Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd til iværksætteri og regnskab

Af Annoncør

Kom godt på vej til til at starte din egen virksomhed

Det er spændende og nervepirrende at starte sin egen virksomhed, men mange går også en god rum tid og stiller plus op mod minus – for ja, der er meget ansvar forbundet med at drive selvstændig virksomhed. Det vil dog være en skam, hvis du holder dig tilbage på grund af, at du ikke lige har en årelang revisoruddannelse eller en bachelor i Jura!

Her bringer vi derfor en lille introduktion til kravene til regnskab, når du kaster dig ud i dit helt eget iværksætteri-eventyr. Geniale forretningsidéer fortjener nemlig at blive prøvet af i den virkelige verden – og Aalborg rummer bestemt et nysgerrigt og ivrigt kundegrundlag, så det er bare om at komme i gang!

 

Online bogføring er en gave til regnskabet

Glem alt om regnskabsbøger og udtværede tal, skrevet med en gammeldaws kuglepen! Der findes et godt udvalg af online regnskabsprogrammer og online bogføring, som på mange planer vil gøre regnskabet i din virksomhed nemt og transparent. Et godt regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomheden er nemlig et online program, hvor du logger ind, taster dagens arbejdstimer, udgifter, indkomst etc, og herefter altid let vil kunne finde de rette dokumentationer og regnskabposter.

Bogføringsprogrammet lægger tallene sammen på korrekt vis og skaber et overblik, ligesom regnskabet til enhver tid udarbejdes uden de lovkrav, der er til professionel regnskabsføring og årsregnskaber. På Regnskabsprogrammerne.dk finder du et solidt overblik over de bedste online bogføringsprogrammer på dansk.

Mange lokkes af at bruge gratis programmer såsom Excel til at lave deres virksomheds regnskab. Desværre kan dette vise sig at gøre mere skade end gavn og være et værre tidsspilde. Et par af de mange lovkrav til et erhvervsregnskab vedrører nemlig det helt centrale, at man ikke må kunne ændre i poster eller transaktioner i regnskabet senere hen. Desuden kan en enkelt slåfejl eller et øjebliks uopmærksomhed lave en fejl i tastningen, som du skal bruge timer på at finde og rette.

 

Spring trygt ud i dit iværksætteri med (billig) hjælp til regnskabet

Hvis du er en enkeltmandsvirksomhed eller er freelancer, behøver du faktisk ikke nødvendigvis at lave årsregnskab. Du skal dog altid have styr på dit almene regnskab og det skal være korrekt til enhver tid; du skal dermed altid sørge for at have 100% styr på alle udgifter og indtægter, samt den totale balance for din virksomhed (dvs. hvad du råder over af værdi i form af ejendom, maskiner etc samt hvad, du skylder til bank osv).

Du er ikke forpligtet til at benytte en revisor, når du laver regnskab i din virksomhed, så du kan spare godt i budgettet, hvis du både benytter et godt online regnskabsprogram og så tager et minikursus i regnskabsføring for iværksættere. Tjek Aalborg Kommunes geniale og ofte gratis tilbud til startups her og brug også lidt tid på at søge efter step-for-step guides på nettet og på Skats hjemmeside. Så lad aldrig en god forretningsidé gå til spilde, blot fordi bogføring virker en anelse skræmmende – hvo intet vover, intet vinder!

Del artikel