Fru Ronne udfordrer de store kæder: Vil skabe Aalborgs hyggeligste butik

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Charlotte Mortensen

Tager man et kig på shoppingbilledet i Aalborgs gader og stræder, så er det i den grad de store kædebutikker, der dominerer.

Folks shoppingvaner er i højere grad rykket over online, og det lider mange fysiske butikker under. Derfor er det oftest de små specialbutikker, der må dreje nøglen om.

Heldigvis har Aalborg stadig flere af den her slags små perler.

I stuen i Reberbansgade 1 ligger en af Aalborgs hyggeligste butikker.

Fru Ronne er en lille butik, der forhandler i te, kaffe, chokolade og andre specialiteter.

Allerede når man træder ind butikken, kan man mærke den hyggelige stemning. Der er en liflig duft af kaffe og te, et lækkert udvalg af chokolade og som noget nyt sælger de igen også friskbagt brød.

Det hele kan tages med på farten eller nydes siddende i butikkens store panoramavinduer, hvor man kan følge med i livet i gaden udenfor.

Fru Ronne

Fru Ronne ejes af parret Heidi og Claus Aabenhus, der overtog butikken i 2014, efter at de oprindelige ejere havde valgt at sætte butikken til salg.

MigogAalborg besøgte butikken og fik en snak med Claus over en kop te og en flødebolle.

At Claus og Heidi endte som ejere af Fru Ronne var lidt af et tilfælde.

Heidi havde hørt, at butikken skulle sælges, og nævnte det for Claus. Først var han ikke interesseret, men efter at have sovet på det et par nætter, var de begge sikre på, at det var dét, de ville.Heidi er uddannet i butik, men ellers er det specielt interessen for te og kaffe, der drev parret til at overtage butikken.

Formålet med butikken er at skabe glæde, og at skabe en god oplevelse for kunderne i hverdagen ved at sælge lækre specialiteter til hygge og selvforkælelse.

Fru Ronne

Sortimentet i Fru Ronne spænder bredt. For at beskrive det så simpelt som muligt, så fortæller Claus, at de sælger alt, hvad der kan komme i en gavekurv.

Selvom gavekurve også er en del af deres hverdag, så er mange af deres kunder gengangere, som kommer ind efter det ’sædvanlige’, lidt sødt til aftenkaffen eller til weekenden.

”Herinde der er det sådan, man køber lidt, men godt,” siger Claus.

Med butikken medfulgte altså en lang række loyale og trofaste kunder, der kræses om.

”Vi vidste jo godt med det samme, at det var nogle dejlige kunder, man havde sådan et sted her,” siger Claus, ”Der er mange, der gerne vil snakke, mens de handler.”

Med over 100 forskellige slags, er teen helt sikkert én af de specialiteter, kunderne kommer for – hvilket de hurtigt fik lært.

”Den første uge vi var her, der løb vi tør for en bestemt te, som nogle af vores kunder bare skal have, ellers overlever de ikke ugen. Da vi så måtte fortælle dem, at den først kom om torsdagen, blev de helt grå i hovedet,” siger Claus og griner, ”den fejl begår vi ikke igen.”

En anden populær vare er flødebollerne fra Grand Cru.

”Der er nogle, der kommer fast hver uge og får kaffe og flødeboller. Op til weekenden går det bare amok med flødeboller,” fortæller Claus.

Service er i højsædet hos Fru Ronne, og de gør gerne lidt ekstra for at gøre kunden glad.

Fru Ronne

”Vi pakker jo mange ting ind, altså selvom det er en gave til 50 kr., så står vi og pakker med sløjfe” fortæller Claus, og fortsætter:

”Så det kan godt trække lidt ud, og det skal folk vide, når de kommer herind. Kunderne er meget gode ved os, de har ikke noget i mod at vente lidt ekstra, fordi de ved, at de får den bedste service, og der er kælet for detaljerne.”

Butikken bruger også de sociale medier til at drive forretning, hvor de på Facebook og Instagram har mange følgere. De bruger siderne til at afholde konkurrencer, fortælle om tilbud eller bare at snakke med deres kunder.

For Claus og Heidi er det også vigtigt, at have de rigtige varer på hylderne. Nicheprodukter, der ikke kan fås i supermarkederne.

”Der finder vi de leverandører, vi ved, der kun sælger til specialforretninger som vores, så dem kan man stole på,” fortæller Claus.

Fru Ronne

Som nye ejere var der altså meget, der skulle læres, men Heidi og Claus tog udfordringen med stiv arm.

Deres første tiltag som nye ejere var at optimere hjemmesiden og starte en webshop.

Introduktionen af webshoppen vidste sig at være en stor succes, da parret nu sender kaffe, te og specialiteter rundt i hele landet.

”Vi sender meget til Sjælland. Noget af vores kaffe og te kommer fra Java Brænderiet, det ligger i Roskilde. Så varerne kommer så herop, og så sender vi det så derover igen til kunderne. Det synes vi, er lidt sjovt,” fortæller Claus.

Derudover deltager butikken også i fødevaremessen i Nordkraft, og de har bl.a. stået for te-smagning til en polterabend for en af deres faste kunder.

Julen er især en travl tid for Claus og resten af holdet bag Fru Ronne, for der sælges ekstra mange lækkerier både i butikken og på webshoppen.

Samtidig skal der pakkes mange gavekurve, da lækkerierne er populære gaver for dem, der er ekstra interessede i delikatesser, og mange virksomheder bruger dem også til at sige tak for indsatsen til deres medarbejdere.

Ét af butikkens flere succestiltag er deres hjemmepakkede julekalendere, som indeholder 24 forskellige slags te eller kaffe (og lidt chokolade). Julekalenderne er så populære, at de må stoppe med at tage imod bestilling i midten af november, ellers kan de ikke nå at lave dem.

Siden de overtog butikken i 2014 har parret Aabenhus gjort meget for at løfte butikken til nye højder. De sørger hele tiden for at have de mest spændende varer på lager og at give en god oplevelse til deres kunder.

I det nye år håber Claus og Heidi at kunne starte te- og kaffekurser for deres kunder. Aftner hvor interesserede kan komme ned og smage, dufte og lære mere om de forskellige varianter, der findes i butikken.

Hygge, kvalitet og et overdådigt udvalg af lækre specialiteter er altså Fru Ronnes vartegn og hvad, der gør butikken helt unik.

Du kan følge Fru Ronne på Facebook her

Fik du læst?

Gigantisk butik åbner fredag i Aalborg: Se de første billeder indefra

Sinnerup

Så er datoen afsløret: Denne dag ankommer Julemanden til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visitaalborg
Foto: Visitaalborg

Vi har stort set lige afsluttet den lækre sommer, og nu kommer de mørke dage med kulde, regn og blæst.

Men der er lige en enkelt ting, som rigtig mange glæder sig til, hver eneste gang året drejer ind i den kolde efterårstid. Julemandens ankomst til Aalborg på Honnørkajen.

Det er efterhånden blevet en tradition for tusinder af aalborgensere at dukke op, når Aalborgs faste glade julemanden lægger til kaj på Havnefronten. Derfor er der rigtig mange, som har ventet på den officielle dato på Julemandens ankomst.

Kommer sejlende i sit store røde skib

Den har Aalborg City nu afsløret på Facebook, og der er rigtig mange, som allerede har markeret sig interesseret eller deltager på Facebook-begivenhed.

Det bliver således lørdag den 17. november kl. 10.45, at Julemanden kommer sejlende i sit store røde skib og indtager Aalborg. Herefter plejer han at være rundt omkring i Aalborg frem mod juleaften.

Således var han både på julemarkedet på Gl. Torv og i Friis Shoppingcenter sidste år.

Programmet er således lagt op;

Kl. 10:45 Aalborg gardens nisseorkester underholder
Kl. 11:00 Julemandens skib ligger til ved Honnørkajen
Kl. 11.45 Velkomsttale til julemanden ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Kl. 12:00 Julemanden og borgmesteren kører i kane igennem byens gader – de stopper ved julemarkedet på Gammeltorv

Samme dag tændes det store Juletræ på Nytorv også. Her holder borgmester Thomas Kastrup Larsen traditionen tro også en tale til byen.

Du kan selv melde dig interesseret i Julemandens ankomst her

Er der andre børnefamilier i kvarteret: Her er det “hemmelige” trick

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Du har endelig fundet drømmehuset i den rette by, og i det rigtige område.

Men nu kommer det store spørgsmål, som kan være væsentligt for at få dine børn til at blive aktiveret i fritiden.

Bor der andre børnefamilier i nærheden?

Vi kan alle huske gadelegene spark til bøtten, antonios, og jeg erklærer krig. Det var fantastisk at kunne lege i fritiden med de andre børn på villavejen.

De nostalgiske minder man selv har om barndommens leg, ønsker man som forældre at give videre til sine børn. Derfor er det ofte væsentligt, om der bor børn i området, men hvordan kan man undersøge det på forhånd?

Trampolin tricket

Vi kender alle Google Maps og Google Earth, men for kort tid siden valgte Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet at frigive 1,3 millioner skråfotos af danske ejendomskomplekser som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger.

Ved at benytte de ovenstående luftfotos systemer, hvor Energi, Forsynings og Klimaministeriet har de nyeste fotos over Danmark, så kan du slå din kommende bopæl op og se hvor mange trampoliner, som der står i dine kommende naboers have.

Med trampolinerne i haverne, så er der stor sandsynlighed for børn i området.

Prøv det her, og find ud af om der er børnefamilier i det kommende kvarter hvor du flytter ind.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.