Festival, comedy og kæmpe legedag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Det bliver endnu en forrygende weekend i Aalborg.

Hvis du har fulgt med i løbet af ugen, har du måske opdaget, at MigogAalborg Poker Tournament er blevet præsenteret, og de indledende kvalifikationsrunder starter denne lørdag.

Men udover startskuddet på Aalborgs vildeste Poker turnering byder denne weekend også på en hel del bæredygtige begivenheder, når Aalborg bæredygtighedsfestival finder sted på forskellige lokationer i Aalborg.

Derudover bliver der mulighed for at få trænet lattermusklerne, når DM i stand-up 2019 underholder på Skråen.

Vi kan også anbefale, at du tager et smut forbi Karolinelund, hvor Ungdommens Røde Kors har forvandlet det gamle tivoli til et imponerende Fun Town for børn i alle aldre. Læs mere om det her.

Bæredygtig weekend i Aalborg

Bæredygtighed har de seneste år været et brandvarmt samtaleemne i den offentlige debat, og velkendte begreber som ‘Klimatosse’ og ‘Klimakæmper’ er blevet en inkarneret del af det bæredygtige ordforråd.

For syvende år i træk indtager Aalborg Bæredygtighedsfestival byens gader. Festivalen været i gang siden onsdag, og der er en masse fede events, talks og bæredygtighedsmarkeder i vente både fredag og lørdag.

Der vil blandt andet være mulighed for at opleve ‘Løvens Grønne Hule’ fredag fra kl. 14.00 til 16.30 på Grøn Scene ved Honnørkajen.

Landbruget møder veganerne hvor Agri Nord og Danmarks Veganske Forening inviterer til talk i Kedelhallen i Nordkraft fredag fra 15.00 til 16.00.

Bæredygtighedsmarked ved Utzonparken og Toldbod Plads både fredag og lørdag fra 14.00 til 18.00, hvor der vil være mulighed for at få en snak med over 70 standholdere som kan give inspiration og råd til en grønnere hverdag.

Fik du ikke læst vores artikel om bæredygtighedsfestivalen eller vil du se det fulde program, så kan du finde artiklen her eller læs mere om festivallen her.

Hvad: Bæredygtighedsfestival
Hvor: Honnørkajen, Kedelhallen, ved Utzonparken og Toldbod Plads osv.
Hvornår: Fredag d. 13. september til lørdag d. 14. september 2019

DM i Stand-up i Aalborg

Både fredag og Lørdag slår comedy-bureauet FBI og talentkonkurrencen DM i Stand-up vejen forbi Skråen, og du kan som publikum have indflydelse på, hvem der skal videre konkurrencen og måske løber af med titlen som Danmarksmester i stand-up 2019.

Årets vært er den sjove herre Mahamad Habane, og det er altså ham, som står i spidsen for en sjov og underholdende aften, mens han guider publikum gennem de forskellige  stand-up komikere.

Derudover vil sidste års stand-up vinder Phillip Devantier optræde og bevise, hvorfor netop han løb af med sejren til sidste års DM i Stand-up.

Køb din billet her eller læs mere om DM i Stand-up her.

Hvad: DM i Stand-up 2019
Hvor: Skråen
Hvornår: Fredag d. 13. september kl. 20.00

Kom til Jazz-koncert på Salling ROOFTOP

Kom til hyggelig jazz-koncert på toppen af Aalborg.

Lørdag d. 14. september holder Jesper Theis giver jazz-koncert. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle blues-mestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt for forlægget, men han er ikke bange for at lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævnvundne klassikere.

Det bliver en hyggelig eftermiddag, hvor man kan nyde musikken med en frokost, kaffe, dessert eller cocktail.

Jazz-duoen spiller både kl. 13.00 og kl. 15.00 lørdag.

Derbyrevance på Racing Arena Aalborg

På søndag er der på Racing Arena Aalborg lagt op til Derbyrevance, og programmet er allerede pakket med 12 interessante og velbesatte løb.

Hovedpræmien er Spar Nord Aalborg Store Pris 2019, og favoritten er spået til at være den aalborgensiske darling Dumbo, som i august måned formåede at vinde Dansk Trav Derby hvor præmien var et svimlende beløb på intet mindre end 610.000 kr.

Derby og heste er lige noget for de mindste og det meldes at der vil være mulighed for både at ride på ponyer, kaste hestesko, spille stige-golf samt mulighed for at benytte den tilhørende legeplads.

Derudover er der for Derby-begyndere mulighed for at lære en masse om travsport, når erfarne guides vil tage hånd om og hjælpe nybegynderne gennem dagen og berige dem der måtte have interesse for både travsporten og selve spillet.

Første løb starter allerede kl. 12.00 og Spar Nord Aalborg Store Pris køres som dagens 9. løb ud af 12 løb.

Entreprisen er 50 kr. og der er gratis parkering.

Du kan læse mere om Aalborg Derbyrevanchen her.

Hvad: Derbyrevanche
Hvor: Racing Arena Aalborg
Hvornår: Søndag d. 15. september kl. 12.00
Pris: Entre 50 kr.

Hr. Skæg optræder i Fårup Sommerland

Lørdag d. 14. og søndag d. 15. september kan du opleve Hr. Skæg i Fårup. Hr. Skæg er manden som næsten alle danske børn kender og elsker.

Hr. Skæg skriver autografer efter showet, og man kan tage et selfie med ham.

Events

13/9 BOOMit release-party hos SACKit

13/9 Klog på kunst: let’s talk 

13/9 Original musikfestival på Egeholm

14/9 Hello Vintage – Vintage Kilo Sale 

14/9 Sebastian 70 år – Musikkens Hus 

14/9 Best of Joe Cocker på Skråen 

14/9 Hittegodsauktion på cykler

14/9 Yoga for Alle ved Musikkens Hus

14/9 – 15/9 Audi Days hos Audi Aalborg 

15/9 Søndagstur på Kunsten

15/9 Puk Elgård og Cecilie Frøkjær – Musikkens Hus 

For Børnefamilier

14/9 Børnebyggerne Gratis Workshop for børn og voksne

14/9 Åbningsfest for Børneloppen Aalborg 

14/9 Sushidag for de yngste på SushiMaina XO

14/9 & 15/9 Hr. Skæg optræder i Fårup Sommerland

15/9 Fun Town legeland i Karolinelund

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

  • BountyBomb (med chokofyld)
  • KinderBomb
  • OreoBomb (med vaniljefyld)
  • TwixyBomb (med karamelfyld)
  • Marshmallow
  • SourBomb
  • SnickyBomb
  • SugarBomb
  • Raspbomb (med Hindbærfyld)
  • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19. 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.