Fra Kessler til AALBORG AWARDS: Han skal være vært på den store aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er de færreste, der kan prale af at have gået tre omgange i bokseringen med selveste Mikkel Kessler.

Det kan Aalborg-drengen Nicolaj Lange faktisk. Det var lige præcis det moment i ringen med den daværende verdensmester i boksning, hvor Nicolaj Langes liv ændrede kurs.

Det vender vi tilbage til.

For det er på lørdag den 24. marts, at Nicolaj Lange trækker i jakkesættet og kommer i centrum, når han skal være vært på den allerførste og ikke mindst totalt udsolgt udgave af AALBORG AWARDS.

MigogAalborg hylder byens bedste, sejeste, modigste og vildeste i en række forskellige kategorier lige fra restaurant til arbejdsplads.

Har været vært og konferencier til store events

Det er slet ikke uvant for Nicolaj Lange at stå i rampelyset på scenen. Ud over at være en af Aalborgs bedste stand up komikere er han adskillige gange hyret som vært og konferencier til store events.

Blandt andet har han været vært til Årets Brøl, den nordjyske reklamebranches prisfest, to år i træk.

Derudover har både AaB og Aalborg Pirates også brugt ham til events. Nu venter endnu en stor aften for Nicolaj Lange på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center til AALBORG AWARDS.

Han skal også sørge for, at popstjernen Burhan G får en varm velkomst af de feststemte gæster.

“Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god aften, hvor der både er plads til at rose og anerkende dem, der gør det godt for Aalborg. Det er lidt min opgave at styre det hele i mål og sikre, at folk får en god aften, og så bliver det da fantastisk at præsentere et navn som Burhan G,” forklarer Nicolaj Lange.

Solgte alt for dyre kontorartikler

Som knægt var Nicolaj Lange lærernes skræk. Krudt i røven og en entertainer der elskede at være i centrum. Han elskede at få andre til at grine. Var god til de rappe replikker og til at synge med bas i stemmen.

Men Nicolaj Lange var ikke ham, der sled scener op eller arbejdede gratis det meste af døgnet i komikerbranchen for at få et gennembrud efter gymnasiet.

I stedet brugte han talegaverne til at sælge kontorartikler, da han flyttede fra Aalborg til København.

“Oprindeligt skulle jeg læse økonomi derovre. Men jeg takkede i stedet for ja til et job som sælger for kontorudstyr. Det viste sig så, at jeg skulle ud og sælge kuglepenne og andet til kontoret, der kun skilte sig ud ved at være cirka 20 gange dyrere end konkurrenterne. Så der lærte jeg at sælge på den helt hårde måde,” fortæller Nicolaj Lange og griner højlydt.

Det var dog også her, at han første gang stod på scenen i det notoriske Comedy Zoo i København, hvor mange store komikere har optrådt.

“Der var egentlig lukket ned for flere, der skulle optræde. Jeg endte på scenen ved at bestikke DJ’en til at tænde lyset på scenen igen. Så gik jeg op og sang lidt Poul Dissing. Men det var nok mest til morskab for de kolleger, jeg havde med derinde,” forklarer Nicolaj Lange.

Finanskrisen tog pengene og det gode humør

Derfra skulle der gå 15 år, før Lange for alvor begyndte at tage drømmen om at optræde professionelt seriøst. I årene imellem nåede han at drive sin egen tøjvirksomhed med agentur på mærker som Fubu, Karl Kani og Dolomitte.

“Så kom finanskrisen og tog min penge og gode humør,” siger Nicolaj Lange og smiler, mens han tydeligt reflekterer.

Og så er vi tilbage til dagen i 2014, hvor Nicolaj Lange med bind for øjnene til sin polterabend blev smidt ind i ringen mod Mikkel Kessler.

“Det var et skelsættende øjeblik for mig. Jeg så frygten i øjnene. Hvis jeg kunne gå tre omgange med Kessler og få nogle tæv, så kunne jeg også stå på en scene og se publikum i øjnene. Det var der, at jeg for alvor besluttede mig for, at jeg ville den vej. Man kan sige, at det er sent at “springe ud af skabet” som 38-årig på den front,” forklarer Nicolaj Lange.

“I 2014 solgte jeg min del af mit firma, jeg blev gift og jeg fik debut med stand up. Så det var et vigtigt år for mit vedkommende,” fortæller han.

Kvinden han i øvrigt giftede sig med senere samme år er den kendte Aalborg-blogger Josefine Valentin. Han har en datter på 11 år og en søn på 11 dage, så der er nok at se til på alle fronter.

Satser fuldt ud på scenelivet

Debuten som komiker kom på Thorups Kælder i Århus, hvor publikum grinede af hans punchlines. Siden er det gået slag i slag, og Nicolaj Lange har blandt andet optrådt på samme scene til Open Mike’s som Frank Hvam og Sebastian Dorset. Han har også siden optrådt mere end 20 gange på Comedy Zoo scenen.

“Jeg har nogle agenturer, hvor jeg sælger møbler i dag. Men det drosler jeg ned på. I stedet satser jeg fuldt ud på at leve af at være på scenen. Som vært, komiker og i andre sammenhænge hvor man har brug for en med noget rutine og som kan være sjov. Jeg har heldigvis mærket en god efterspørgsel, og det er jeg utrolig taknemmelig for,” forklarer han.

“I 2019 skal jeg på en turné, som jeg kalder stegt flæsk og verbale tæsk. Der skal jeg optræde på forskellige steder som kroer eksempelvis, hvor man ikke er så vant til stand up comedy.

Jeg elsker at være ude og optræde, om det er på en stor scene eller til en 50 års fødselsdag. Og selv om jeg aldrig selv har prøvet Tinder, det ville nok give dårlig stemning på hjemmefronten, ja så forsøger jeg med jokes, som også den yngre generation kan relatere til,” forklarer Nicolaj Lange.

Der er ingen tvivl om, at Nicolaj Lange kun vil være med til at gøre AALBORG AWARDS endnu festligere.

Hvis du vil læse mere om ham og hvordan du eventuelt booker ham selv, så læs med her

Mogens plasker stadig rundt: Kan delfinen overleve en vinter i Aalborg?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Steen Petersen
Foto: Steen Petersen

I midten af november blev der pludselig observeret noget ret atypisk i Aalborg Havn.

En rygfinne stak op af fjorden … og skulle vise sig at tilhøre en helt særlig gæst.

En ung handelfin havde fundet vejen ind i Limfjorden, og der gik ikke længe, før Aalborg Havnefront var spækket med besøgende fra hele Nordjylland, der ville hilse på den, der i dag også går under navnet Mogens.

Det var ikke til at vide, hvorfor Mogens var endt i Aalborg Havn, eller hvor længe, han havde tænkt sig at blive – men her fem uger senere plasker han altså stadig rundt i Aalborgs vinterkolde vand.

Gensynsglæden er altså fortsat stor, når folk spotter Mogens.

Det har dog ikke givet anledning til færre spørgsmål – for hvor længe har han tænkt sig at blive? Og kan han i det hele taget overleve i de danske farvande?

Artens normale levested er nemlig ofte i mere tropiske og i varmt tempererede havområder, såsom Middelhavet. 

Læs også: Bagel-bar er åbnet i Aalborg: Her koster ALT en 20’er

Hvalekspert besvarer spørgsmålene

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv.

Derfor har vi i stedet taget en snak med Carl Kinze, der er hvalekspert og tilknyttet Fiskeri- og Søfartsmuseet, samt flere universiteter i Danmark.

Carl Kinze følger også begejstret med i Mogens’ lille “ferie” i Aalborg; der dog slet ikke er så sensationel som mange måske tror.

Hvor specielt er det, at en delfins veje har krydset et dansk farvand?

“At en delfin er kommet på besøg her hos os, er langt fra et ukendt mønster.

Det er slet ikke ualmindeligt mere, at delfiner opholder sig i Danmark, og der bliver observeret flere hvert år.

Lige nu er vi dog inde i en periode, hvor de er her hyppigere, end de plejer.

Dette skyldes primært forskellige klimaindikatorer, der gør, at sydligere faunaer bliver forskudt mod nord og dermed giver varmere farvande, der er ideelle for delfinerne.”

Så umiddelbart ser den ud til at trives i Limfjorden?

“Dens adfærd vidner ikke om alderdom, men snarere ungdommens kådhed; og hvis den var kræsen, eller havde haft en sygdom med sig, så var den nok død allerede.

Det er selvfølgelig stadig mest normalt, at de opholder sig længere sydpå … men hvis deres sædvanlige føde også har foretaget den samme udbredelse mod nord, så følger de den.

Delfinen har på sin måde bygget et home range i Aalborg Havn, og der er masser af guf til den her.

Hvis det er et godt sted at være, så holder den sig til.”

Foto: Steen Petersen

Det kolde vand er altså ikke en hindring for gode levevilkår?

“Skulle temperaturen blive normal kold igen, så vil den sandsynligvis trække sig tilbage til varmere himmelstrøg.

De har dog en vis robusthed, så de kan sagtens leve godt i Danmark; så længe der ikke er is på fjorden.

Det oplevede vi eksempelvis i Vejle Fjord i 2000, hvor en delfin også var kommet på besøg.

Isen er grænsen for, hvad de kan klare.”

Har I observeret noget særligt ved lige præcis Mogens?

“Han er en ung herre af arten delphinus delphis, der sandsynligvis er blevet lidt for kåd.

Delfiner er jo normalvist flokdyr, og han burde nok også tilhøre én.

Det er dog ikke unormalt, at hannerne på et tidspunkt får “sparket” ud af flokken, og herefter vil de bare fise frem og tilbage mellem flokke.”

Så hvordan tror du, fremtiden ser ud for MogensogAalborg?

“Opholdet i Aalborg kan have flere udgange, og vi ved jo godt, at livet er livsfarligt: Den kan komme til skade, pådrage sig en sygdom eller blive smittet fra anden side.

Læs også; Store planer i hjertet af Aalborg: Nytorv får mere café- og shoppingliv

Foto: Steen Petersen

Lige nu er der ingen udløbsdato på dens besøg, og den behøver heller ikke hjælp fra os.

Sejhvalen i Hobro er eksempelvis et ekstremt modeksempel: Et meget ungt dyr, der var kommet helt på afveje, væk fra sin mor – dens død var forventet.

Et andet udfald kan også være, at delfinen ikke gider være her mere, og så svømmer den bare væk.”

Har Mogens besøg i Limfjorden så gjort jer klogere på noget?

“Uanset hvad der sker, så kan vi i hvert fald holde det op mod det, vi ved i forvejen; og det samtidigt bliver nemmere og nemmere for os at lave mere præcise delfinudsigter.

Foto: Steen Petersen

Det bedste, man som aalborgenser kan gøre, er at rapportere til os hver gang, man ser den – gerne med billeder, så vi kan få et overblik over dens runder og blive klogere på dens mønster.

Vi har før kunnet spore en delfin helt fra Skærbæk og op til den svenske vestkyst, fordi den havde et lille hak i dens rygfinne, som folk sendte billeder af.

Det var jo ret interessant, og det håber vi da også at kunne med ham her.” slutter Carl Kinze.

Alle observationer vedrørende Mogens kan rapporteres lige her.

Madanmeldelse af Studie 4: Cocktail-konceptet skiller sig markant ud

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med Jan. L. Pedersen for at sikre de bedste og mest objektive anmeldelser af Aalborgs spisesteder.

Det er set før. Cocktail matchet til mad. Resultatet er yderst svingende.

Ofte ender det med en skuffelse, da cocktail har uhyre svært ved at løfte madoplevelsen generelt.

Der har vin nogle helt andre kort på hånden, når vi taler om at matche maden.

En af de restauranter i Aalborg, som har slået sig op på cocktails til maden, er Studio 4 i Vesterå.

Umiddelbart kan stedet virke fancy og upper class. Men den fordom blev senere punkteret med partisansøm.

Nyt og anderledes

Vi satte os for at teste stedet – både mad, cocktail og vin. Det blev en god oplevelse, selvom jeg generelt går uden om cocktailmenuer, så må jeg blankt indrømme, at det ikke var så tosset endda, hvis man er så omhyggelig og præcis med sine cocktails, som tilfældet er hos Studie 4.

Valget

A la carte er dominerende hos Studio 4, men der var også en trerettersmenu til 398 kroner inklusiv tre snacks. Den tog vi plus fire retter fra a la carte kortet. En cocktailmenu og en vinmenu.

Brød og smør, rørt på tørrede tomater, kom på bordet ret hurtigt efterfulgt af tre skarpe snacks. Det var starten og ikke den store ventetid.

Friteret jomfruhummerhale med chilimayonnaise, kyllingechips med svampe og trøffel og en vaffel med røget makrel, æblepuré og caviar.

Jomfruhummeren var godt saltet. Nogle vil nok mene, at den var for godt saltet. Men tjeneren fortalte, at den var salt, inden vi gik ombord i retten.

A la carte i mellemstørrelse

Laksen var visuel smukt anrettet, grillet og marineret i tequila og rødbedejuice.

En gelé også lavet på rødbede, friske rødbeder plus honning-glaserede rødbeder og drænet cremefraiche.

På toppen var der risotto-chips farvet med blæksprutteblæk. Der var en del elementer på serveringen.

Det var klart et niveau over grundbogen for kokke. Retten smagte fint, men laksen kom ikke til sin ret, men det gjorde rødbederne.

En kompleks servering, som jeg ikke helt forstod hensigten med, da laksen druknede i rødbederne.

Stegt kammusling med frisk blomkål, syltede lilla blomkål, chili og tørret havtorn på en bund af blomkålspuré.

Retten var en vinder. Kammuslingen var blød som smør. Stor, flot ristet og perfekt tilberedt. En servering som altid bør være på menukortet.

Gennemført god smag

Confiteret and på brioche med syltede kumquats (citrusfrugt med spiselig skal) soyamayo, broken gel lavet på appelsin samt en bordelaise-sauce med foie gras.

En tung servering, hvor anden, og den voldsomme bordelaise, tog stikket hjem rent smagsmæssigt.

Retten for oste-elskeren

Gnocchi med kastanje og græskar med ostesauce, snapsesyltet græskar samt rugbrødscrouton var retten lavet af den italienske køkkenchef.

En spændende ret, hvor opskriften er hentet hos køkkenchefens bedstemor i det nordlige Italien.

Et bryst af de mere smukke

Svinebryst med æbler, knoldselleri, røget bacon og en kraftig glace til. I den mere jordnære afdeling var der svin på tallerkenen. Flot mørt og fast kød. En pleaser, hvor der intet var at komme efter.

Moderne version af ris á l’amande

Is lavet som Ris á l’amande, hibiscus-sauce, crumble på tonka-bønner, sprøde ris, skum, syltede kirsebær og mandler var essensen af den ambitiøse servering. En sjov og anderledes form for ris á l’amandet

Hvad skal man drikke her?

Spørgsmålet er ikke entydigt.

De gode folk hos Studio 4 kan godt lide at lege og udfordre. Det ses og smages tydeligt. Vinene var fine og passede udmærket til maden – men de skilte sig ikke ud på samme måde, som de fem cocktails gjorde.

Vinen på Studio 4 var på et niveau, man kunne få på de fleste restauranter, men det kunne vi på ingen måde, med de cocktails vi fik.

Det er her, at Studio 4 er unik, og skiller sig ud.

Som eksempel var en af de cocktails, vi drak, lavet på skovbær, som havde trukket i gin i en times tid, så den fik en frugtsmag, men også et lille hint af bitterhed.

Så blandede de ginnen med en orangelikør, cointreau, lime og brændt og grillet orangeskal, så de fik et hint af karamelliserede appelsin.

Vi fik en cocktail til hver ret. Men ingen af dem havde navne og var på cocktailkortet.

De fortalte, at de godt kunne lave dem igen, hvis vi kom igen og fortalte hvilken ret, vi havde fået en cocktail til. Ellers ikke.

Det er ret cool, og det kan man også kun tillade sig, hvis man kan sit håndværk.

Og det kunne de her drenge. De var nørdede, og havde den vildeste passion for cocktails. Bartenderne formåede, at styre uden om for bitre, for søde og for stærke cocktails – der var en præcision i deres arbejde, der gjorde, at jeg for første gang i mit liv syntes, at cocktailmenuen var bedre end vinmenuen.

Jeg er overbevist, kære Studio 4!

Betjeningen

Nærværende er det mest dækkende ord, jeg kan finde.

Der var næsten fuldt hus. Der var et fire personers bord ledigt. Det var alt. Men betjeningen havde overskud til alle.

Det virkede som et sammenspillet hold. Maden blev serveret af både kokke og tjenere. Umiddelbart var der ikke noget fast system.

Men der var 100 procent styr på, hvem der skulle have hvad, og hvornår. En sand fornøjelse, og en opvartning jeg slet ikke havde spået, jeg ville finde på Studio 4. Helt nede på jorden, nærværende og af den type som sætter en ære i at være vært.

Regningen

Umiddelbart var priserne på maden i den lave ende. Vi betalte 1.600 kroner for en aften af de mere vellykkede.

 

  • Julemenuen til 398 kroner inklusiv snacks
  • Laks til 109 kroner
  • Kammusling til 119 kroner
  • Gnocchi til 129 kroner
  • Juleand til 149 kroner
  • Vinmenu til 348 kroner
  • Cocktailmenuen til 348 kroner

 

Lokaler og klientel

Umiddelbart var klientellet i den yngre ende, med få undtagelser.

Der var eller er noget coolness over Studio 4. Jeg syntes, det fungerede ganske fint med mixet med cocktailbar og restaurant i samme lokale.

Der var ikke noget selvfed hipster og selviscenesættelse over Studie 4. Selvom deres stil godt kunne appellere til det. Tværtimod.

mde

Vurdering

Alt i alt fik vi en oplevelse, som på flere måder var atypisk. Maden var twistet, og bartenderne var for alvor gode.

Jeg ville nok have holdt maden lidt mere enkel. Færre elementer på tallerkenen, men jeg syntes, de slap heldigt afsted med det.

Generelt var der mange elementer på en del af retterne. Enkel kan man ikke kalde den. Fri leg var det heller ikke.

Jeg syntes, der blev banket til vores comfortzone, og det var med en vis spænding, vi gik til retterne.

Tilberedningen fejlede intet. Absolut intet. Portionsstørrelserne var gode. Nok de bedst dimensionerede jeg har oplevet i Aalborg indtil nu.

Vi brugte eller fik nok fem papirservietter hver den aften. Drop dem og få anskaffet nogle stofservietter. Det passer bedre til niveauet og stilen hos Studie 4.

Studio 4 har fundet sin plads. De skiller sig ud og formår at lave cocktails i den allerbedste liga. Men ikke mindst, lave dem så de passede til maden.

Det trækker op, da det er uhyre sjældent det lykkes – i hvert fald for mig. En anbefaling for en fejlfri aften med en betjening som matcher landets bedste restauranter.

Studio 4

Vesterå 4

9000 Aalborg

Telefon: +45 98 16 99 99

Mail: booking@studie4.dk

Website

 

Få plads til julemaden: Juleløb i Aalborg støtter udsatte børn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Marcus Klepke
Foto: Marcus Klepke

Det er som regel ikke kalorierne, der bliver sparet på juleaften.

Men juleaftensdag har du mulighed for at slå to fluer med ét smæk – du kan nemlig få rørt kroppen, samtidig med du støtter et godt formål.

For andet år i træk er Broen Aalborg og FC Løb nemlig klar med en noget utraditionel optakt til den store aften.

Fra klokken 9-12 inviterer de nemlig til 2412 Run (eller en gåtur) langs Limfjorden, hvor du samtidig kan være med til at støtte udsatte børn og unge til en aktiv fritid i lokale idræts- og fritidsforeninger.

Sidste år var en stor succes, hvor mere end 100 halvmarathon-løbere og omkring 200 mennesker lagde vejen forbi 2412 Run.

“I år er der allerede 105 halvmarathon-løbere tilmeldt, og vi håber på et ligeså flot fremmøde af besøgende i løbet af dagen,” fortæller Daniel Jensen, Næstformand for Broen Aalborg.

Det er kun, hvis man vil løbe halvmarathon, at man skal tilmelde sig på forhånd.

Har man blot lyst til at løbe eller gå et par runder, skal man bare møde op i tidsrummet mellem 9-12, og Broen Aalborg og FC Løb opfordrer alle til at møde op i nissehuer – eller i nissedragt, hvis man vil gå all in på julestemningen.

Løbet starter ved De Frivilliges Hus på Mølholmsvej 2 her i Aalborg.

Sidste års 2412 Run

Prominente gæster og en god sag

I år får 2412 Run desuden besøg af byrådsmedlemmerne Nuuradiin S. Hussein og Søren Kusk, samt AaB spilleren Kasper Risgaard.

Løbet foregår helt simpelt ved, at man løber (eller går) en fastlagt rute på 4,2 km langs Limfjorden.

Når man er færdig, skal man blot skrive navn og antal omgange på en deltagerseddel og aflevere den.

Jo flere runder du orker, jo flere penge kan BROEN Aalborg samle ind til udsatte børn og unge i Aalborg, da sponsorer giver et beløb pr. omgang der tilbagelægges.

Derudover har du selv mulighed for at lægge et beløb i indsamlingsboksen sammen med din deltagerseddel eller blive støttemedlem af BROEN Aalborg for 100 kr.

Frivillig forening hjælper udsatte børn og unge

BROEN Aalborg er en frivillig forening, der har til formål at hjælpe udsatte børn og unge til en aktiv fritid ved at støtte med betaling af kontingent og udstyr i situationer, hvor familien ikke selv kan klare udgiften eller har behov for støtte til, at børnene kommer i gang med en fritidsaktivitet.

Udover det hyggelige løb for hele familien, vil der også være løbere, som begiver sig ud på en noget længere distance, når de skal dyste på halvmaraton-distancen.

De er tilmeldt særskilt via FC Løb, som er stiftet af Finn Andersen og Charlotte Øllgaard. De løber samme rute, men hele fem gange, og de deltagende vil alle modtage en særlig 2412Run medalje.

Sidste år overførte FC Løb 5.570 kr til Broen, og med 105 tilmeldte i skrivende stund, er man sikker på at slå det beløb i år.

Er man blevet fristet af få lidt ekstra plads til både juleand, flæskesteg og andre godter, kan man finde mere information på deres Facebook-side, eller bare møde op mellem 9-12 mandag den 24. december og støtte den gode sag.

Hvad: Juleløb (2412Run)
Hvor: De Frivilliges Hus, Mølholmsvej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Juleaftensdag 24 december fra 9-12.