Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festivalleder om ekspertgruppens udmelding: Det grænser sig op af ren uartighed

Af Redaktionen

I går var ikke en særligt opmuntrende dag for mange af landets festivaler.

Folketingets eksperter har nemlig givet dødsstødet til sommerens festivaler – i hvert fald som vi kender dem. De fraråder nemlig officielt, at festivalerne har mere end 10.000 deltagere og ingen overnattende gæster.

Det fik Dansk Live til tasterne, der udsendte en officiel appel til regeringen: Nemlig at give klarhed. Nu.

I Nordjylland er det især Nibe Festival, som mange bekymrer sig om – for bliver der overhovedet noget, der ligner “Den lille Fede”?

Festivalleder Peter Møller Madsen er bestemt ikke tilfreds med den nyeste udmelding og har også været i gang ved tasterne siden i går.

Han skriver blandt andet:

“Det er SÅ frustrerende! Festivalerne ”bobler” bare videre derude på den ”kogeplade”, som vi af en eller anden grund er strandet på. Helt uden afklaring.

Og ja, selvfølgelig strejfer tanken os, altså at vi er en ligegyldighed i den her tid. Det føles som om, at kulturen bare er tant og fjas. Altså flødeskum på toppen, som alle uden konsekvenser og kvaler sagtens kan undvære. Men er kulturen ikke mere – meget mere?” skriver han på sin Facebook-side.

“Og nu jeg er i gang, så grænser det i øvrigt samtidig op af ren uartighed, at landets spillesteder endnu ikke har fået afklaring på, hvordan og for hvor mange, de kan afvikle koncerter, når de atter må åbne 6. maj.

Og samtidig ”bobler” vi så bare videre på den ”kogeplade”, som beslutningstagerne tilsyneladende ikke vil sætte hånden på, I respekt ikke mindst for det fællesskab, den frivillighed og det foreningsliv, som langt størstedelen af kulturlivet drejer rundt omkring, så skal der handling til.

Vi skal have en afklaring – NU!”

Ekspertgruppen har desuden anbefalet, at alle deltagere skal have et coronapas, der skal laves sektioner med højt 2000 sektioner i hvert.

Flere festivaler har allerede meldt ud, at de tvivler på, at der kan afvikles festivaler i år.

Del artikel

Andre læser også