Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis rundvisning på Spritten: Hør om fremtidsplanerne for Aalborgs nye kunsthal

Af Nathalia Hentze Nielsen

Der er blevet skrevet meget om Kunsthal Spritten over årene – positivt såvel som negativt – men det kan være svært at forestille sig, hvordan den egentligt kommer til at tage sig ud.

Med en officiel åbning sat i 2024 går der lang tid, før vi får syn for sagerne, men nu får den gængse aalborgenser en helt særlig mulighed for at opleve de utrolige rum i den gamle kedelhal og få en forsmag på, hvad Aalborgs kommende internationale kunsthal kommer til at byde på.

Onsdag den 1. juni kl. 17.00 inviterer Kunsthal Sprittens direktør, Mads Damsbo, til en gratis rundvisning på Sprittens grund, hvor han fortæller om fabrikkens ikoniske historie og om planerne for kunsthallen.

Det er gratis at deltage i rundvisningen, og alt man behøver at gøre er at møde op. Bemærk at rundvisningen kommer til at foregå på engelsk.

Gratis rundvisning på Spritten: Hør om fremtidsplanerne for Aalborgs nye kunsthal
Foto: Studio Tomás Saraceno. Det 100 millioner dyre kunstprojekt, som bliver et af verdens største permanente udvendige kunstværker, forventes at ramme Spritten i 2024 – men allerede nu er man ved at gøre det færdigt.

Fakta om Spritten

De danske spritfabrikker blev første gang etableret i 1881. De nuværende bygninger på kanten af Limfjorden i Aalborg er tegnet af Alfred Cock-Clausen og opført i årene 1929-1931.

Hovedparten af de historiske bygninger på Spritten ejes i dag af Spritten A/S, mens andre ejes af A. Enggaard. Kedelhallen og Cloud City ejes og opføres af Fonden Artcenter Spritten. De historiske bygninger på Spritten er alle fredet og er i dag et af de 25 umistelige industriminder i Danmark.

Om Kunsthal Spritten

Kunsthal Spritten / Spritten Center for Contemporary Art og Cloud City Aalborg bliver udviklet af Fonden Artcenter Spritten i partnerskab med Aalborg Kommune, Realdania og Det Obelske Familiefond og støttes af en række øvrige, private bidragydere.

Den nye kunsthal andrager et samlet areal på 3.000 kvadratmeter, herunder godt 1.000 kvadratmeter til udstillinger med over 11 meter til loftet i kedelhal 1.

Cloud City Aalborg er tegnet af Tomás Saraceno og består af 63 moduler sat sammen i en skyformation, der skyder op i femte sals højde. Skulpturen bliver på højde med Rundetårn og bliver et nyt markant vartegn for Aalborg med udsigt over Limfjorden og byens tage.

Hvad: Rundvisning og fortælling om Kunsthal Spritten
Hvor: Spritten,  C. A. Olesens Gade 1
Hvornår: Onsdag den 1. juni, kl. 17.00

Del artikel

Andre læser også