Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nibe Festival: Ikke realistisk at gennemføre festivalen før sidst på sommeren

Af Emil Kjær Jørgensen

I dag har Folketingets eksperter givet dødsstødet til sommerens festivaler, som vi kender dem. Det skriver DR.

De fraråder nemlig festivaler med mere end 10.000 deltagere og overnattende gæster.

Det har nu fået Nibe Festival, Jelling Musikfestival, Heartland, Northside, Copenhell, Tinderbox, Roskilde Festival, Nibe Festival og Dansk Live til tasterne.

I en fælles pressemeddelelse meddeler de, at det ikke vil være realistisk at gennemføre store festivaler før sidst på sommeren.

Den fulde meddelelse lyder:

“Som festivalarrangører appellerer vi kraftigt til, at regeringen arbejder hurtigt med behandlingen af de anbefalinger, som ekspertgruppen for store arrangementer netop har afleveret. For vi kan ikke se andet, end at der fortsat vil være restriktioner gældende størstedelen af sommeren, som betyder, at vi ikke kan holde vores festivaler i 2021 – og vi har brug for en klar udmelding nu,” skriver de blandt andet.

Vi har forsøgt at bevare optimismen, for det allerbedste for alle ville være, hvis der kunne holdes festivaler til sommer. Og vi havde alle troet og håbet, at vi ville få svar, da regeringen offentliggjorde planen for genåbning af Danmark den 22. marts. I stedet fik vi en ekspertgruppe, som nu har brugt kostbar tid på at finde frem til anbefalinger for genåbningen af store arrangementer.

Vi anerkender til fulde det store arbejde, ekspertgruppen har lagt, og bakker fuldt ud op om de anbefalinger til genåbning af kultur- og idrætslivet, som anbefalingerne baner vejen for i den netop offentliggjorte rapport. Men arbejdet er sat for sent i gang, og vi kan ikke se andet, end at der fortsat vil være restriktioner gældende for størstedelen af sommeren, som gør det urealistisk at holde festivaler af vores størrelser og med det fællesskab, der kendetegner dem.

Derfor appellerer vi nu kraftigt til, at regeringens forhandlinger med partilederne ikke trækker ud, så vi kan få et endeligt svar.

Det er ikke første gang, vi beder om afklaring. Fra Dansk Lives side havde vi klart meldt ud, at marts var deadline for os. Vi har strakt os flere gange, og vi har loyalt arbejdet med i den proces, som regeringen har lagt og som for en stor del følger et spor, vi – længe – har efterspurgt: behovet for at sammensætte fagligheder på tværs som i ekspertgruppen.

Vi kan ikke vente længere. De tidligste festivaler finder sted allerede i maj! Vi skylder alle de mange, der er engageret i vores begivenheder – fra artister over fødevare- og hegnsleverandører til de tusinder af frivillige og publikum – en endelig afklaring.

Vi har alle ventet længe nok. 

Også uden vores festivaler i 2021 kan og vil vi gerne spille en rolle i genopbygningen af fællesskabet. Vi kan og vil gerne lave andre arrangementer, der kan lade sig gøre inden for de rammer, som ekspertgruppen har anbefalet som sundhedsmæssigt forsvarlige. Men det kræver, at vi alle ved, hvor vi står, og hvilke rammer vi kan planlægge efter. Vi håber, de kommer hurtigt, vi ved det kan lade sig gøre, når noget er vigtigt nok.

Og til slut, så håber vi alle af hele vores festivalhjerte, at de store festivaler, der ligger senere på sæsonen, får mulighed for at gennemføre, og bakker som samlet branche op om, at det kommer til at ske.”

Del artikel

Andre læser også