Gode tips: Når du holder fest i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er mange faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser, hvis du skal holde fest.

Derfor er det en god idé, at du planlægger det i god tid.

De fleste bliver forundret over kompleksiteten af, at holde fest. Der er naturligvis forskel på, hvad formålet og den grundlæggende idé bag festen er.

Nogle fester kræver selvfølgelig mere planlægning end andre.

Hvis du skal afholde en fest i Aalborg, så findes der mange tips, du bør tage til dig.

Det er vigtigt, at du er indstillet på, at det kræver en vis forberedelse, at skulle afholde en fest.

Det er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om en stor eller betydningsfuld fest. Herunder præsenteres du for en række relevant tips, hvis du skal holde fest.

Husk, at der ikke nødvendigvis gør sig andre ting gældende i Aalborg end i andre byer, men hvis du alligevel er i tvivl om hvorvidt visse ting gør sig gældende, så kan du tage et kig på Aalborgs egen hjemmeside.

1. Forberedelse i god tid er nøglen til succes

Hvis du skal holde fest, så er der typisk et væld af aspekter, der skal gå op i en højere enhed.

Det kan være bl.a. mad, drikke, lokation og tema. Det betyder også, at der er mange ting, der kan gå galt, hvis ikke det hele spiller sammen.

Det er derfor, det er vitalt, at du starter med at forberede og arrangere din fest i god tid – det er nemlig nøglen til succes.

Skal du servere mad for dine gæster, så er det særligt vigtigt, at det bestilles i god tid. På denne måde er du sikret, at du ikke løber ind i en situation, hvor samtlige muligheder er booket.

Du kan f.eks. bestille mad fra CanBlau, Slagter Stiller eller Skydepavilionen, der alle holder til i Aalborg. Det er dog lige så vigtigt, at der er styr på din lokation i god tid.

2. Gør noget ud af din fest

Der findes mange idéer til din fest, som du kan læse om på nettet.

Mange af disse tager udgangspunkt i, at du er villig til at gøre en indsats for din fest.

Hvis du ønsker, at din fest skal være noget helt særligt og være noget, dine gæster vil glædes over i lang tid fremadrettet, så er det essentielt, at du gør en indsats for og er villig til at investere i denne fest.

Du er garanteret, at dine gæster vil synes bedre om din fest, hvis de kan mærke, at du har gjort noget ud af den.

Det kan være i form af, at leje en fornem lokation i skønne omgivelser, ved at servere mad, der er ud over det sædvanlige eller ved at tage oppyntning og tema til det næste niveau.

Det hele handler om, at festen skal være bemærkelsesværdig.

3. Lav playlister til hele aftenen

Hvis ikke, du har hyret en DJ, et band el.lign., der skal stå for musikken, så er det en god idé, at lave playlister til hele aftenen.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at tilrettelægge disse playlister, så de stemmer overens med stemningen.

Derfor skal det f.eks. være stille og rolig baggrundsmusik til maden, hvorefter festniveauet kan opjusteres.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her