ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fårup Sommerland præsenterer årsregnskab: Ser lyst på fremtiden trods mindre underskud

Af Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland kom ud af 2020 med et mindre underskud end frygtet. Og på nuværende tidspunkt tegner 2021 lyst – med 10 procent flere solgte sæsonkort i forhold til en normal sæson og en tredobling af bookinger på Hotel Fårup.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Efter et historisk anderledes år for Fårup Sommerland, der bød på corona-nedlukning og færre besøgende, ender parkens netop afsluttede årsregnskab for 2020 bedre end ventet.

Coronapandemien betød, at Fårup Sommerlands samlede omsætning i 2020 faldt med 29 mio. kr. fra 133 mio. kr. i 2019 til 104 mio. kr. sidste år. Selskabets samlede resultat efter skat faldt fra 5 mio. kr. i 2019 til knap -1 mio. kr. i 2020, og underskuddet var dermed mindre end ventet.

“Fra bestyrelsens side tager vi resultatet af sidste års regnskab til efterretning. 2020 blev et usædvanligt og anderledes år for Fårup Sommerland, hvor vi på forhånd havde store forventninger og så ind i et år med rekordsalg af sæsonkort og en fuldt booket eventkalender. I stedet blev vi ramt af coronarestriktioner og faldende besøgstal, og det har naturligvis stor indflydelse på årets resultat.

Alligevel er vi utroligt ydmyge og stolte over den store opbakning, vi har opnået fra de gæster, som besøgte parken på trods af mange udfordringer og benspænd undervejs. Desuden bemærker vi en kæmpe indsats fra parkens ledelse og medarbejdere, der har gjort det muligt at tage imod gæster på forsvarlig vis,” siger bestyrelsesformand i Fårup Sommerland, Ole Mølgaard.

I 2020 havde Fårup Sommerland 396.474 besøgende svarende til en nedgang på mere end 30 procent sammenlignet med en normal sæson. Det betød samtidig det laveste antal besøgende i 20 år. Besøgstallet skal ifølge direktør i Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen, bl.a. ses i lyset af regeringens sommerpakke målrettet andre kulturinstitutioner:

“Jeg taler formentlig på de fleste turismeaktørers vegne, når jeg siger, at sommeren 2020 har været lidt af en rutsjebanetur. Nogle aktører endte som følge af regeringens sommerpakke med at have den bedste sommer nogensinde, mens forlystelsesparkerne måtte se langt efter gæsterne, og det afspejler sig naturligvis i besøgstallene,” forklarer han.

Fårup Sommerland præsenterer årsregnskab: Ser lyst på fremtiden trods mindre underskud
Foto: Torben Hansen
Blokhus
Fårup Sommerland, Pirupvejen 147
Parkens nye store investing, Orkanen til kr. 40 mio. netto, indvies.

Investeringer for 30 millioner kroner i 2020 og ny forlystelse på vej

På trods af et anderledes år gennemførte Fårup Sommerland i løbet af 2020 investeringer for mere end 30 mio. kr. Fårup Sommerland kunne i den forbindelse klippe snoren til den nye forlystelse Saven, der blev kåret som årets bedste rutsjebane i Europa ved Park World Excellence Awards 2020. Endvidere er parken klar til at slå dørene op til en ny bilbane i 2021.

Samtidig kan Fårup Sommerland glæde sig over, at parken til 2021-sæsonen allerede har solgt 10 procent flere sæsonkort sammenlignet med en normal sæson, mens antallet af hotelbookinger er tredoblet i forhold til samme tidspunkt i 2020, og de første dage nærmer sig nu udsolgte på Hotel Fårup. Det skaber på trods af fortsatte coronarestriktioner grobund for positive forventninger til den kommende sæson, og direktør Niels Jørgen Jensen afslører samtidig, at nye investeringer i forlystelsesparken er på vej:

“Nu har vi lagt 2020 bag os og ser lyst på fremtiden samt den kommende sæson, hvor vi står klar til at tage imod de mange gæster, der forhåbentligt lægger vejen forbi os. Vi har allerede solgt et flot antal sæsonkort, vi begynder at kunne melde de første dage udsolgte på vores hotel, og der er nye investeringer på vej i parken. Det giver alt sammen grund til store forventninger til den kommende sæson, og vi er meget fortrøstningsfulde, lyder det fra direktør Niels Jørgen Jensen.

Fårup Sommerland slår dørene op til 2021-sæsonen 30. april kl. 10.00.

Del artikel