulevarden. Ligesom Helmuth i Skive er en forrygende succes, der netop er rykket i større lokaler i byen.

Det nye menukort er netop blevet færdigt, og han håber, at Aalborg vil tage rigtig godt imod det.

”Der er kommet mange nye steder i Aalborg, og det bliver ved, kan man jo se. Det er spændende for branchen, og man skal jo helst ikke drukne i alle de nye steder. Men jeg er faktisk ikke i tvivl om, at folk der kommer ind og prøver de nye ting hos os vil komme igen.”

Vi kan kun sige herfra, at vi har store forventninger til det ”nye” Helmuth.

Se her det nye menukort på Helmuth

Fik du læst?

Bølge af nye restauranter i Aalborg: Her er de hotte steder du skal kende

price i Aalborg
Hele holdet bag Brdr. Price i Aalborg

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.