ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En hjælpende hånd: Få din egen køberrådgiver og forhandler, når du køber ny bolig

Af Jens Erik Møller

Hvis ord som boliglån, tilstandsrapport, ejerskifteforsikring og en ”kæk” ejendomsmægler får lysten til at købe ny lejlighed eller hus til at forsvinde som dug for solen, så er der nu hjælp at hente hos EDC Danebo køberrådgivning her i Aalborg.

Det er nemlig blevet populært at få sin egen personlige køberrådgiver til at hjælpe med at købe ny bolig, og man har her netop oprettet en afdeling med køberrådgivning, hvor du som kommende boligkøber kan få hjælp til at afdække dine ønsker og behov til din fremtidige bolig.

Vi kender alle det kendte TV2-program ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’, hvor en vært hjælper rådvilde boligkøbere med at finde den rette bolig til den bedste pris. Det er stort set det samme koncept som EDC Danebos køberrådgivning – hos dem får du bare lidt mere.

Du får nemlig en skarp forhandler, der kender alle ejendomsmæglernes salgsargumenter for at få solgt deres boliger. Og naturligvis er der også hjælp til alle de juridiske dokumenter i en bolighandel, som kan være uoverskueligt for en køber. Med en køberrådgiver ved din side, får du altså hjælp helt fra boligjagten begynder, til du har nøglerne til dit nye sted i hånden.

Hjælp i hele købsprocessen

Der er tale om en rådgiver, som er 100 procent på købers side. For en køberrådgiver har ikke noget til salg – men finder i stedet boliger hos konkurrerende ejendomsmæglere. Så det handler ikke om, hvad EDC Danebo gerne vil sælge, men 100 procent om, hvad køber ønsker at købe.

”Vi begynder med et telefoninterview, hvor vi lærer dig at kende og på den måde hjælper med at nå frem til dine behov –  samtidig med, at vi også udfordrer dig i forhold til dine boligønsker” fortæller EDC Danebos køberrådgiver, Nina Strange, som har mange års erfaring med køb og salg af fast ejendom.

”Vi vender de enkelte muligheder med køber, og sporer dem i den rigtige retning i forhold til deres behov. Det kan være ift., hvor man arbejder, eller hvor ens forældre bor. Vi kender til alle de overvejelser, man som køber bør tænke over, men som man måske glemmer. Man kan se os som en slags sparringspartner.”

En hjælpende hånd: Få din egen køberrådgiver og forhandler, når du køber ny bolig
Nina Strange, EDC Danebo.

Din forhandler

Men en køberrådgiver er meget mere end blot en hjælp til behovsafklaring. Det er også din forhandler, når ønskeboligen er fundet.

”Vi ved, hvad sælgers mægler tænker og kan lettere gennemskue deres salgsargumenter, fordi vi taler deres sprog.”

Ifølge Nina Strange er det derfor vigtigt, at køberrådgiveren er med så tidligt som muligt, for har du selv vist interesse over for sælgers mægler og allerede ’indrettet huset’, så er skaden sket i forhold til at få boligen til den bedste pris. Køber har ofte mange følelser på spil, og her er køberrådgiveren bedre til at holde hovedet koldt og agere objektivt. Derfor undgår man at lade sig rive med og købe katten i sækken.

”Så vi vil gerne klæde køber rigtigt på til fremvisning med sælgers mægler. Men vigtigst er det, at vi sikrer, at du også har en rådgiver på din side, så du ikke står alene i forhandlingen med sælger, som jo har en professionel mægler på sin side.”

Hvordan vinder man en budrunde?

Er der flere interesserede købere, og man skal ud i en budrunde, så er en køberrådgiver ifølge Nina Strange også særdeles nyttig.

”Hvordan sikrer man sig så, at man får sin drømmebolig? Her handler det ikke kun om pris. Det kan også være, hvornår overtagelsesdatoen falder. Den rigtige dato kan betyde meget, og kan man imødekomme sælger, så er der større tilbøjelighed for, at sælger vælger dig, selvom du måske ikke har budt allerhøjest,” siger hun.

”Det kan også være, at man tilbyder at rydde op, hvis det er et dødsbo. Det kan gøre en stor forskel for arvingerne.”

Spar udgifterne til advokaten

Endelig, så er køberrådgiveren rar at have ved din side, når selve kontrakten skal underskrives, så du får de bedste vilkår i købsaftalen.

”En god handel handler ikke kun om prisen, det kan også være, hvor meget løsøre, der følger med, eller forhold som skal bringes i orden inden overtagelsesdagen,” forklarer Nina Strange.

”Og et andet godt argument er jo, at man også sparer udgifterne til en advokat. Vi er specialister og ved, hvordan man går en købsaftale, tilstandsrapport, servitutter mm. igennem, og hvad lige netop du skal være opmærksom på i en ejerskifteforsikring. Vi sikrer derfor køber en tryg bolighandel.”

Læs mere om køberrådgivning hos EDC Danebo, hvor du også kan kontakte Nina Strange, hvis du leder efter ny bolig og er lidt rådvild og har brug for rådgivning.

Del artikel

Andre læser også