Nyt fan-initiativ fra AaB-fans: Støtter dem der ikke har råd til billetter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB Tifo Kaos
Foto: AaB Tifo Kaos

AaB.

Bare man siger ordet, vækker det store følelser blandt mange fodboldfans i hele Nordjylland.

Regionens største fodboldklub har skabt store resultater og oplevelser for mange generationer, hvor mesterskaberne i 1995, 1999, 2008 og 2014 står som nogle af de største minder i nyere tid.

Nu skal et nyt initiativ, #FanstilFansAaB, være med til at få de mennesker på stadion, som ikke har de økonomiske ressourcer til at støtte AaB på hjemmebane.

”AaB er for mig både en glæde, en kærlighed, et sammenhold, og ikke mindst også et fællesskab, hvor vi støtter hinanden.

Det gælder selvfølgelig også dem, som ikke lige har midlerne til eksempelvis at betale 500-1000 kr. for at komme på stadion,” fortæller Tore Lindvang, initiativtageren bag #FanstilFansAaB, til MigogAalborg.

Foto: AaB Tifo Kaos

Næste generation skal have oplevelserne med

 #FansTilFansAaB har til formål at give økonomisk trængte mulighed for at se udvalgte AaB-kampe på Aalborg Stadion.

Det fungerer ved, at alle kan donere penge til en indsamlingskonto.

Dernæst bliver pengene gjort op, og for donationerne indkøbes der så billetter til de udvalgte kampe.

Man kan søge om billethjælp ved at sende en mail til fanstilfansaab@gmail.com forud for de udvalgte kampe.

”Jeg har nedsat et udvalg af mangeårige, dedikerede og aktive AaB-fans med hjertet på det rette sted.

De vil træffe en beslutning om, hvem der skal i betragtning til billetterne. Vi prioriterer børnefamilier og børn/unge mellem 15-18 år først, ” siger Tore og fortsætter:

”Alle statistikker viser, at der bliver flere fattige børn i Danmark og flere familier, der har det stramt med økonomien.

Så er det jo klart, at det er de basale behov, der kommer forrest. Dermed bliver en tur på stadion noget, som bliver prioriteret lavt.

Det kan vi fans være med til at ændre.”

Det bliver til udvalgte hjemmekampe, at folk kan søge om billetter. Den første indsamlingskamp bliver hjemmekampen mod FCK d. 11. november.

Det kan du læse mere om her.

#FanstilFansAaB beder ikke om økonomisk indsigt hos ansøgere. Det hele er baseret på et tillids- og samvittighedsprincip, der beror på tillid til, at man kun ansøger, hvis behovet er reelt.

”Alt er gjort efter bogen, og jeg har sat mig grundigt ind i lovgivningen.

Vi er netop blevet godkendt af Indsamlingsnævnet, og et eventuelt overskud vil hvert år gå til AaB Tifo Kaos, som om nogen sørger for, at stadionoplevelsen er uforglemmelig.”

Fans der søger om billethjælp kan blandt andre se frem til at opleve Lucas Andersen på stadion.
Foto: AaB LIVE via Facebook

En tur på stadion skaber sammenhold

Tore har selv været tilskuer på stadion siden slutningen af 1980’erne, og de oplevelser, han har haft, vil han gerne give videre til den næste generation af AaB-fans.

”Følelsen af at gå ind igennem porten, dufte græsset og ikke mindst mærke suset.

Det er noget, som jeg gerne vil give videre til dem, som ikke har ressourcerne til at købe billet. At komme på stadion er et fællesskab.

Man træder ud af de sædvanlige roller, og danner venskaber på kryds og tværs af alle skel.”

Tore forklarer MigogAalborg, at de første donationer allerede er tikket ind på indsamlingskontoen.

Han understreger, at ingen donationer er for små, og du kan allerede donere nu på:

Reg. nr.: 9684
Kontonummer: 0000336068

Ønsker du at søge om billethjælp, skal du sende en mail fanstilfansaab@gmail.com med en kort beskrivelse af, hvorfor du søger billethjælp.

Overførsel via MobilePay er lige på trapperne, og du kan følge Tores projekt lige her.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15