Enkle retter til gode priser: Aalborgs nye Spisebar er åbnet
Ikke nok med at vi har glædet os til at besøge alle de caféer og restauranter, der i månedsvis har været lukket ned – så har vi i næsten endnu højere grad glædet os til at kunne besøge de helt nye steder, der har brugt tiden siden december på at renovere lokaler og udvikle koncepter.
Ét af disse steder er Restaurant Fauna, der tidligere var kendt som Musikkens Spisehus.
De sidste par måneder er nemlig blevet brugt på at omdanne de (i forvejen) fantastiske lokaler til noget, der overraskende nok kun er blevet endnu mere fantastisk under processen.
Restaurant Faunas koncept er opdelt i tre: 1. Sal, Fine Dining og Spisebaren.
1. Sal bliver stedet, du skal gå hen, hvis du vil nyde de koncepter, vi kender og elsker fra den tidligere restaurant, mens Fauna Fine Dining bliver afdelingen, du skal besøge, hvis du ønsker en spiseoplevelse udover det sædvanlige.
Det kan du læse mere om her.
Unik lokation med enkelt menukort
I denne artikel vil vi derimod sætte fokus på Faunas tredje koncept: Spisebaren.
I Spisebaren er stemningen uformel, uhøjtidelig og alligevel indrettet på sådan en måde, at man fra samme øjeblik, man træder ind ad døren, føler sig helt særlig velkommen.
Det skyldes både det gæstfrie personale, der hellere end gerne vil udveksle et par entusiastiske ord om alt fra vin, vejr og livretter – men også de smukke lokaler med nordisk bistro vibe, hvor udsigten til fjorden og Musikkens Plads i sig selv er fuldstændig unik.
Faunas Spisebar åbner allerede kl. 8 om morgenen, og derfor kan du nyde alt fra lette morgenretter til et mere solidt frokostmåltid.
Menukortet fortsætter naturligvis også ind i aftentimerne, hvor et glas velafstemt rødvin til en god bøf kan nydes helt uden dikkedarer.
Eminente retter til en skarp pris
MigogAalborg valgte at aflægge Spisebaren et visit til frokost, hvor vi blev lokket af retter som tatar med æggeblomme, vild karse og Piment D’espelette.
Vi har i den grad fået vores andel af tatar i byen, men tør godt indrømme at denne sikrer sig en plads i Top 3. Og så har vi vist ikke sagt for meget.
Efter tataren blev vi nødt til at smage Spisebarens luksusudgave af en toast med årstidsost, trøffel og urtekogt skinke. Her er det bestemt heller ikke en underdrivelse at påstå, at det er den bedste toast, vi nogensinde har smagt – og den bliver nok svær at hamle op med derhjemme.