Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu mere gigantisk: Gigantium indviet og udvidet med 4.000 m2

Af Nathalia Hentze Nielsen

Idræts- og kulturmekkaet Gigantium blev torsdag officielt udvidet og indviet.

Snoren blev klippet til to nye haller, nye fitnesslokaler og nyt aktivt ankomstområde mod syd med langt bedre forbindelse til den kollektive trafik og kommende Plusbus, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Jeg er utroligt glad for, at vi i dag endnu en gang kan udvide Gigantium.

Over årene er Gigantium nærmest blevet et billede på Aalborgs generelle store udvikling. Først udvidelse med isarenaen, senere svømmehal og atletikhal, og nu to haller mere med mangeartede funktioner.

Det er et billede på, hvor meget idræt og kultur er en del af Aalborgs dna. Og så er jeg glad for at vi får koblet Gigantium på den grønne og bæredygtige udvikling med en ny flot aktiv forplads og Plusbus-station der forbinder stedet med en kollektive trafik.

Det er et udtryk for den positive udvikling i kommunen,” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Et Gigantium på 42.000 m2

Gigantium bliver udvidet med 4.000 m2, så den nu er oppe på 42.000 m2.

To nye multifunktionelle haller, et nyt cardio- og styrketræningslokale, samt mødelokaler og seminarrum skaber flere og nye muligheder for de mange brugere af Gigantium.

“Det nye Gigantium er en unik idrætsfacilitet i Danmark, som huser alt lige fra idrætsmæssig udvikling, foreningsliv, til fantastiske sports- og kulturevents på allerhøjeste niveau – det skal vi være stolte af.

Denne udvidelse er bevis for vores jagt på hele tiden at forbedre og udvikle faciliteterne for Aalborgs rige idræts- og fritidsliv.

Jeg er enormt glad for at idrætsuddannelsen fra Aalborg Universitet også flytter ind herude. Det giver nye muligheder i forhold til at samarbejde med foreninger, klubber, de professionelle aktører som eksempelvis Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

De studerende vil dagligt arbejde i et integreret miljø med talenter og professionelle udøvere,” siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Plusbus station

Oveni udvidelsen bliver Gigantium nu i endnu højere grad koblet sammen med den kollektive trafik, og Plusbussen kommer til at køre lige til døren. I den forbindelse er der etableret en ny ankomstplads med mange spændende tilbud og funktioner.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen, glæder sig over åbningen af det nye byrum.

“Hvad der før var en bagside af Gigantium er nu blevet en forside for den kollektive trafik.

Pladsen er gået fra at være en grå og trist baggård med vareindlevering til en spændende stationsforplads med plads til liv, leg, fysisk udfoldelse, fællesskab og at være sammen – og hvor man nemt kan komme til og fra med Plusbussen eller den nye supercykelsti.

Det er blevet rigtig godt, og jeg glæder mig meget til at se, hvordan pladsen fremover vil blive brugt af de mange forskellige mennesker, der hvert år lægger vejen forbi Gigantium. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser,” fortæller han.