Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis kaffe og kage: Kom på guidet byvandring i det nye Stigsborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Stigsborg
Foto: Stigsborg

Der er fuldt tryk på byggeriet ved Nørresundbys havnefront.

Havnefronterne på begge sider af fjorden har gennem de seneste årtier transformeret sig fra industriområder til nye, levende bydele og byområder. Og transformationen er fortsat i gang.

Lige nu skrives endnu et kapitel i udviklingen med opførslen af den nye bydel Stigsborg.

På det cirka 54 hektar store område i Nørresundby står flere store projekter færdige, og indbyggertallet i den nye bydel vokser hastigt, i takt med at flere og flere flytter ind i de nye boliger.

Er du nysgerrig på, hvordan bydelen udformer sig, kan du søndag den 21. maj kl. 11.00-13.00 komme på en guidet gåtur i området.

Få status på byudviklingen

Til byvandringen kan de fremmødte høre mere om udviklingen af den nye bydel og de mange kommende aktiviteter, ligesom dagen også byder på gratis kaffe og kage. Det skriver byudviklingsselskabet Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

Her vil repræsentanter fra Aalborg Kommune og Stigsborg P/S give en status på første etape af byudviklingen og fortælle om bydelens historie såvel som de overordnede planer for området.

Søndagsturen starter kl. 11.00 ved det nyåbnede mobilitetshus, der ligger mellem Mølndalsvej og Stigsborg Bygade.

Fakta om Stigsborg:

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel.

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere.

Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Læs mere på www.stigsborg.dk

Herefter gåturen blandt andet går forbi havnefronten, forskellige boligområder samt det kommende Børne- og Ungeunivers og ikke mindst Stigsparken, der er Aalborgs nye, store bypark.

Efter den guidede byvandring kan de fremmødte nyde godt af gratis kaffe fra Eventyrlig Coffee samt kage fra en lokal bager.  

Del artikel

Andre læser også