Den Store Bagedyst søger deltagere: Hvem skal med fra Aalborg?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR Presse
Foto: DR Presse

Det er et af landets mest populære tv-programmer.

Over en million danskere følger med, når der laves lækre og kreative kager i Den Store Bagedyst på DR1.

Vi husker alle sammen Rosa, som nu nærmest lever på den store interesse, der var for hendes personlighed og skønne bagværk.

Hun besøgte blandt andet Kunsten i Aalborg i sommer.

Det er nu tid til at finde næste hold deltagere til Den Store Bagedyst. Derfor har DRs casting-team igangsat en eftersøgning i hele landet efter de næste deltagere.

Vi ser gerne repræsentanter fra Aalborg

Her på MigogAalborg redaktionen håber vi selvfølgelig at se deltagere fra Aalborg og omegn i næste sæson. Derfor vil det være en god idé at tilmelde sig eller tippe en der er dygtig med bagekunsten, så byen kan være repræsenteret.

Har du lyst til at være med, så skriv en mail til bagedyst@dr.dk

Dette skriver DR – Vigtig viden inden tilmelding

  • Optagelserne til programmet foregår typisk i både hverdage og weekender hen over foråret 2019, så du skal have tid til at deltage.
  • Du skal være fyldt 16 år for at deltage.
  • Når du ansøger som “amatørbager”, må din hovedindkomst ikke stamme fra kommerciel bagning eller madlavning i et professionelt miljø, og du må aldrig have arbejdet på fuld tid som bager.
  • Du må ikke være uddannet inden for eller have arbejdet med professionel catering inden for de seneste 10 år.

For at du kan blive inviteret til en casting, skal vi bruge en række oplysninger på dig. Du skal derfor huske at skrive dine kontaktinfo, svare på nedenstående spørgsmål, samt vedhæfte et billede af dig selv. Hvis din ansøgning ikke indeholder disse elementer, vil du ikke gå videre.

Kontaktinfo:

Fuldt navn

Alder

Adresse + postnummer

Emailadresse

Telefonnummer

Erhverv

Spørgsmål om dig:

Familieforhold, gift, single, børn etc.:

Har du nogen fritidsinteresser?

Hvad er dit forhold til og evner indenfor bagning?

Hvorfor er det lige dig, der skal med i ‘Den store bagedyst’ 2019?

Hvem er din ynglings bagedyst deltager, og hvorfor?

Hvilke drømme har du for fremtiden?

Har du deltaget i andre TV-programmer før?

Har du været til casting før på ‘Den store bagedyst’?

Har du arbejdet professionelt indenfor catering, konditori eller som kok, og i så fald hvornår?

Er der andet, vi skal vide om dig?

HUSK også at vedhæfte et billede af dig selv.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Bemærk at du ikke modtager en personlig tilbagemelding på din ansøgning – kun hvis du bliver udvalgt til casting.

Du kan læse den oprindelige artikel her

Sjældent fænomen: Oplev sværm af stjerneskud de kommende dage

Skrevet af: Michael Qureshi

I de kommende dage kan du opleve et helt særligt fænomen, og vejret bliver ganske optimalt for at se det her i Aalborg-området.

De kommende dage passerer en stjerneskudsværm ved navn Perseiderne nemlig os.

Sværmen kan give op til 100 stjerneskud i timen.

Det er allerede i gang, men særligt i morgen onsdag d. 12. august er der bedst chancer for at opleve det.

Stor meteorsværm

Planetarium.dk kan man læse følgende;

“Perseiderne er en af året største meteorsværme.

I år kan du se op mod 100 stjerneskud i timen ved maksimum mellem den 11. og 12. august.

Det er resterne af kometen Swift-Tuttle, som vi ser som lysende spor på himlen.

Perseiderne er kendt for at have rigtig mange store meteorer eller ildkugler.

Månen er næsten ny og betingelserne er derfor særlig gode i år. Meteorerne vil radiere fra stjernebilledet Perseus, men vil kunne ses på hele himlen.

Ekstra Bladet har talt med vagtchef hos DMI.

“Det er ikke fuldstændig skyfrit, men det kan næsten ikke fås meget bedre, siger vagthavende metrolog Frank Nielsen.

Kendt bar i Gaden genåbner: Frister med Bodegaquiz og Musikquiz hver uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Guldhornene
Foto: Guldhornene

Corona har været en hård omgang for hele Danmarks festgade, Jomfru Ane Gade, hvor der har været usædvanligt stille siden marts.

Men der begynder så småt at komme liv i den gamle dame, og mange værtshuse og barer er begynde at holde åbent igen – naturligvis med forbehold for de mange restriktioner, masser af (hånd)sprit og god afstand til hinanden.

En af Gadens mest populære værtshuse, Guldhornene, kan også endelig slå dørene op igen til krohygge, god musik og kolde øl.

Hr. Corona skal vi naturligvis alle passe ekstra på, så derfor holder man foreløbig åbent mandag – torsdag fra kl. 16.00 – 00.00 og fredag-lørdag fra kl. 14.00 – 00.00.

Vind håneretten – og kolde drikkevarer

Men selvom Gaden er nødt til at åbne under nogle tilpassede forhold, betyder det heldigvis ikke, at vi må undvære de faste højdepunkter, som Guldhornene byder på i løbet af en normal uge.

Hver onsdag er der klassisk Bodega Quiz på Guldhornene, hvor du kan prale med dine skarpe viden om alt mellem himmel og jord.

Quizzen starter klokken 20.00 hver onsdag, og der vil som altid være lækre præmier til vinderen.

Hver torsdag kan alle musikelskere se frem til at prale med deres viden om alt lige fra 1970’ernes største discohits til nutidens største ørehængere, når der er Musikquiz.

Musikquizzen stater klokken 20.00 hver torsdag, og der er naturligvis våde præmier til de bedste.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Leverer til Aalborgs bedste restauranter: Rosenbeck Frilandskød rykker ind i midtbyen

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Nu er der godt nyt til kødelskere, der vægter kvalitet og dyrevelfærd højt.

Vi kan nemlig afsløre en to(r)vlig god nyhed, når grøntmarkedet på Frederikstorv bliver en delikat og lokal biks rigere.

Det sker, når Rosenbeck Frilandskød allerede fra i morgen indtager Grønttorvet i deres salgsbil fyldt med appetitvækkende kød i alle afskygninger.

 

Smag, kvalitet og dyrevelfærd

Rosenbeck Frilandskød har fersk kød af frilandskvæg, frilandsgrise og frilandskyllinger fra egne dyr hjemme på gården. Op til jul byder udvalget også på frilandsænder.

De leverer kød til flere Aalborg-restauranter, heriblandt Restaurant Tabu og Nam og har desuden i flere år været at finde på Nørresundby Torv hver fredag fra klokken 9-15.

Det vil den stadig være, men manden bag, Peter Rosenbeck, er glad for nu også at kunne rykke ind i hjertet af Aalborg hver onsdag og lørdag fra 8-14.

“Vi har været så heldige at få en plads på Grønttorvet de her to dage om ugen og ligesom kunne afdække det område med kvalitetskød og stort fokus på dyrevelfærd”. fortæller, Peter Rosenbeck.

Peter Rosenbeck

Netop dyrevelfærd er nemlig det helt store omdrejningspunkt for Peter Rosenbeck, der mener, at der er sammenhæng mellem netop dyrevelfærd og velsmag i kødet.

“Vi kalder vores koncept fra jord til bord. Vi har selv dyrene på marken på vores gård i Dronninglund. Her har vi dyrene på marken under gode forhold.

Det giver simpelthen et skidegodt produkt, der smager bedre og af kvalitet”, forklarer Peter Rosenbeck.

På Gården i Dronninglund har alle dyr store arealer at boltre sig på i så naturlige rammer som muligt. Der er eksempelvis blandet pil i grisemarkerne, da de trives bedst med noget, de kan rode og gnave i.

Alt er hjemmelavet i eget slagteri

Høj kvalitet behøver ikke altid være ensbetydende med høje priser – i hvert fald ikke hos Rosenbeck Frilandskød, der både producerer og sælger alt selv.

“Vi har været i gang i seks år, og vi kører jo egentlig en lidt gammeldags forretning, hvor vi selv står for hele produktet, og hvor vi også selv sælger varen direkte til kunden.

Vi opdrætter selv dyrene, og så har vi eget slagteri med slagtere ansat. Alt er hjemmelavet – lige fra leverpostej til spegepølser”, fortæller Peter Rosenbeck.

Den nye salgsbil på Grønttorvet byder på kød i alle afskygninger: hjemmelavede grillpølser, spegepølser, leverpostej, rullepølse, hamburgerryg, tørsaltet bacon, lufttørret skinke, tapas-retter og en hel masse andet.

Kom forbi Grønttorvet onsdage og lørdage

Grønttorvet er at finde på Frederikstorv alle onsdage og lørdage i tidsrummet 8-14.

Der er kun endnu mere grund til at komme forbi, når Rosenbeck Frilandskød bliver en fast del af Grønttorvet, hvor også Ostemanden fra Vindblæs, Fiskemanden fra Hals, De Glade Gartnere grønthandlere og andre er at finde.

Er munden allerede løbet i vand, men du har ikke mulighed for at komme forbi Peter Rosenbeck på Grønttorvet?

Man kan også købe pålæg, pølser, bøffer, steg, kødkasser og meget andet online på Rosenbeck Frilandskøds hjemmeside.