En aften på Bistro V: En parade af gourmetburgere og klassiske bistro-retter

Skrevet af: Michael Qureshi

Ditmer Kiis er ny i feltet af madeksperter på migogaalborg.dk – med det enorme boom på nye madsteder i Aalborg, så har det været nødvendigt at supplere Gastromand’s restaurantbesøg. Ditmer Kiis rejser efter gourmetoplevelser og har Instagram-profilen Oleogustus med fokus på lækker mad.

Lidt over syv på en råkold marts aften ankommer jeg til en af Aalborgs bedst beliggende restauranter, Bistro V, sammen med min gode ven, Thomas.

Indretningen summer af liv, og der drages hurtigt paralleller til Kødbyen i København, med hvide klinker, retro lamper og rå træborde der giver en autentisk bistro oplevelse.

De fleste gæster er ret casual klædt, og den umiddelbare stemning forekommer ret afslappet. Om sommeren vil beliggenheden på Tolbods Plads kunne udfolde sig yderligere, da gæsterne kan sætte sig udenfor og nyde udsigten til både Nytorv og Limfjorden.

For dem der ikke er klar over det, så er Bistro V i Aalborg en del af Vendia-familien. Kristian Rise’s Vendia-projekt i Hjørring med bryghus og Vendia Gourmet er et kæmpe hit, og det har han så udvidet med Bistro V både i Hjørring og Aalborg.

Restaurantchefen Pernille møder os med et opmærksomt smil, og en iver efter at vi skal føle os godt tilpas.

Pernille forklarer os om restaurantens koncept, der både indeholder sæsonmenu, gourmetburgere og klassiske bistro retter.

Menukortet er overskueligt

Såvel menuen samt vinkortet er overskueligt og velvalgt. De fleste vælger dog en kombinationsmenu, hvor man frit vælger imellem forret, hovedret og dessert til 270 kr.

Pernille har forberedt to forskellige variationer af denne kombinationsmenu til Thomas og jeg.

Tiden nærmere sig til en forret, og jeg bliver præsenteret for en delikat anrettet stenbiderrogn på kartoffelblinis og dertil serveret en purløgssauce.

Stenbiderrogn er, for mig, en forårsklassiker der skal serveres simpelt og friskt, hvoraf Bistro V levede op til mine forventninger.

Som et godt supplement til min forret får jeg serveret en nydelig gullig Morillon Blanc fra 2015.

Lækker skaldyrssuppe

Den dufter intenst og smager igennem af citrus og tørret frugt. Smagen intensiverer sig herefter kraftigt i takt med, at vinens temperatur stiger en grad eller to.

Thomas får serveret en lækker skaldyrssuppe med kammusling og jomfruhummerhaler. Særligt sidstnævnte fik anerkendende ord med på vejen fra Thomas.

Som tilbehør får vi serveret både mørkt maltbrød og lyst ciabattabrød med dertilhørende hjemmerørt smør, der dog forekommer mere som en smøreost grundet dens konsistens.

Min hovedret er en mastodontisk 500 grams cote de boeuf med svampepuré, grønt, rødvinssauce, kartofler og svampe, sidstnævnte skal jeg dog kigge langt efter.

Bøffen er perfekt veltilberedt af bedste kvalitet og med perfekt marmorering. Personligt havde jeg dog foretrukket anretningen af grøntsager ved siden af bøffen, da den forekommer noget unødvendig.

Rødvinssaucen er intens, dufter heftigt af rødvin og smager igennem med kraftfuld rødvins smag.

Kartoflerne viser sig desværre at være en anelse for udkogte. Til min mandebøf får jeg serveret en 2014 barbera d’alba fra vinhuset Reverdito. Vinens kraft og fylde passer perfekt til hovedretten.

Går selvfølgelig efter Kongen

Nogle gange melder behovet sig dog for en stor burger og en kold fadøl, hvor Thomas straks går i den retning.

Med 3 forskellige burgere at vælge imellem, er beslutningen svær, men han går selvfølgelig efter “Kongen”. Den lever op til sit navn!

Deres udgave af en bøfsandwich er en kæmpe burger med 3 forskellige slags løg, hjemmesyltede rødbeder og agurker, toppet med et spejlæg.

Mængden af sovs er helt efter temperament, men den er tyk og smagfuld og det er svært at holde igen – Der er heldigvis nok!

Til burgeren følger der selvfølgelig hjemmeskårne pommes og en velsmagende kold fadøl fra Vendia.

Før desserten spørger Pernille, hvem af os der er til chokolade, hvorfor jeg nok må gå til bekendtskab.

Derfor får jeg til dessert en halvfrossen Gateau Marcel med kærnemælksskum, marengs, skovsyreis og knas.

Knasen tager mig tilbage til barndommen da det viser sig, at være “popping candy”, et sjovt twist, der nuancerer retten med både lyd og konsistens.

Kagen er tung, som den skal være, men en anelse for frossen i midten til min smag, da jeg næsten ikke kan presse skeen igennem midten af kagen.

Serveret til min franske moussekage får jeg et lækkert glas Banyuls Grand Cru fra 2010, som dufter aromatisk af karamelkaffe men smager igennem af solmodne figner, vinens varme og fylde komplimenterer desserten perfekt.

Thomas får til dessert serveret en hvid chokoladekugle ovenpå en flot orange blodappelsinis omkredset af en sprød vaniljekrans.

Hele herligheden afsluttes med hjemmelavede romkugler og en kop varm kaffe.

Romkuglerne smager skønt, og Pernille fortæller os, at de er lavet på ægte rom.

Imens vi slubrer kaffen i os kan vi hurtigt konstatere, at Bistro V er, hvad det udgiver sig for at være, nemlig et hyggelig og rustikt spisehus med overskuelige priser, simple men lækre retter og med et udvalg til enhver smag.

Hele aftenen igennem har betjeningen været behagelig, kompetent og opmærksom uden at være anmassende. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Bistro V.

Duften af chokoladebollerne breder sig igen: Nu er Slotsbageren endelig flyttet