Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Af Stine Kjølby Christensen

Det havde ellers været et par dage med gråt og trist vejr, men da vi lagde vejen forbi Fokus Aalborg i Vejgaard, en torsdag formiddag, skinnede solen pludselig gennem ruden.

Det samme gjorde de ansigter, der efter en uges adskillelse, endelig mødte hinanden til denne uges højdepunkt: Vandgymnastik.

I Fokus Aalborg tilbyder man flere gange ugentligt de populære hold i varmt vand, hvor der – foruden det sociale fællesskab – er fokus på individuelle hensyn til den enkelte vandgymnast.

Fokus Aalborg har især haft stor succes med sine hold “Fra vandskræk til vandhund”, hvor man lærer at færdes trygt i vandet og på den måde få gode oplevelser med vandet.

Holdene er med max 7 deltagere, hvilket giver en masse tid til den enkelte.

Én af dem, der netop er kommet af med sin vandskræk, er Kirsten, der for seks år siden besluttede sig for, at nu var det tid til at gøre noget ved problemet.

“Jeg gik på pension i 2015 og tænkte, at det var tid til at få styr på dét, så jeg for eksempel kunne tage i svømmehallen med mine børnebørn.

Jeg var virkelig nervøs den første gang, men det er nogle vanvittigt kompetente lærere, vi havde, som var meget dygtige til at bygge ens tillid til vand op,” fortæller Kirsten.

“Det gjorde virkelig en forskel, og jeg endte med at starte forfra på holdet igen og igen og igen – indtil Susanne kom og sagde til mig, at nu skulle jeg altså videre på et andet hold,” siger hun med et grin.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Siden da har Kirsten gået på et ganske almindeligt hold for ganske almindelige vandhunde, og det har hun tænkt sig at fortsætte med:

“Jeg har lidt besvær med mit ene ben, så det at være vægtløs i vandet er helt perfekt for mig. Det er virkelig hyggeligt, og så er det nogle gode øvelser, vi skal igennem.”

Og det er netop, hvad Fokus’ vandgymnastik kan: Give plads til den enkeltes behov. Og man skal da heller ikke frygte, at nogen lægger mærke til ens små fodfejl … Kroppen er jo dækket af vand.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Vandgymnastik i godt selskab

At være på vandhold hos Fokus er ikke kun en god oplevelse på grund af de dygtige instruktører – også bassinet er med til at løfte både oplevelsen … og kroppen.

På Hadsundvej ligger varmtvandsbassinet drevet af FOKUS Aalborg. Bassinet er ikke større, end at lærerne hele tiden kan have øjnene på hver og én.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Holdene afvikles trygt og intimt, og vi mærkede da også selv den gode stemning, da vi var med på vandgymnastikholdet en torsdag formiddag kl. 10.

Gensynsglæden lyste ud af deltagerne, da de med et vink hilste hinanden velkommen i takt med, at alle ankom til bassinet. Én af dem var netop hjemvendt fra en solferie, hvilket tydeligt sås på hendes solbrune hud – og dét gik ingens næse forbi.

“Vi vil ikke fotograferes ved siden af dig!” blev der enigt proklameret med et grin, og alle kunne da også blive enige om, at farven så “helt forfærdelig ud” til hende.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Van(d)vittig god stemning

Den løftede og løsslupne stemning fortsatte også, efter at holdet var fløjtet i gang.

Playlisten, der ville kunne få hvem som helst til at vrikke med hofterne, satte tonen fra start, og herefter var det altså bare at pjaske løs, mens instruktøren Susanne guidede deltagerne gennem øvelserne.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Vandgymnastik har altid max 16 deltagere, hvilket gør det nemt for Susanne at sørge for, at alle får mest muligt ud af deres træning.

Hun greb da også ind under en “skiøvelse”, hvor deltagerne ikke bevægede armene i store nok cirkler.

“I skal strække armene helt tilbage!” råbte Susanne for at overdøve Medinas Jeg er ligeglad, jeg er ligeglad og hun fik hurtigt et kækt svar retur:

“Det har du da ikke sagt noget om!” blev der råbt tilbage til bassinkanten, men den faldt Susanne ikke for:

“Det kan godt være, at jeg ikke har sagt det i dag, men jeg har til gengæld sagt det en million gange før i de mange år, jeg har haft jer!”

“Det har vi ikke hørt,” bliver der slået fast, efterfulgt af et grin fra hver og én.

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Fokus på den enkelte

Susanne er fast instruktør på holdet, og det giver hende netop mulighed for at have fokus på både den samlede gruppe og den individuelle.

“Træning i vand i Fokus handler meget om livskvalitet også, og det er altid skønt at give folk livskvalitet.

Deltagerne giver hinanden den sociale dimension, og som underviser kan jeg give dem den fysiske, og dermed også ofte psykiske livskvalitet.

Hos os kan de nemlig lave øvelser i vand, som er umulige for dem at lave på land – og det giver pote,” forklarer hun og uddyber:

“Deltagerne har følelsen af “at kunne” og at lykkes samtidig med, at kroppen kvitterer med bedre bevægelighed og/eller mindre smerte.”

Van(d)vittig god stemning: Fokus Aalborg har stor succes med hold i vand

Er du interesseret i at vide mere om vandgymnastik hos Fokus Aalborg, kan du læse mere her.

Del artikel

Andre læser også