Fem nye butikker: Disse populære kæder rykker ind i det nye Kennedy

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I disse mørke Corona-tider, er der heldigvis også lidt at glæde sig til i bylivet her i Aalborg.

I løbet af foråret og sommeren rykker fem nye lejere ind i ”Det nye Kennedy”, som netop nu gennemgår en omfattende renovering.

Nu løfter centeret sløret for, hvilke butikker der bliver en del af det centrale citycenter. Det skriver de i en pressemeddelelse.

 Det aalborgensiske citycenter Kennedy Arkaden gennemgår netop nu en omfattende renovering, der blandt andet indebærer opbygning og indretning til en række nye lejere, som skal udfylde centerets ledige butikslokaler.

Aalborgenserne kan blandt andet glæde sig til, at den populære modeforretning H&M slår dørene op i september:

“Vi er altid på udkig efter nye, gode beliggenheder til vores butikker i gode handelsbyer. Vi ser Aalborg som en god handelsby, og vi glæder os til at åbne endnu en butik i byen.

Butikkens placering vil være meget synlig fra alle centrets indgange, og vi glæder os til at byde kunder velkommen i vores nye H&M-butik i Kennedy Arkaden i løbet af efteråret 2020, fortæller Marlene Hyre Dybbro, som er kommunikations-manager hos H&M.

Alle lokaler er nu fuldt udlejede

Foruden H&M rykker yderligere fire nye forretninger ind i Kennedy Arkaden, og for første gang i centerets 16 år lange levetid er alle lokaler således fuldt udlejede.

De øvrige nye lejere tæller Deichmann Sko, Imerco, Creme Fraiche og Espresso House, som alle ser et stort forretningspotentiale på grund af Kennedy Arkadens høje aktivitetsniveau og attraktive placering med mange tog- og busforbindelser, der går lige til døren.

“Espresso House har allerede fire forretninger i Aalborg, så der var ingen tøven, da vi fik muligheden for at åbne endnu en kaffebar i byen.

Generelt oplever vi, at mange benytter sig af vores to go-koncept, og vi håber også, at Espresso House bliver en positiv del af hverdagsrutinen for pendlerne på farten og de shoppeglade aalborgensere i Kennedy Arkaden, fortæller Sinne Fiil Fredslund, som er Head of Marketing and Product hos Espresso House i Danmark.

 Espresso House slår dørene op i det nye Kennedy i maj, hvor modetøjsforretningen Creme Fraiche ligeledes åbner. H&M, Imerco og Deichmann Sko rykker ind i løbet af august og åbner primo september 2020.

Stor efterspørgsel

Det er en af Danmarks største ejendomsforvaltere, Fokus Asset Management, der står bag det nye Kennedy og den omfattende renovering, som blandt andet indebærer etableringen af de fem nye butikker.

“Vi har løbende foretaget undersøgelser blandt de knap 4,5 millioner årlige besøgende for at fastlægge udbuddet af butikker i det nye Kennedy. Det glæder os derfor, at alle brikker nu er faldet på plads, så vi til september kan byde kunderne velkommen i de fem nøje udvalgte forretninger, lyder det fra Jakob Veino,” der er chef for udlejning hos Fokus Asset Management.

Foruden de splinternye lejemål er Nordjyllands Trafikselskab fortsat stærkt repræsenteret i det nye Kennedy. Selskabet har netop slået dørene op til et nyt og forbedret servicecenter, der i højere grad end tidligere indgår som en integreret del af citycenteret.

Kennedy Arkadens nuværende lejere tæller desuden supermarkedskæden Meny, Nordisk Film Biografer, Wasabi Sushi, Zulten, Kennedy Apotek, Fitness World, Café Visa og Sunset Boulevard, som alle fortsætter driften under renoveringsperioden.

Få Aalborg på væggen: Spar 20% på de flotte Aalborg-plakater

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os har helt sikkert set mere til vores hjem de seneste uger end normalt.

Derfor kunne det måske være tid til at få lidt nyt på væggene – og her har vi et rigtig godt forslag.

Vores Aalborg-plakater under navnet Spot Byen er et samarbejde mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro.

Lige nu vil vi gerne gøre lidt ekstra for vores mange læsere – hvor vi alle jo har det tilfælles – at vi elsker Aalborg.

Derfor kører vi fra i dag og den næste uge en kampagne med 20% på ALLE vores plakater. Bestil dem lige her

Aalborg Tårnet

Støt to lokale Aalborg-virksomheder samt CoolUnite

Du skal bare bruge rabatkoden SpotByen20, når du er ved at gennemføre bestillingen, og så bliver der automatisk reduceret 20% på prisen på plakaterne.

Du støtter samtidig også to lokale Aalborg-virksomheder, der som stort set alle andre brancher naturligvis også mærker en væsentlig økonomisk konsekvens af Corona-krisen.

Derudover går 6% af overskuddet på Spot Byen plakater ubeskåret til velgørenhedsfonden CoolUnite, der støtter syge og udsatte børn.

Plakaterne kommer i str. 50 x70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

I denne periode hvor det meste af Danmark er lukket ned kan plakaterne afhentes tirsdag og torsdag mellem 13.00-16.00. Max to personer i butikken på samme tid.

Men det er også muligt at få dem leveret med fragt.

Du kan se og bestille alle plakater inklusiv de flotte collager også lige her

Hvis du har en virksomhed – så kan vi også specialdesigne med gulv-til-loft løsninger eller akustikplader. Her kan du skrive en mail til jes@migogaalborg.dk for mere information.

 

Så kan der ryddes ud: Genbrugspladserne åbner igen i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Kommunernes Landsforening har gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Det skriver man i en pressemeddelelse lørdag.

Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

Det kræver dog, at Aalborg Kommune godkender de indstillinger, som Kommunernes Landsforening kommer med.

”Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard.

Adgangsbegrænsninger og hyppig rengøring

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune. Det kan fx være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Vi kan derfor afvente, hvilke forholdsregler Aalborg Kommune indfører. Det ventes, at man tager stilling til sagen på mandag i byrådet.

Friske tal frigivet: For første gang falder antallet af indlagte i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Nu er sygdom jo absolut intet at juble over.

Men hvis vi nu skal finde helt positive briller frem i disse stunder, hvor nyhedsstrømmen ellers er fyldt med dårligt nyt, så kom der et skønt lille lyspunkt i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Her kan man konstatere, at for første gang Corona-virussen fik sit tag på Danmark og man har lavet disse overvågningsrapporter, så er tallet af indlagte i Region Nordjylland faldet.

Faldet med 10%

Fredag var tallene 30 indlagt på sygehusene, hvoraf ni er på intensivafdelingen, heraf er otte indlagt på intensiv og i respirator.

Men på et døgn har de tal ændret sig med et lille positivt tal.

Lørdag d. 28. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 27 indlagt med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det er et lille fald på 10%, men forhåbentligt tegn på en udvikling og en stabilitet i antallet af alvorligt syge af Corona i Nordjylland.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet – men lyspunktet ligger i, at der i hvert fald ikke er kommet flere indlagte til i så fald.

Tallene på intensiv-afdelingen ligner også meget hinanden det seneste døgn, som man kan se i nedenstående boks.

Region Sjælland oplevede også et fald på 6% det seneste døgn af antal indlagte.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 459 indlagte på de danske hospitaler er kun 27 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Jylland kan slippe lettere

DR Nordjylland har også snakket med Henrik Nielsen, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Han vurderer, at det vestlige Danmark og især Nordjylland er mindre hårdt ramt end eksempelvis København, hvor befolkningen bor meget tæt.

“Når der er en mulighed for, at Jylland og Fyn vil komme nemmere gennem denne bølge, så skyldes det, at de restriktioner, der skal begrænse smitten, er lagt ned over hele landet på én gang og ikke landsdel for landsdel afhængig af, hvor langt smitten er nået.

Hvis restriktionerne virker som ønsket, kan smittekurven potentielt bliver fladere i den vestlige del af landet,” forklarer Henrik Nielsen til DR Nordjylland.