ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Afslører åbningsdato: Nu kan du snart prøve Restaurant Fumos lækre surdejspizzaer

Af Nathalia Hentze Nielsen
Ejerne bag Fumo: Daniel Lehmann Hansen, Lucas Baldi og Kevin Sloth Kesavan
Ejerne bag Fumo: Daniel Lehmann Hansen, Lucas Baldi og Kevin Sloth Kesavan

Dagene bliver mørkere, regnskyerne tungere, el-priserne dyrere, og det er slet ikke mærkeligt, hvis humøret tager et dyk ned ad.

Heldigvis er der nogle ting, der universelt spreder glæde, og én af dem er (for vores vedkommende) rigtig lækker pizza.

Rigtig lækker pizza er nøjagtig, hvad det moderne pizzeria Fumo lover, når de slår dørene op i splinternye lokaler på Godsbanen 20.

Åbningsdatoen er sat til den 10. november, og det betyder, at der kun er en måned til, at du kan spise vinterdepressionen væk med surdejspizzaer.

Vores forventninger til Fumo er høje, og det kan umuligt være anderledes med den erfarne ejerkreds, der er er bag Aalborgs nyeste restaurant.

Kevin Sloth, Lucas Baldi og Daniel Lehmann har samlet set mere end 35 års erfaring i restaurationsbranchen, og en del af de år er brugt sammen på en af byens bedste italienske restauranter, San Giovanni.

MigogAalborg møder de tre ejere på Godsbanen for at høre nærmere om deres koncept og drømme for restauranten.

Innovativt og internationalt take på pizzaer

Navnet Fumo betyder ‘røg’ på italiensk, og symboliserer restaurantens flotte brændefyrede ovn, der både i overført og bogstavelig forstand udgør selve hjertet af restauranten.

Den 2,5 ton tunge pizzaovn er sendt fra en by nord for Napoli og står centralt i det åbne køkken, således at gæster vil mærke varmen fra den åbne ild og kunne følge med i pizzaens tilblivelse.

“Vi kommer til at differentiere os på den aalborgensiske madscene med vores surdejspizzaer, der laves i den brændefyrede ovn. Det giver noget ekstra til smagen, når mad tilberedes over åben ild.

Vores køkken bliver så åbent, at der ikke engang er vægge ind til, men i stedet en bar, hvor man kan spise og kigge direkte ind i ovnen,” forklarer Lucas Baldi.

Afslører åbningsdato: Nu kan du snart prøve Restaurant Fumos lækre surdejspizzaer
Vi fik et smugkig på den store, flotte mosaikovn, som surdejspizzaerne skal tilberedes i.

Spurgt ind til, hvorfor de har valgt at åbne køkkenet op, svarer den unge kok, at det repræsenterer ærligheden i dét, som de laver.

“Vi vil hellere end gerne vise, hvad vi laver og fremvise vores flotte mosaikovn. Det giver en speciel stemning, og vi tror, at det bliver spændende for vores gæster at følge med i processen.

Det er ikke helt så nemt at lave pizza, som folk tror. Der er håndværk i det,” tilføjer han og griner.

Selvom der kommer to italienske klassikere på menukortet i form af pizza margherita og marinara, er det dog vigtigt for de tre nye restaurantejere at understrege, at de ikke kun binder sig fast på det italienske køkken.

Tværtimod har de en innovativ tilgang i køkkenet og finder inspiration fra hele verden – ikke mindst fra de nordiske lande.

“Udover margherita og marinara kommer vi ikke til at lave de traditionelle italienske pizzaer.

I og med at vi primært benytter os af lokale, økologiske producenter bliver vi nødt til at bruge de råvarer, der er i sæson,” siger Kevin Sloth, der sammen med en anden kok får hovedansvaret for pizzabagningen.

Rå og uformelle omgivelser

Når du sætter dig til rette på Fumo i november, vil du opleve, at menukortet ikke er det største, og det er et helt bevidst valg, fortæller trioen.

“Vi vil kun have et kerneprodukt og være de bedste til det. Derfor har vi skåret alt det unødvendige fra og fokuserer på pizzaerne,” forklarer Lucas Baldi.

Derfor vil menuen bestå af en håndfuld forskellige pizzaer, der løbende udskiftes, et smalt udvalg af a la carte samt én helhedsoplevelse med seks serveringer, hvori der også indgår pizza, charcuteri, oste- og grøntserveringer og dessert.

Alt er prissat så fair som muligt, og du vil f.eks. kunne bestille surdejspizzaerne til omkring 130 kroner i huset og lige under 100 kroner som takeaway.

Det falder helt i tråd med deres vision om at skabe et afslappende rum, hvor der skal være råd til at spise i hverdagene.

“Omgivelserne i restauranten bliver rå og uformelle, og det er akkurat sådan at vores tilgang til restaurantoplevelsen er.

Du skal ikke føle dig tvunget til at tage skjorte på og reservere din fredag eller lørdag til at komme forbi.

Vi vil levere noget ekstremt god mad, som du spiser i afslappende omgivelser på en mandag eller tirsdag, eller hvornår du har lyst til at komme forbi,” understreger Daniel Lehmann.

Ekspertise i køkkenet og på gulvet

At servere lækker mad med stolthed er hovedprincippet hos Fumo, men det er vigtigt, at det suppleres med god service; og her kommer deres talent for storytelling ind i billedet.

“Der er storytelling med i det hele,” siger Kevin Sloth til istemmende nik fra de to andre medejere.

“Vi vil gerne vise, at vi har gjort os umage. Gæsterne skal vide, at der er en grund til, at vi har valgt lige netop disse grøntsager og denne skinke.”

Dette kræver et intimt kendskab til alle råvarerne, og det kan de opnå, fordi de prioriterer at besøge de lokale producenter rundt om i Danmark.

Herudover spiller deres erfaring bestemt også ind; de har nemlig hver især ekspertise fra de væsentligste dele af restaurantoplevelsen.

Lucas Baldi er udlært kok fra San Giovanni og har efterfølgende været ansat hos Bæst, der fik titlen som Europas anden bedste pizzeria i 2019, samt Svinkløv Badehotel, hvor han var souschef.

Kevin Sloth er også kok og startede med at lave pizzaer for 15 år siden på sin fars pizzeria. Siden kom han til San Giovanni, hvor han de seneste mange år har stået for deres pizzaer.

Tjener-ekspertisen kommer fra Daniel Lehmann, der er uddannet tjener fra San Giovanni, og som bl.a. også har været restaurantchef i en anden lokal restaurant. Ud over at sørge for at betjeningen kører som smurt, vil han stå for Fumos cocktail-udvalg, der bliver “simpelt, men lækkert.”

Det er dermed San Giovanni, der har bundet de tre sammen i mange år, og nu glæder de sig til at stå på egne ben med deres helt eget hjertebarn.

“Vi er meget spændte. Jeg tror, at jeg sover tre timer ad gangen lige nu, fordi jeg hele tiden skal tjekke telefonen,” fortæller Daniel Lehmann afslutningsvis og sender et, ja, træt smil vores vej.

Glæder du dig til at prøve Fumos surdejspizzaer, kan du allerede nu bestille bord her.

Hvad: Det moderne pizzeria Fumo åbner
Hvor: Godsbanen 20, 9000 Aalborg
Hvornår: 10. november 2022

Læs mere om Fumo på deres hjemmeside.

Du kan også følge med på Facebook og Instagram.

Del artikel