Festival, comedy og kæmpe legedag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Det bliver endnu en forrygende weekend i Aalborg.

Hvis du har fulgt med i løbet af ugen, har du måske opdaget, at MigogAalborg Poker Tournament er blevet præsenteret, og de indledende kvalifikationsrunder starter denne lørdag.

Men udover startskuddet på Aalborgs vildeste Poker turnering byder denne weekend også på en hel del bæredygtige begivenheder, når Aalborg bæredygtighedsfestival finder sted på forskellige lokationer i Aalborg.

Derudover bliver der mulighed for at få trænet lattermusklerne, når DM i stand-up 2019 underholder på Skråen.

Vi kan også anbefale, at du tager et smut forbi Karolinelund, hvor Ungdommens Røde Kors har forvandlet det gamle tivoli til et imponerende Fun Town for børn i alle aldre. Læs mere om det her.

Bæredygtig weekend i Aalborg

Bæredygtighed har de seneste år været et brandvarmt samtaleemne i den offentlige debat, og velkendte begreber som ‘Klimatosse’ og ‘Klimakæmper’ er blevet en inkarneret del af det bæredygtige ordforråd.

For syvende år i træk indtager Aalborg Bæredygtighedsfestival byens gader. Festivalen været i gang siden onsdag, og der er en masse fede events, talks og bæredygtighedsmarkeder i vente både fredag og lørdag.

Der vil blandt andet være mulighed for at opleve ‘Løvens Grønne Hule’ fredag fra kl. 14.00 til 16.30 på Grøn Scene ved Honnørkajen.

Landbruget møder veganerne hvor Agri Nord og Danmarks Veganske Forening inviterer til talk i Kedelhallen i Nordkraft fredag fra 15.00 til 16.00.

Bæredygtighedsmarked ved Utzonparken og Toldbod Plads både fredag og lørdag fra 14.00 til 18.00, hvor der vil være mulighed for at få en snak med over 70 standholdere som kan give inspiration og råd til en grønnere hverdag.

Fik du ikke læst vores artikel om bæredygtighedsfestivalen eller vil du se det fulde program, så kan du finde artiklen her eller læs mere om festivallen her.

Hvad: Bæredygtighedsfestival
Hvor: Honnørkajen, Kedelhallen, ved Utzonparken og Toldbod Plads osv.
Hvornår: Fredag d. 13. september til lørdag d. 14. september 2019

DM i Stand-up i Aalborg

Både fredag og Lørdag slår comedy-bureauet FBI og talentkonkurrencen DM i Stand-up vejen forbi Skråen, og du kan som publikum have indflydelse på, hvem der skal videre konkurrencen og måske løber af med titlen som Danmarksmester i stand-up 2019.

Årets vært er den sjove herre Mahamad Habane, og det er altså ham, som står i spidsen for en sjov og underholdende aften, mens han guider publikum gennem de forskellige  stand-up komikere.

Derudover vil sidste års stand-up vinder Phillip Devantier optræde og bevise, hvorfor netop han løb af med sejren til sidste års DM i Stand-up.

Køb din billet her eller læs mere om DM i Stand-up her.

Hvad: DM i Stand-up 2019
Hvor: Skråen
Hvornår: Fredag d. 13. september kl. 20.00

Kom til Jazz-koncert på Salling ROOFTOP

Kom til hyggelig jazz-koncert på toppen af Aalborg.

Lørdag d. 14. september holder Jesper Theis giver jazz-koncert. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle blues-mestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt for forlægget, men han er ikke bange for at lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævnvundne klassikere.

Det bliver en hyggelig eftermiddag, hvor man kan nyde musikken med en frokost, kaffe, dessert eller cocktail.

Jazz-duoen spiller både kl. 13.00 og kl. 15.00 lørdag.

Derbyrevance på Racing Arena Aalborg

På søndag er der på Racing Arena Aalborg lagt op til Derbyrevance, og programmet er allerede pakket med 12 interessante og velbesatte løb.

Hovedpræmien er Spar Nord Aalborg Store Pris 2019, og favoritten er spået til at være den aalborgensiske darling Dumbo, som i august måned formåede at vinde Dansk Trav Derby hvor præmien var et svimlende beløb på intet mindre end 610.000 kr.

Derby og heste er lige noget for de mindste og det meldes at der vil være mulighed for både at ride på ponyer, kaste hestesko, spille stige-golf samt mulighed for at benytte den tilhørende legeplads.

Derudover er der for Derby-begyndere mulighed for at lære en masse om travsport, når erfarne guides vil tage hånd om og hjælpe nybegynderne gennem dagen og berige dem der måtte have interesse for både travsporten og selve spillet.

Første løb starter allerede kl. 12.00 og Spar Nord Aalborg Store Pris køres som dagens 9. løb ud af 12 løb.

Entreprisen er 50 kr. og der er gratis parkering.

Du kan læse mere om Aalborg Derbyrevanchen her.

Hvad: Derbyrevanche
Hvor: Racing Arena Aalborg
Hvornår: Søndag d. 15. september kl. 12.00
Pris: Entre 50 kr.

Hr. Skæg optræder i Fårup Sommerland

Lørdag d. 14. og søndag d. 15. september kan du opleve Hr. Skæg i Fårup. Hr. Skæg er manden som næsten alle danske børn kender og elsker.

Hr. Skæg skriver autografer efter showet, og man kan tage et selfie med ham.

Events

13/9 BOOMit release-party hos SACKit

13/9 Klog på kunst: let’s talk 

13/9 Original musikfestival på Egeholm

14/9 Hello Vintage – Vintage Kilo Sale 

14/9 Sebastian 70 år – Musikkens Hus 

14/9 Best of Joe Cocker på Skråen 

14/9 Hittegodsauktion på cykler

14/9 Yoga for Alle ved Musikkens Hus

14/9 – 15/9 Audi Days hos Audi Aalborg 

15/9 Søndagstur på Kunsten

15/9 Puk Elgård og Cecilie Frøkjær – Musikkens Hus 

For Børnefamilier

14/9 Børnebyggerne Gratis Workshop for børn og voksne

14/9 Åbningsfest for Børneloppen Aalborg 

14/9 Sushidag for de yngste på SushiMaina XO

14/9 & 15/9 Hr. Skæg optræder i Fårup Sommerland

15/9 Fun Town legeland i Karolinelund

Luksusbaby åbner ny stor butik: Stor åbningsfest med goodiebags og popcorn

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I morgen fredag d. 22. november slår Luksusbaby op til Aalborgs største børnebutik.

Den populære børnebutik er flyttet et par hundrede meter fra den tidligere lokation i Møllegade op i de gamle møbelbutik-lokaler, hvor både Kalejdoskop og Høgh Interieur tidligere har ligget.

Med over 400 kvadratmeter bliver det Aalborgs største børnetøjsbutik, og åbningen fejres med et brag. Både fredag og lørdag er der åbningsfest hos Luksusbaby i Aalborgs midtby.

Der vil være goodiebags (begrænset antal), kæmpe giveaway, gratis popcorn, slushice og slikposer til børnene og så kommer maskotten “Bamse” forbi og uddeler krammere.

Det er Aalborg-parret Ann-Louise Aasted og Morten Grabowski Kjær der står bag Luksusbaby, som også er blandt de største børnetøj-webshops i Danmark.

Havde brug for mange flere kvadratmeter

De forklarer flytningen i nye lokaler med pladsmangel.

“Vi havde 150 kvadratmeter før, og hernede har vi fået knap 400 kvadratmeter. Og vi har så mange varer og forskellige mærker på webshoppen, så for at kunne repræsentere det lidt bedre i en fysisk butik, var vi nødt til efterhånden at få flere kvadratmeter,” fortæller Ann-Louise Aasted.

Der er også kommet en ny og større teen-afdeling.

“Kunderne vil opleve, at der er mere luft nede i vores nye lokaler.

De vil opleve, der er meget mere kælet for detaljen og skabt lidt mere miljøer, baby-miljøer og tween-miljøer.

Vi har fået en hel teen afdeling for de lidt større børn. Det kommer i hvert fald til at være meget anderledes.

Man kommer til at føle, når man kommer ind med lidt ældre børn, at de kan være lidt mere for dem selv i stedet for at de behøver stå ved siden af bodystocking til babyer,” lyder det.

Plads til forældre med helt små børn

Der er også taget hensyn til dem med helt små børn i den nye butik, forklarer Morten Grabowski Kjær.

“Vi har også fået et lidt afskærmet område, hvor man kan sidde og amme og parkere sin barnevogn og sidde der, og fået et kundetoilet som også nogle gange er vigtigt for dem med mindre børn.

Nu er vi bare meget spændte på at åbne og sige velkommen til alle vores kunder,” siger han.

Hvad: Åbningsfest Luksusbaby
Hvor: Møllegade 13, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 22. november 10-19
Lørdag d. 23. november 10-18

Kendte brands til gode priser: Kæmpe lagersalg indtager Nordkraft

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordkraft
Foto: Nordkraft

Vi aalborgensere er særdeles begejstrede for at gøre et godt kup, og derfor kommer det vist ikke som nogen overraskelse at lagersalg er populære i byen.

Nu er der igen mulighed for at gøre et kup udover det sædvanlige, når Brinch Retail Lagersalg indtager Kedelhallen i Nordkraft fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november med deres store mærkevare-lagersalg.

Her kan man spare op til 85% på over 10.000 stykker modetøj til både mænd og kvinder.

Hvor mænd kan dykke ned i kollektionsprøver fra Matinique, kan kvinder få fingrene i lækre danske mærker som Gestuz, Karen by Simonsen, Kaffe, Saint Tropez og Kari Traa.

Som noget helt særligt i Aalborg vil der også være en stand med flotte smykker fra Julie Sandlau, hvor der er besparelser på op mod 70%. Der vil være et bredt udvalg af ringe, øreringe, armbånd og kæder; alt i 925 sterling sølv samt forgyldt med 22 karat.

Det store sortiment af tøj og smykker er fordelt på 40 borde og ca. 60 tøjstativer.

Store besparelser

Brinch Retail Lagersalg har allerede stor succes i Aarhus og København, hvor de hvert år fylder hallen med tusinde af shoppeglade mennesker.

Nu er tiden endelig kommet til Aalborg.

”Det er første gang, vi kommer til Aalborg, og vi glæder os helt vildt til at åbne dørene i Kedelhallen og byde en masse aalborgensere velkommen til at vores lagersalg.

Hvis det bliver godt modtaget, vender vi også tilbage til byen i foråret med nyt tøj,” fortæller Jan Brinch, der ejer og lægger navn til lagersalget.

Jan Brinch garanterer et stort udvalg af sindssygt billige varer til enhver smag; bl.a. over 1500 kjoler, 1300 bluser og toppe samt 1200 bukser, jeans og nederdele fra Gestuz og Karen by Simonsen.

Brinch Retail Lagersalg i Ridehuset, Aarhus

Prøv før du køber

Entréen til lagersalget gratis, så det er bare med at komme afsted, hvis du gerne vil opdatere garderoben.

Vil du gerne prøve tøjet, før du svinger kreditkortet, vil der være store prøverum opstillet i Kedelhallen, og personalet står også klar til at hjælpe.

Der modtages både betaling i form af kontanter, kreditkort og MobilePay.

Du kan læse mere om lagersalget her.

Hvad: Brinch Retail Lagersalg
Hvor: Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår:

27 november, 15.00-20.00.

28 november, 10.00-20.00.

29 november, 10.00-20.00

Ugens tip: Kom i julestemning med Duus Vinkjælders julebuffet

Skrevet af: Redaktionen

I sidste uge introducerede vi Ugens Tip, som er vores kulinariske omgang Public Service, hvor vi giver jer de madtips, som i (måske) ikke vidste, at i manglede.

Sidste uges tip er stadig mere end aktuelt; nemlig andeburgeren fra Grillen Burgerbar, som du kan læse meget mere om her.

Nu er vi klar med denne Ugens Tip, og vi fortsætter i det julede hjørne med Duus Vinkjælders overdådige julebuffet.

Julebuffet i historiske omgivelser

Er man en lille smule historieinteresseret, så er man måske bekendt med Jens Bangs Stenhus, der er et af Aalborgs vigtigste vartegn.

Bygningen blev opført i 1624, så her er altså tale om et lokalt klenodie af de helt store – ikke mindst fordi, at Jens Bangs Stenhus stadig bruges i dag.

I husets kælder, under de historiske hvælvinger, finder man restauranten Duus Vinkjælder.

Kun få trin fra byens pulserende liv hersker der vaskeægte middelalderstemning, hvor klassisk mad serveres i uanede mængder – naturligvis hjemmelavet efter de bedste danske opskrifter og traditioner.

Derfor er det vel kun naturligt, at Duus Vinkjælder op mod højtiderne får gæsternes særlige gunst. Her forvandler den stemningsfulde kælder sig til et sandt juleparadis i form af en overdådig julebuffet, der kan nydes til både frokost og aften.

Julebuffeten har faktisk næsten 30 år på bagen, og det skulle vise sig, at være en klokkeklar fejl, at vi endnu ikke har stiftet bekendtskab med julebordet.

Det sker ikke sjældent, at vi bruger vendingen “Er du også træt af den klassiske julemiddag?” – men denne gang vil vi i stedet spørge jer: “Er du overhovedet ikke træt af den klassiske julemiddag?” – for så er Duus’ stedet i november og december.

Vinterdepressionen kureres (selvfølgelig) med mad

Vi kiggede ned i kælderen på en grå og kedelig mandag i november, hvor vinterdepressionen bankede insisterende på døren. Der skulle dog ikke gå mere end 10 sekunder, fra vi trådte ind af Duus’ hoveddør til at det hele så meget lysere ud.

Ikke bogstaveligt talt; for vinkælderen er et dunkelt og mørkt sted, men til gengæld blafrer stearinlysene om kap, og stemningen er både hyggelig og rar.

I midten af lokalet stod en overvældende julebuffet klar til os.

Køen til den var allerede lang, men alle ingredienserne var særdeles velkendte og dermed krævede det ikke nogen særlig overvindelse at øse det hele op på tallerkenen … og dermed tog det heller ikke mange minutter, før man var nået igennem.

Julebuffeten består blandt andet af tre forskellige slags sild, rødspættefilet med remoulade, rejer med mayonnaise, æg med kaviar, ferskrøget laks med asparges, leverpostej med bacon og champignon, stegt julemedister, frikadeller, lun ribbenssteg, andebryst med rødkål, lun skinke, julesalat, grønlangkål, brunede kartofler, ostebord med kiks og risalamande med varm kirsebærsauce.

Det hele er naturligvis hjemmelavet, hvilket i den grad kan smages.

Man kunne måske frygte, at buffeten hurtigt ville blive en omgang snasket kaos med så mange ivrige hænder – men de ansatte hos Duus er hurtigt på pletten til både opfyldning, aftørring og servering.

Maden var en udsøgt fornøjelse, og det var den generelle stemning i lokalet bestemt også.

378 kr. (for to personer) for en helt fantastisk omgang julebuffet en højhellig mandag i november i autentiske omgivelser – som tilmed giver garanti for julestemning. Det er et tip, der er til at forstå!

Duus Vinkjælder anbefaler, at man altid bestiller bord, da buffeten er meget populær

Hvad: Julebuffet
Hvor: Duus Vinkjælder
Hvornår: Helt frem til 23/12

Julebuffeten kan nydes til frokost helt frem til 23. december fra kl. 12 søndag – torsdag (189 kr.), fra 11.30 fredag – lørdag (218 kr.).

Du kan også gå ombord i buffeten om aftenen, hvor du altid skal forudbestille; søndag – onsdag fra kl. 18 (218 kr.), torsdag fra kl. 18 (258 kr.) og fredag – lørdag fra kl. 19 (298 kr.) 

Du kan finde mere info her.