Fra Streetfodbold til parkour: I weekenden er der Gadeidrættens dag i Aalborg

Skrevet af: Jonas Søhus Vogt Sørensen
Foto. GAME Streetmekka
Foto. GAME Streetmekka

På lørdag d. 12. september 2020 kl. 12.00-15.00 kan du komme gratis til Gadeidrættens Dag 2020, hvor du har mulighed for at opleve og deltage i forskellige gadeidræts-discipliner.

Gadeidrættens Dag er et årligt tilbagevendende event, der sætter fokus på gadeidrætten i Danmark.

Over hele landet inviterer ildsjæle og idrætsfællesskaber til forskellige events, hvor alle kan prøve kræfter med parkour, gadefodbold, streetdance, panna og meget mere.

I Aalborg er det GAME Streetmekka Aalborg, der står bag arrangementet. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten og måske endda skabe nye initiativer.

”Det fede ved Gadeidrættens Dag er, at man både kan være med aktivt og deltage i de forskellige workshops eller man kan bare komme og hænge ud, nyde stemningen og opleve hvad der findes uden at man nødvendigvis selv deltager fysisk”, siger Caroline Plagborg Andersen, der er Junior Koordinator hos GAME Streetmekka Aalborg.

De mange aktiviteter er gjort mulige gennem en pulje fra GAME’s Nationale Platform for Gadeidræt, der med støtte fra Nordea-fonden booster gadeidrætten i Danmark.

Flere børn og unge på asfalten

Arrangementet finder sted i Aalborgs helt eget streetkulturhus, hvor Aalborgs børn, unge og voksne hver dag kan mødes og dyrke forskellige gadeidræts discipliner.

”Vi ønsker at øge kendskabet til gadeidræt og gøre opmærksom på, at alle er velkomne og at det ikke kræver nogen tidligere erfaring for at være med”, siger Caroline Plagborg Andersen.

”Vi vil gerne få flere børn og unge aktive gennem gadeidræt, for at være med til at sænke den tærskel i forhold til at være aktiv. Idrætten skal være tilgængelig for alle børn og unge”.

 

Piger i fokus

Særligt er der ved årets arrangement fokus på at få flere piger på asfalten.

Derfor er det primært også kvindelige instruktører, der vil være til stede til arrangementet, ligesom det også er en kvindelig DJ der spiller op, når arrangementet løber af stablen.

Programmet for dagen

 

Kl. 12.00 – 12.20 Velkomst og fælles aktivitet på asfalten
Kl. 12.30 – 13.30 Street soccer turnering (max 20 personer)
Kl. 12.30 – 13.30 Streetart (mal på graffitidåse for 20 kr)
Kl. 12.30 – 14.00 Bouldering Jam
Kl. 12.30 – 14.30 Slackline Jam
Kl. 13.30 – 14.30 Basket workshop
Kl. 13.30 – 14.30 Streetdance workshop
Kl. 14.00 – 15.00 Panna workshop
Kl. 14.00 – 15.00 Parkour workshop (for begyndere)
Kl. 15.00    Tak for i dag

 

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.