Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Med udsigt til Fjorden: Tre nye restaurant-koncepter åbner snart på Havnefronten

Af Stine Kjølby Christensen

Musikkens Spisehus er som alle andre restauranter fortsat corona-lukket, og restauranten, som vi kender den i dag, åbner ikke igen på den anden side.

Musikkens Spisehus har nemlig brugt den seneste tid på at ændre tingenes tilstand, og til maj genåbner restauranten under navnet ”Fauna” med tre helt nye restaurantkoncepter.

“Det seneste år har været præget af en stor usikkerhed og et behov for fleksibilitet hos alle i restaurationsbranchen.

Det gælder ikke mindst for Musikkens Spisehus, der ligesom Musikkens Hus har været lukket ned over flere omgange.

Vi har dog forsøgt at bevare optimismen og har blandt andet brugt tiden til at retænke en lang række områder, herunder tre nye og unikke restaurantkoncepter, der åbner i maj,” lyder det fra adm. direktør i Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen, som fortsætter: 

“Navnet ”Fauna” refererer til den tætte forbindelse til naturen i lokalområdet, hvilket udgør grundessensen i vores nye restaurant, både hvad angår stemningen, indretningen og ikke mindst råvarerne.

Vi har gennem årene erfaret, at vi også kan tiltrække et stort antal gæster, der ikke nødvendigvis skal til et arrangement i huset, og det er denne erfaring, der ligger til grund for de ændringer, der nu sker med åbning af hele tre nye restaurantkoncepter.”

Du kan faktisk allerede nu booke bord til et af de tre steder og være blandt de første til at prøve dem. Du kan booke lige her.

(artiklen fortsætter efter billedet)

Med udsigt til Fjorden: Tre nye restaurant-koncepter åbner snart på Havnefronten

Tre nye koncepter

De tre restaurantkoncepter vil være at finde under samme tag og tæller blandt andet en eksklusiv gourmetrestaurant under navnet ”Fauna Fine Dining”, hvor målsætningen er fine dining på topniveau i Danmark.

Restauranten vil køre uden fast menukort, da menuen vil variere efter sæsonens bedste råvarer.
Med udsigt til Fjorden: Tre nye restaurant-koncepter åbner snart på Havnefronten

Ved siden af gourmetrestauranten i stueetagen åbnes ”Faunas Spisebar”, som tager udgangspunkt i simple, velsmagende råvarer, hvor gæster kan nyde ”gourmet-fastfood” i uhøjtidelige rammer.

Spisebaren åbner allerede kl. 8.00 med servering af velsmagende morgenretter.

Sidst men ikke mindst etableres ”Faunas 1. Sal” ovenpå de øvrige restauranter, hvor husets populære koncertmenuer samt weekendbrunch vil blive serveret.

Der vil ligeledes være mulighed for at afholde selskaber og festlige begivenheder på førstesalen.

Med udsigt til Fjorden: Tre nye restaurant-koncepter åbner snart på Havnefronten

Menukort med bæredygtigt afsæt

I forbindelse med relanceringen af restauranten i Musikkens Hus har restauratør Mikael Kopp Christensen sammen med de øvrige kokke arbejdet målrettet på at fastlægge menuerne til de tre restaurantkoncepter, som alle baseres på lokalt tilgængelige råvarer:

 “Vi vil gerne vise vores gæster, hvordan lokale omgivelser kan afspejle sig i vores restaurant, og at råvarer ikke behøver at komme fra udlandet for at være gode – tværtimod.

Ligesom resten af huset føler vi en forpligtigelse til at gå forrest på bæredygtighedsområdet, og vi ser det som en mulighed for at komme endnu længere med et lokalt forankret køkken.

Det er derfor også ambitionen, at vi skal dykke ned i de lokale råvarer og skabe menuer med et skarpt og præcist udtryk,”siger Mikael Kopp Christensen.

Med udsigt til Fjorden: Tre nye restaurant-koncepter åbner snart på Havnefronten

Restauranten vil over tid opbygge en større selvforsyning af grøntsager, urter og frugter, både via egenproduktion og i tæt samarbejde med lokale producenter.

Fauna slår dørene op til alle tre restaurantkoncepter torsdag den 6. maj til en åbningsreception, og fra i dag er der mulighed for at booke bord på www.restaurantfauna.dk.

Del artikel

Andre læser også