Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frem med kameraet: Fotograf arrangerer gratis foto-tur i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

På Facebook er gruppen Aalborg i Små Fotoglimt et sikkert to-go, hvis du har lyst til at nyde billeder af vores smukke by.

Gruppen har nu rundet 13.000 medlemmer og bruges primært til at dele lokale fotomotiver taget af helt almindelige mennesker. Derfor synes Thorkil Jensen, der har startet gruppen, at tiden nu er kommet til at tage sine følgere med på tur i byen.

Endvidere er nybyggerierne i Aalborg et evigt og varmt emne til ofte meget livlige debatter, når der deles billeder af eksempelvis højhusene i Østhavnen.

Derfor sætter Thorkil Jensen fokus på netop nybyggerier og arkitektur gennem 400 år på denne FotoFodtur.

Det er syvende tur, han guider i byen, med udgangspunkt i temaer som Østeraas løb og Vestbyen.

“Jeg vil på nogle timer vise rundt og fortælle historie fra 400 års forskellige nybyggerier i Aalborg”, siger Thorkil Jensen, der personligt er begejstret for byens mange arkitektoniske stilarter.

“Byen er meget mere end populære stokroser og idyl, men området, Fruebyen, var heller ikke specielt lovprist og velset, da man byggede her i tidernes morgen”, fortsætter Thorkil Jensen.

Han mener også, at vi skal være stolte af Aalborgs udvikling, hvor fortidens nytænkning udenfor den oprindelige by i 1600-tallet i dag er bevaret som gamle dages nostalgi. Og alt det nye er til debat.

Alle er velkomne

FotoFodturen er gratis og åben for alle, der har lyst til at lufte kamera eller mobiltelefon i jagten på en række smukke, spændende og måske også anderledes motiver. Selv dem uden udstyr til at tage billeder er velkomne.

Thorkil Jensen siger:

“Vi går en tur, hvor hygge er en del af oplevelsen selv med seriøs respekt for Coronaregler. Jeg håber også, jeg kan krydre med lidt historie og en håndfuld historier fra Aalborg, der kan fremkalde smil og måske genkalde minder hos nogen.”

Det er selvsagt en varieret tur, der venter, når man på nogle få timer skal på FotoFodtur gennem 400 års nybyggerkvarterer i Aalborg.

Thorkil Jensen lover, at arkitekturen naturligvis er fra den ene yderlighed til den anden, og han forudser derfor også, at der bliver en livlig snak for og imod nyt og gammelt undervejs.

Selv mener Thorkil Jensen, det er heldigt, der ikke er et endegyldigt svar.

“Jeg er virkelig stolt af alle dem, der meget trofast deler fantastiske billeder hver eneste dag”, siger han og fortsætter:

“Det er ikke vigtigt om billederne er taget med det ene eller det andet, så alle fotos er meget velkomne. Og de mange kommentarer viser også, at der er kærlig opbakning til fotoopslagene”.

FotoFodtur gennem 400 års nybyggerkvarterer i Aalborg med Thorkil Jensen starter på Mølleplads søndag den 13. september kl. 10.00.

Arrangementet er gratis med varighed på cirka tre timer.

Del artikel

Andre læser også