ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fire gode råd til montering af nye døre

Døre er en essentiel del af enhver bygning. Derfor er valget af dør samt tilbehør til montering af dør, vigtigt! Læs videre, og få indblik i vigtigheden af både form og funktion hvad angår døre.

Annoncørbetalt indhold leveret af IPA Beslag

 1. Døre er vigtige i indretningen


Uanset hvilken bebyggelse du befinder dig i netop nu, vil der være en dør i nærheden. Fælles for alle bygninger, hvad enten det er privat hjem, kontorbygning, offentlige bygninger eller andet, er, at dørene er uundgåelige. Derfor bør dørene tildeles passende opmærksomhed:

En hoveddør er, med sin funktion og placering, den mest karakteristiske af hjemmets døre. Den byder velkommen til boligen, og er særligt hårdfør, så den kan modstå både vind, vejr og ubudne gæster. 

Inde i boligen kan dørene bidrage til at lade lyset mellem rummene passere med en glasdør, eller du kan bruge døren til at understrege bygningens zoner, både i private hjem såvel som erhvervsbygninger.

 

 1. Vælg passende dørhængsler til dine døre


Et dørhængsel har afgørende betydning for dørens funktion. Hængslet holder døren på plads, og bestemmer hvor meget den kan åbnes.

 

Dørhængsler fås i alverdens materialer, der matcher dørtype, indretning og funktion. Skal døren kunne åbnes 180 grader? Benyt dørhængsler med stor udladning. Her er hængslet udformet, så døren kan åbnes helt og parallelt med åbningen. Det kan være smart ift. pladsudnyttelse, og give flere anvendelsesmuligheder for rummene. 

 

 1. Nem reparation af døre, der binder

 

Når en dør volder besvær ved eksempelvis at binde, kan løsningen ofte være ganske enkel og nem at klare for både fagfolk og amatører. I langt de fleste tilfælde, kan døren justeres med dørringe og hængselringe i messing og stål.  

Med et bredt sortiment i tilbehør til døre, er det nemt at finde den rette del i både størrelse og materiale – Vælg dørring eller hængselring i samme materiale som hængslet for et stilrent resultat.

 

 1. Tjekliste – valg af dør og tilbehør

   

Ved køb af dør og tilbehør til montering af døre, er det vigtigt at have øje for en række parametre, hvad enten du er fagperson, forhandler eller kunde. Overvej følgende, og vælg kvalitetsmaterialer fra leverandører som IPA Beslag, der sikrer et godt resultat:

 

 1. Vælg rette dørtype
  En hoveddør skal være robust, men samtidig passe til arkitekturen. En badeværelsesdør skal være udført i materiale, der kan holde til større fugtighed. Med andre ord: Overvej funktion, materiale og placering. 
 2. Funktion og kvalitet!
  Kan døren åbne/lukke/låse uden besvær, knirkelyde og håndtag, der falder af? Selv en dør i guld har ikke megen berettigelse, hvis hængsler, dørhåndtag mv. ikke fungerer. Derfor er tilbehør til døre uhyre vigtigt. 
 3. Tilbehør og finish
  De små detaljer kan have afgørende betydning for det overordnede udtryk. Med et bredt udvalg i tilbehør som dørhåndtag, beslag og dørhængsler, er det muligt at vælge dele i topkvalitet, der passer til den øvrige stil.

 

Med disse råd og materialer fra IPA Beslag, er der rig mulighed for at få den bedste løsning til døre af enhver slags.

Del artikel