Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Af Ditmer Kiis
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå
Thorsten Stevnhoved (midten) er indehaver af Cafe Vesterå

For nylig afviklede Café Vesterå og Økologisk Landsforening en prøvemiddag, der skulle give et indblik i menukortet hos fremtidens Café Vesterå. 

Caféen med Thorsten Stevnhoved i spidsen har ambitioner om at opnå Det Økologiske Spisemærke i bronze, og samtidig lave et step up på den gastronomiske kvalitet.

MigogAalborg var inviteret med til prøvemiddagen, og her er nogle af de betragtninger vi gjorde os omkring maden og den øgede fokus på økologi.

Aftenen startede med præsentation af deltagerne og en mousserende hvidvin tilsat en sukkerknald, abrikoslikør og lidt orange.

Smagsprøver på økologien

Drinken lagde fint retningen for hvordan drikkevarerne serveres på fremtidens Café Vesterå, om end den var lidt for sød til mine smagsløg.

Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Ud over min repræsentation for migogaalborg var der prominente navne som Rene Mammen fra den økologiske Michelin restaurant Substans i Aarhus, WeFeat, Coolshop, Dansk Økologisk Landsforening, Hotel og restaurantskolen og mange flere.

De første retter bestod af brød med en delikat hjemmekærnet smør, saltede mandler, store stykker puffet flæsk og tilhørende karl johan dip og en exceptionel lækker confit de canard serveret som croquette, særligt sidstnævnte var en interessant og delikat måde at nytænke en klassiker.

Til alle herlighederne drak vi min to-go drink nummer et, en fin afrundet gin&tonic med noter af rosmarin, det var vel mandag fristet man til at sige!

Foretter

Den duggede flaske sprød øko Riesling blev skænket op i mit glas og spændingen for de næste retter begyndte at sprede sig i selskabet. Vi blev ikke skuffede.

De følgende serveringer bestod af en let saltet sashimi inspireret laks, en sød cintronpuré, urtemayo, fennikel og glaskål. Laksens smag og konsistens vidnede om kvalitet og garnituren gik fint i spænd med fisken.

Den næste servering bestod af pocheret kyllingen, en creme på peberrod og trøffel, broccolli, sprødt kyllingeskind og tyndskårne skiver blomkål.

Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Kyllingenen var super mør og saftig som følge af tilberedningen, men jeg manglede lidt gennemslagskraft fra de resterende elementer i retten til at supplere den milde kylling.

De tunge retter

Jeg tjekkede menuen, og den næste ret bestod af frikassé på sprængt oksebryst, økologiske grøntsager, peberrod og persille, serveret hertil kartofler vendte i pesto, kerner og smør.

Oksekødet var perfekt tilberedt og kunne let trevles med gaflen, kartoflerne var forfriskende store og sovsen hang ved – Fuldstændigt som den skal i en frikassé!

Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Imens denne herlighed blev spist, nød jeg en lækker californisk pinot nior med påtryk af Salvador Dali. Personligt forstod jeg ikke sammenhængen mellen Dali og Californien, men vinen var tilpas tør og kraftfuld til at supplere den smagfulde slowfood ret.

Den søde afrunding på aftenen

Aftenen sluttede med  chokolademousse, bagt rabarber, sprød honning og rabarber sorbet.

Chokolademoussen faldt ikke i min smag, smørsmagen var for kraftig og balancen mellem sødme og bitterhed var ikke tilpas. Retten blev dog mere end bare reddet af den delikate bagte rabarber, der smagte igennem af sommer.

Rabarbersorbeten komplimenterede fænomenalt i forhold til temperatur, og den sprøde honning gav retten den nødvendige konsistens.

Fremtidens Café Vesterå satser benhårdt på økologi: Vi testede maden

Desserten blev ledsaget af aftenens anden Riesling, men denne af en helt anden karakter, en super delikat sød riesling der dog havde tilpas syre til at kunne akkompagnere både moussen og rabarberen

Konceptet

Foruden økologien bliver der ifølge Thorsten fokus på store, enkle og sæsonbaserede retter i en forholdsvis smal menu.

Til ledsagelse af maden vil der overvejende være fokus på udvikling af Vesterås mange cocktails, frem for et bredt vinkort. Foruden dette fortalte Thorsten, at han også havde i sinde at udvikle et grillkoncept, innovationen er altså i højsædet hos en de førende caféer i Aalborg.   

Vi kan godt love, at der er noget at glæde sig til for aalborgenserne.

Del artikel

Andre læser også