Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Skrevet af: Ditmer Kiis
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå

For nylig afviklede Café Vesterå og Økologisk Landsforening en prøvemiddag, der skulle give et indblik i menukortet hos fremtidens Café Vesterå. 

Caféen med Thorsten Stevnhoved i spidsen har ambitioner om at opnå Det Økologiske Spisemærke i bronze, og samtidig lave et step up på den gastronomiske kvalitet.

MigogAalborg var inviteret med til prøvemiddagen, og her er nogle af de betragtninger vi gjorde os omkring maden og den øgede fokus på økologi.

Aftenen startede med præsentation af deltagerne og en mousserende hvidvin tilsat en sukkerknald, abrikoslikør og lidt orange.

Smagsprøver på økologien

Drinken lagde fint retningen for hvordan drikkevarerne serveres på fremtidens Café Vesterå, om end den var lidt for sød til mine smagsløg.

Ud over min repræsentation for migogaalborg var der prominente navne som Rene Mammen fra den økologiske Michelin restaurant Substans i Aarhus, WeFeat, Coolshop, Dansk Økologisk Landsforening, Hotel og restaurantskolen og mange flere.

De første retter bestod af brød med en delikat hjemmekærnet smør, saltede mandler, store stykker puffet flæsk og tilhørende karl johan dip og en exceptionel lækker confit de canard serveret som croquette, særligt sidstnævnte var en interessant og delikat måde at nytænke en klassiker.

Til alle herlighederne drak vi min to-go drink nummer et, en fin afrundet gin&tonic med noter af rosmarin, det var vel mandag fristet man til at sige!

Foretter

Den duggede flaske sprød øko Riesling blev skænket op i mit glas og spændingen for de næste retter begyndte at sprede sig i selskabet. Vi blev ikke skuffede.

De følgende serveringer bestod af en let saltet sashimi inspireret laks, en sød cintronpuré, urtemayo, fennikel og glaskål. Laksens smag og konsistens vidnede om kvalitet og garnituren gik fint i spænd med fisken.

Den næste servering bestod af pocheret kyllingen, en creme på peberrod og trøffel, broccolli, sprødt kyllingeskind og tyndskårne skiver blomkål.

Kyllingenen var super mør og saftig som følge af tilberedningen, men jeg manglede lidt gennemslagskraft fra de resterende elementer i retten til at supplere den milde kylling.

De tunge retter

Jeg tjekkede menuen, og den næste ret bestod af frikassé på sprængt oksebryst, økologiske grøntsager, peberrod og persille, serveret hertil kartofler vendte i pesto, kerner og smør.

Oksekødet var perfekt tilberedt og kunne let trevles med gaflen, kartoflerne var forfriskende store og sovsen hang ved – Fuldstændigt som den skal i en frikassé!

Imens denne herlighed blev spist, nød jeg en lækker californisk pinot nior med påtryk af Salvador Dali. Personligt forstod jeg ikke sammenhængen mellen Dali og Californien, men vinen var tilpas tør og kraftfuld til at supplere den smagfulde slowfood ret.

Den søde afrunding på aftenen

Aftenen sluttede med  chokolademousse, bagt rabarber, sprød honning og rabarber sorbet.

Chokolademoussen faldt ikke i min smag, smørsmagen var for kraftig og balancen mellem sødme og bitterhed var ikke tilpas. Retten blev dog mere end bare reddet af den delikate bagte rabarber, der smagte igennem af sommer.

Rabarbersorbeten komplimenterede fænomenalt i forhold til temperatur, og den sprøde honning gav retten den nødvendige konsistens.

Desserten blev ledsaget af aftenens anden Riesling, men denne af en helt anden karakter, en super delikat sød riesling der dog havde tilpas syre til at kunne akkompagnere både moussen og rabarberen

Konceptet

Foruden økologien bliver der ifølge Thorsten fokus på store, enkle og sæsonbaserede retter i en forholdsvis smal menu.

Til ledsagelse af maden vil der overvejende være fokus på udvikling af Vesterås mange cocktails, frem for et bredt vinkort. Foruden dette fortalte Thorsten, at han også havde i sinde at udvikle et grillkoncept, innovationen er altså i højsædet hos en de førende caféer i Aalborg.   

Vi kan godt love, at der er noget at glæde sig til for aalborgenserne.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.