De startede crossfit-bølgen i Aalborg: Derfor strømmer medlemmerne stadig til

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Centeret på Gasværksvej har netop fejret sin syvende fødselsdag.

”Crossfit Aalborg” blev Aalborgs første crossfitcenter, og medlemmer strømmer stadig til fra nær og fjern, når der hver dag tilbydes 12 timers intensiv crossfit-holdtræning af branchens allerbedste instruktører.

Crossfit har efterhånden været in i mange år og er blandt andet kendt for sin høje intensitet, hvilket også gør sig gældende hos Crossfit Aalborg.

Derudover ved enhver jo, at crossfit er for bomstærke elitesportsudøvere, som har agurkestave, æggehvider og proteinshakes på samtlige etager af madpyramiden …

For sådan er det da at være crossfitter – ikke?

Migogaalborg.dk tog en snak med manden bag Crossfit Aalborg, Martin Jensen, for at slå fast én gang for alle, hvad crossfit er, og hvem der kan dyrke det.

Ikke kun for stærke mænd

”Crossfit er for alle. Alle køn, alle aldre og uanset ens fysiske form. Jeg hører ofte, at folk tror, de skal være i form for at kunne træne crossfit, men det er slet ikke virkeligheden. Vi har medlemmer i alle aldersgrupper – vores ældste er 78 år…

Vi tilpasser altid træningen efter den enkeltes niveau og behov.” fortæller Martin.

Det er medlemmet Gitte et fantastisk eksempel på. Selvom hun kun har været medlem i ganske få måneder, så er hendes liv som crossfitter allerede en ægte solskinshistorie.

”Jeg har været meget syg af brystcancer og har i den forbindelse døjet med mange skavanker. Min krop havde virkelig sagt ”tak for kaffe”, så jeg ledte efter en personlig træner, som kunne hjælpe mig med at få min fysik tilbage.

En dag så jeg en annonce fra Martin, som fangede min interesse.” fortæller Gitte og fortsætter:

”I tre måneder kørte vi et forløb i Crossfit Aalborg, som ændrede alt for mig. Her var en mand, som vidste, hvad han lavede, og hvad jeg havde brug for. Forløbet sluttede, men det gjorde jeg ikke. Nu træner jeg crossfit i centeret tre gange om ugen, og for første gang længe, føler jeg mig bomstærk!”

Et sammenhold udover det sædvanlige

En anden ting, Martin fremhæver som forskellen mellem at være medlem hos Crossfit Aalborg og medlem i et almindeligt fitnesscenter, er det usædvanligt gode sammenhold, som medlemmerne har med hinanden.

”I et fitnesscenter kan man måske gå og kigge på de samme mennesker i fem år, uden at ane hvad de hedder. Hernede har vi et fast ritual, at alle ved hver holdstart giver hånd til hinanden og præsenterer sig selv. Og så er det fuldstændig lige meget, om alle kender hinanden!”

Og det er bestemt også den opfattelse, som medlemmerne i Crossfit Aalborg har.

Steffen på 43 år havde egentlig kun planlagt at bruge tre-fire måneder dernede, indtil han havde lært teknikken. I dag, to år efter, er Steffen stadig på medlemslisten.

”Jeg er blevet bidt af den sekt, som man jo faktisk går ind i. Det er et helt fantastisk fællesskab af mennesker, som jeg aldrig ville møde, hvis ikke jeg kom hernede. Selvom alle er forskellige, så er vi alle sammen lige. Nogle løfter tungere end andre, men så hjælper man hinanden indbyrdes.

Jeg er blevet afhængig af samhørigheden i centeret, og i dag kan jeg slet ikke undvære det.” fortæller Steffen.

Vi leverer livskvalitet

Martin er meget stolt over det sociale sammenhold, han oplever mellem medlemmerne. Hele året tager alle initiativ til sociale arrangementer, som også er med til at styrke relationerne i centeret.

”Vi har altid mindst ét event om måneden, og det kan være alt fra bowling til rundbold ­– eller grillaftener om sommeren. Derudover ses rigtig mange også uden for centeret, hvilket jo kun gør mig sindssygt glad at vide.”

Uanset hvilken baggrund man har for at komme i centeret, så er døren åben for alle.

Udover at køre et gratis introhold hver torsdag, så tilbyder Crossfit Aalborg også yoga, børnehold – og især ”Mor i form” er ekstremt populært blandt de nybagte mødre, som gerne vil i form efter deres fødsel.

”Det er vigtigt for os, at der er noget for alle. Vores mission er på alle måder at levere livskvalitet, hvor medlemmerne føler, at de både bliver gladere, sundere og får mere overskud i hverdagen af at komme her.”

Træning i højeste kvalitet

Derudover garanterer Martin, at instruktørerne hos Crossfit Aalborg er 100 % kvalificerede til at levere det bedste af det bedste for medlemmerne.

”Kvaliteten i træningen er en mærkesag for os. Alle vores instruktører bliver uddannet hos os og skal igennem en lang prøveperiode, før de kan blive ansat. Det er vigtigt, at instruktørerne hele tiden holder sig skarpe på feltet, så en time aldrig bliver triviel og kedelig.” forklarer Martin og fortsætter;

”Derudover var vi det første center i Danmark til at have et introhold. For os er det meget vigtigt at fokusere på teknikken og ens bevægelser i stedet for bare at løfte en masse kilo.

På den måde undgår man unødvendige skader og giver medlemmerne noget at arbejde videre med, når introperioden er slut.”

Har du også lyst til at blive en del af fællesskabet – og samtidigt få mere styrke og kvalitet i dit liv, så er et introhold hos Crossfit Aalborg måske lige noget, for dig.

Martin og de andre instruktører er klar til at byde dig velkommen med professionel råd og vejledning – og måske endda et stykke kage.

Du kan læse meget mere om Crossfit Aalborg og deres introhold lige her

En aften på Bistro V: En parade af gourmetburgere og klassiske bistro-retter

Foto: Bistro V Facebook