Nyt fan-initiativ fra AaB-fans: Støtter dem der ikke har råd til billetter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB Tifo Kaos
Foto: AaB Tifo Kaos

AaB.

Bare man siger ordet, vækker det store følelser blandt mange fodboldfans i hele Nordjylland.

Regionens største fodboldklub har skabt store resultater og oplevelser for mange generationer, hvor mesterskaberne i 1995, 1999, 2008 og 2014 står som nogle af de største minder i nyere tid.

Nu skal et nyt initiativ, #FanstilFansAaB, være med til at få de mennesker på stadion, som ikke har de økonomiske ressourcer til at støtte AaB på hjemmebane.

”AaB er for mig både en glæde, en kærlighed, et sammenhold, og ikke mindst også et fællesskab, hvor vi støtter hinanden.

Det gælder selvfølgelig også dem, som ikke lige har midlerne til eksempelvis at betale 500-1000 kr. for at komme på stadion,” fortæller Tore Lindvang, initiativtageren bag #FanstilFansAaB, til MigogAalborg.

Foto: AaB Tifo Kaos

Næste generation skal have oplevelserne med

 #FansTilFansAaB har til formål at give økonomisk trængte mulighed for at se udvalgte AaB-kampe på Aalborg Stadion.

Det fungerer ved, at alle kan donere penge til en indsamlingskonto.

Dernæst bliver pengene gjort op, og for donationerne indkøbes der så billetter til de udvalgte kampe.

Man kan søge om billethjælp ved at sende en mail til fanstilfansaab@gmail.com forud for de udvalgte kampe.

”Jeg har nedsat et udvalg af mangeårige, dedikerede og aktive AaB-fans med hjertet på det rette sted.

De vil træffe en beslutning om, hvem der skal i betragtning til billetterne. Vi prioriterer børnefamilier og børn/unge mellem 15-18 år først, ” siger Tore og fortsætter:

”Alle statistikker viser, at der bliver flere fattige børn i Danmark og flere familier, der har det stramt med økonomien.

Så er det jo klart, at det er de basale behov, der kommer forrest. Dermed bliver en tur på stadion noget, som bliver prioriteret lavt.

Det kan vi fans være med til at ændre.”

Det bliver til udvalgte hjemmekampe, at folk kan søge om billetter. Den første indsamlingskamp bliver hjemmekampen mod FCK d. 11. november.

Det kan du læse mere om her.

#FanstilFansAaB beder ikke om økonomisk indsigt hos ansøgere. Det hele er baseret på et tillids- og samvittighedsprincip, der beror på tillid til, at man kun ansøger, hvis behovet er reelt.

”Alt er gjort efter bogen, og jeg har sat mig grundigt ind i lovgivningen.

Vi er netop blevet godkendt af Indsamlingsnævnet, og et eventuelt overskud vil hvert år gå til AaB Tifo Kaos, som om nogen sørger for, at stadionoplevelsen er uforglemmelig.”

Fans der søger om billethjælp kan blandt andre se frem til at opleve Lucas Andersen på stadion.
Foto: AaB LIVE via Facebook

En tur på stadion skaber sammenhold

Tore har selv været tilskuer på stadion siden slutningen af 1980’erne, og de oplevelser, han har haft, vil han gerne give videre til den næste generation af AaB-fans.

”Følelsen af at gå ind igennem porten, dufte græsset og ikke mindst mærke suset.

Det er noget, som jeg gerne vil give videre til dem, som ikke har ressourcerne til at købe billet. At komme på stadion er et fællesskab.

Man træder ud af de sædvanlige roller, og danner venskaber på kryds og tværs af alle skel.”

Tore forklarer MigogAalborg, at de første donationer allerede er tikket ind på indsamlingskontoen.

Han understreger, at ingen donationer er for små, og du kan allerede donere nu på:

Reg. nr.: 9684
Kontonummer: 0000336068

Ønsker du at søge om billethjælp, skal du sende en mail fanstilfansaab@gmail.com med en kort beskrivelse af, hvorfor du søger billethjælp.

Overførsel via MobilePay er lige på trapperne, og du kan følge Tores projekt lige her.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her