Fra Kessler til AALBORG AWARDS: Han skal være vært på den store aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er de færreste, der kan prale af at have gået tre omgange i bokseringen med selveste Mikkel Kessler.

Det kan Aalborg-drengen Nicolaj Lange faktisk. Det var lige præcis det moment i ringen med den daværende verdensmester i boksning, hvor Nicolaj Langes liv ændrede kurs.

Det vender vi tilbage til.

For det er på lørdag den 24. marts, at Nicolaj Lange trækker i jakkesættet og kommer i centrum, når han skal være vært på den allerførste og ikke mindst totalt udsolgt udgave af AALBORG AWARDS.

MigogAalborg hylder byens bedste, sejeste, modigste og vildeste i en række forskellige kategorier lige fra restaurant til arbejdsplads.

Har været vært og konferencier til store events

Det er slet ikke uvant for Nicolaj Lange at stå i rampelyset på scenen. Ud over at være en af Aalborgs bedste stand up komikere er han adskillige gange hyret som vært og konferencier til store events.

Blandt andet har han været vært til Årets Brøl, den nordjyske reklamebranches prisfest, to år i træk.

Derudover har både AaB og Aalborg Pirates også brugt ham til events. Nu venter endnu en stor aften for Nicolaj Lange på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center til AALBORG AWARDS.

Han skal også sørge for, at popstjernen Burhan G får en varm velkomst af de feststemte gæster.

“Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god aften, hvor der både er plads til at rose og anerkende dem, der gør det godt for Aalborg. Det er lidt min opgave at styre det hele i mål og sikre, at folk får en god aften, og så bliver det da fantastisk at præsentere et navn som Burhan G,” forklarer Nicolaj Lange.

Solgte alt for dyre kontorartikler

Som knægt var Nicolaj Lange lærernes skræk. Krudt i røven og en entertainer der elskede at være i centrum. Han elskede at få andre til at grine. Var god til de rappe replikker og til at synge med bas i stemmen.

Men Nicolaj Lange var ikke ham, der sled scener op eller arbejdede gratis det meste af døgnet i komikerbranchen for at få et gennembrud efter gymnasiet.

I stedet brugte han talegaverne til at sælge kontorartikler, da han flyttede fra Aalborg til København.

“Oprindeligt skulle jeg læse økonomi derovre. Men jeg takkede i stedet for ja til et job som sælger for kontorudstyr. Det viste sig så, at jeg skulle ud og sælge kuglepenne og andet til kontoret, der kun skilte sig ud ved at være cirka 20 gange dyrere end konkurrenterne. Så der lærte jeg at sælge på den helt hårde måde,” fortæller Nicolaj Lange og griner højlydt.

Det var dog også her, at han første gang stod på scenen i det notoriske Comedy Zoo i København, hvor mange store komikere har optrådt.

“Der var egentlig lukket ned for flere, der skulle optræde. Jeg endte på scenen ved at bestikke DJ’en til at tænde lyset på scenen igen. Så gik jeg op og sang lidt Poul Dissing. Men det var nok mest til morskab for de kolleger, jeg havde med derinde,” forklarer Nicolaj Lange.

Finanskrisen tog pengene og det gode humør

Derfra skulle der gå 15 år, før Lange for alvor begyndte at tage drømmen om at optræde professionelt seriøst. I årene imellem nåede han at drive sin egen tøjvirksomhed med agentur på mærker som Fubu, Karl Kani og Dolomitte.

“Så kom finanskrisen og tog min penge og gode humør,” siger Nicolaj Lange og smiler, mens han tydeligt reflekterer.

Og så er vi tilbage til dagen i 2014, hvor Nicolaj Lange med bind for øjnene til sin polterabend blev smidt ind i ringen mod Mikkel Kessler.

“Det var et skelsættende øjeblik for mig. Jeg så frygten i øjnene. Hvis jeg kunne gå tre omgange med Kessler og få nogle tæv, så kunne jeg også stå på en scene og se publikum i øjnene. Det var der, at jeg for alvor besluttede mig for, at jeg ville den vej. Man kan sige, at det er sent at “springe ud af skabet” som 38-årig på den front,” forklarer Nicolaj Lange.

“I 2014 solgte jeg min del af mit firma, jeg blev gift og jeg fik debut med stand up. Så det var et vigtigt år for mit vedkommende,” fortæller han.

Kvinden han i øvrigt giftede sig med senere samme år er den kendte Aalborg-blogger Josefine Valentin. Han har en datter på 11 år og en søn på 11 dage, så der er nok at se til på alle fronter.

Satser fuldt ud på scenelivet

Debuten som komiker kom på Thorups Kælder i Århus, hvor publikum grinede af hans punchlines. Siden er det gået slag i slag, og Nicolaj Lange har blandt andet optrådt på samme scene til Open Mike’s som Frank Hvam og Sebastian Dorset. Han har også siden optrådt mere end 20 gange på Comedy Zoo scenen.

“Jeg har nogle agenturer, hvor jeg sælger møbler i dag. Men det drosler jeg ned på. I stedet satser jeg fuldt ud på at leve af at være på scenen. Som vært, komiker og i andre sammenhænge hvor man har brug for en med noget rutine og som kan være sjov. Jeg har heldigvis mærket en god efterspørgsel, og det er jeg utrolig taknemmelig for,” forklarer han.

“I 2019 skal jeg på en turné, som jeg kalder stegt flæsk og verbale tæsk. Der skal jeg optræde på forskellige steder som kroer eksempelvis, hvor man ikke er så vant til stand up comedy.

Jeg elsker at være ude og optræde, om det er på en stor scene eller til en 50 års fødselsdag. Og selv om jeg aldrig selv har prøvet Tinder, det ville nok give dårlig stemning på hjemmefronten, ja så forsøger jeg med jokes, som også den yngre generation kan relatere til,” forklarer Nicolaj Lange.

Der er ingen tvivl om, at Nicolaj Lange kun vil være med til at gøre AALBORG AWARDS endnu festligere.

Hvis du vil læse mere om ham og hvordan du eventuelt booker ham selv, så læs med her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.