Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Høj kvalitet og fair priser: GrowerChampagne sørger for champagnen til jul og nytår

Af Nathalia Hentze Nielsen

Vi er for alvor begyndt at nærme os årets største højtider, hvor samvær, hygge og ikke mindst mad og drikke er i højsædet.

Måske du allerede har planlagt juleaften og nytårsaften ned til mindste deltalje, eller måske du er helt på bar bund. Uanset hvad er der hjælp at hente, når det kommer til kronen på værket til enhver festlig aften: Champagnen.

Fordi champagne er ikke bare champagne. Der findes mange forskellige slags, og i stedet for at vælge den første og bedste nede i supermarkedet, er det værd at dykke ned i de små producenter, der ofte laver champagne i bedre kvalitet og til en mere fair pris.

Men tag ikke kun vores ord for det; lyt til Jesper Borup Christensen, der er så passioneret omkring den boblende drik, at han har startet sin egen virksomhed kaldet GrowerChampagne.

Mere personlighed og bedre kvalitet

Virksomheden, der holder til i Støvring, er under et år gammel, men er på imponerende vis allerede blevet leverandør til bl.a. Ruths Hotel i Skagen og Michelin-restauranter som Kong Hans Kælder i København og Restaurant Frederikshøj i Aarhus.

Heldigvis kan du og jeg også nyde godt af Jespers ekspertise gennem GrowerChampagnes webshop eller på kontoret i Støvring.

Men hvad skal man lige ligge i navnet, og hvad adskiller egentligt GrowerChampagne fra andre i branchen?

“Vi udbyder kvalitetschampagne fra små producenter, der selv dyrker druerne.

Små producenter laver ofte champagne med mere personlighed, bedre kvalitet og til væsentligt lavere priser end mastodonterne indenfor champagne-verdenen. Det opnår de, fordi de ikke bruger store summer på markedsføring og branding, men udelukkende fokuserer på at nå så høj en kvalitet som muligt,” fortæller indehaveren.

Han uddyber, at ordet “grower” er den internationale betegnelse for små producenter, da det betyder “drue dyrker”.

Høj kvalitet og fair priser: GrowerChampagne sørger for champagnen til jul og nytår

Nål i en høstak

Undertegnede her får dernæst spurgt om sortimentet dermed inkluderer champagne fra hele verden, hvorefter Jesper Borup Christensen tålmodigt forklarer, at champagne er stedbestemt.

“Folk forbinder al mousserende vin med champagne, men det må faktisk kun kaldes champagne, hvis det kommer fra Champagne-regionen i Frankrig. Og det er uden tvivl herfra, at de bedste mousserende vine kommer fra,” forklarer han.

Denne region er kun på størrelse med Fyn, men huser over 15.000 vingårde og producerer 300 millioner flasker champagne om året. Det kan dermed være lidt en nål i en høstak at finde ud af, hvem der laver ordentlig champagne.

“Vi smager os igennem 30 til 40 producenter, før vi vælger, hvem vi vil udbyde,” siger Jesper.

Den høje standard reflekterer sig bestemt i virksomhedens udvalg.

GrowerChampagne tilbyder nemlig champagne fra Nicolas Maillart, der er kåret til “Grower of the Year in Champagne 2020” af den absolut førende champagneekspert, Richard Juhlin.

Smagekasse med bredt udvalg

Siger navnene på producenterne dig ikke særlig meget, og ønsker du bare en smagfuld champagne til f.eks. nytårsaften, er det også helt okay.

Jesper går nemlig op i at formidle til begyndere indenfor champagne-verdenen, så alle kan forstå, hvad de drikker uden at skulle sætte sig ind i for meget.

I tråd med dette tilbyder han to smagekasser: En Decemberkasse med seks forskellige champagner og en Nytårskasse med tre forskellige champagner, så man kan få prøvet et bredt udvalg.

“Smagekasserne er en god introduktion til vores udvalg. Der er tre forskellige producenter, som vi selv importerer, og det er også dem, du finder på de restauranter, vi sælger til. Og til januar kommer der endnu flere nye producenter til,” siger han.

Disse producenter er Nicolas Maillart, Jean Servagnat og Julien Prélat, der alle tre laver champagne af højeste kvalitet.

Decemberkassen koster normalt 2.335 kroner, men i artiklens anledning tilbyder GrowerChampagne en særlig MigogAalborg pris på kun 1.995 kroner. Det samme gælder Nytårskassen, der sættes ned fra 1.085 kroner og sælges til 995 kroner.

Høj kvalitet og fair priser: GrowerChampagne sørger for champagnen til jul og nytår
Decemberkassen med seks forskellige slags champagne.

Bestiller du en kasse nu, kan du også nå at servere et glas bobler til julemaden; champagne går nemlig rigtigt godt til den fede mad, fortæller Jesper:

“Prøv champagne til julemaden. Det fungerer fantastisk! Du kender nok følelsen af være fuldstændig færdig efter julemaden – træt og meget mæt.

Det skyldes til dels, at den tunge julemad kombineres med kraftig, højalkoholisk rødvin som kun er med til at gøre dig endnu mere træt og mæt.  En champagne af god kvalitet har modsatte effekt. Den frisker dig op og giver modvægt og spiller godt op mod julemadens søde, sure og fede elementer.”

Høj kvalitet og fair priser: GrowerChampagne sørger for champagnen til jul og nytår
Nytårskassen med tre forskellige slags champagne.

Uddannet indenfor vin og champagne

Selvom du ikke behøver at være hverken ekspert eller nørd for at kunne nyde champagne fra GrowerChampagne, er det to ord, der passer perfekt på indehaveren selv, og som gør ham så velegnet til at rådgive kunder.

Jesper har stor erfaring indenfor vinbranchen, hvor han bl.a. har arbejdet i forskellige vinforretninger og haft berøringsflade med alle mulige typer vin.

Champagne er og bliver dog hans helt store passionsprojekt, og siden starten tidligere i år er GrowerChampagne bare vokset og vokset.

“Jeg har den faglige tilgang til hele universet. Jeg har taget en del vinuddannelse i udlandet og hos Danmarks førende udbyder, hvor jeg efterfølgende også har fået æren af at undervise fra tid til anden,” uddyber han.

Denne faglige viden gør, at han er klædt rigtigt godt på til at vejlede sine kunder indenfor den fagre champagne-verden og at komme i mål med visionen om at udbyde Danmarks bedste udvalg af champagne fra små kvalitetsorienterede producenter.

Læs mere om GrowerChampagne her.

Hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev (nederst på hjemmesiden), er du samtidig med i konkurrencen om at vinde en Nytårskasse til en værdi af hele 1085 kroner. De trækker lod og finder en vinder d. 27. december.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet kommer du også forrest i køen, når de udbyder unikke og sjældne champagner, afholder arrangementer, og du bliver holdt opdateret på hvad der sker i champagneverdenen.

Del artikel

Andre læser også