Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Skrevet af: Ditmer Kiis
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå

For nylig afviklede Café Vesterå og Økologisk Landsforening en prøvemiddag, der skulle give et indblik i menukortet hos fremtidens Café Vesterå. 

Caféen med Thorsten Stevnhoved i spidsen har ambitioner om at opnå Det Økologiske Spisemærke i bronze, og samtidig lave et step up på den gastronomiske kvalitet.

MigogAalborg var inviteret med til prøvemiddagen, og her er nogle af de betragtninger vi gjorde os omkring maden og den øgede fokus på økologi.

Aftenen startede med præsentation af deltagerne og en mousserende hvidvin tilsat en sukkerknald, abrikoslikør og lidt orange.

Smagsprøver på økologien

Drinken lagde fint retningen for hvordan drikkevarerne serveres på fremtidens Café Vesterå, om end den var lidt for sød til mine smagsløg.

Ud over min repræsentation for migogaalborg var der prominente navne som Rene Mammen fra den økologiske Michelin restaurant Substans i Aarhus, WeFeat, Coolshop, Dansk Økologisk Landsforening, Hotel og restaurantskolen og mange flere.

De første retter bestod af brød med en delikat hjemmekærnet smør, saltede mandler, store stykker puffet flæsk og tilhørende karl johan dip og en exceptionel lækker confit de canard serveret som croquette, særligt sidstnævnte var en interessant og delikat måde at nytænke en klassiker.

Til alle herlighederne drak vi min to-go drink nummer et, en fin afrundet gin&tonic med noter af rosmarin, det var vel mandag fristet man til at sige!

Foretter

Den duggede flaske sprød øko Riesling blev skænket op i mit glas og spændingen for de næste retter begyndte at sprede sig i selskabet. Vi blev ikke skuffede.

De følgende serveringer bestod af en let saltet sashimi inspireret laks, en sød cintronpuré, urtemayo, fennikel og glaskål. Laksens smag og konsistens vidnede om kvalitet og garnituren gik fint i spænd med fisken.

Den næste servering bestod af pocheret kyllingen, en creme på peberrod og trøffel, broccolli, sprødt kyllingeskind og tyndskårne skiver blomkål.

Kyllingenen var super mør og saftig som følge af tilberedningen, men jeg manglede lidt gennemslagskraft fra de resterende elementer i retten til at supplere den milde kylling.

De tunge retter

Jeg tjekkede menuen, og den næste ret bestod af frikassé på sprængt oksebryst, økologiske grøntsager, peberrod og persille, serveret hertil kartofler vendte i pesto, kerner og smør.

Oksekødet var perfekt tilberedt og kunne let trevles med gaflen, kartoflerne var forfriskende store og sovsen hang ved – Fuldstændigt som den skal i en frikassé!

Imens denne herlighed blev spist, nød jeg en lækker californisk pinot nior med påtryk af Salvador Dali. Personligt forstod jeg ikke sammenhængen mellen Dali og Californien, men vinen var tilpas tør og kraftfuld til at supplere den smagfulde slowfood ret.

Den søde afrunding på aftenen

Aftenen sluttede med  chokolademousse, bagt rabarber, sprød honning og rabarber sorbet.

Chokolademoussen faldt ikke i min smag, smørsmagen var for kraftig og balancen mellem sødme og bitterhed var ikke tilpas. Retten blev dog mere end bare reddet af den delikate bagte rabarber, der smagte igennem af sommer.

Rabarbersorbeten komplimenterede fænomenalt i forhold til temperatur, og den sprøde honning gav retten den nødvendige konsistens.

Desserten blev ledsaget af aftenens anden Riesling, men denne af en helt anden karakter, en super delikat sød riesling der dog havde tilpas syre til at kunne akkompagnere både moussen og rabarberen

Konceptet

Foruden økologien bliver der ifølge Thorsten fokus på store, enkle og sæsonbaserede retter i en forholdsvis smal menu.

Til ledsagelse af maden vil der overvejende være fokus på udvikling af Vesterås mange cocktails, frem for et bredt vinkort. Foruden dette fortalte Thorsten, at han også havde i sinde at udvikle et grillkoncept, innovationen er altså i højsædet hos en de førende caféer i Aalborg.   

Vi kan godt love, at der er noget at glæde sig til for aalborgenserne.

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her