De bedste renoveringer hvis du går med salgstanker

Skrevet af: Redaktionen

Der er for tiden meget snak om, hvorvidt boligmarkedet snart vender. Derfor er der også mange, som er begyndt, at gå med salgstanker. Men hvis man ønsker, den største fortjeneste på ens renovering, kan man med fordel læse med her. Vi har nemlig samler de renovationer, som potentielle købere vægter højt.

Specielt én type køkken hitter
For de fleste mennesker, fylder køkkenet meget i hverdagen. Det er her man laver sin morgenmad, kaffe, og aftensmad. Det kan være rart, at man kan snakke med folk når man står i køkkenet. Men meningerne omkring hvad et flot køkken er, er meget delte.

Derfor er det også økonomisk set, mest fornuftigt, at investere i et neutralt og funktionelt køkken. På den måde er man sikker på, at køkkenet ikke afskrækker nogen. Hvis man derimod vælger, at investere i et trendbadeværelse, kan fortjenesten blive mindre. Det kan nemlig betyde, at nogen købere bliver afskrækket.

Derfor skal man huske, at medmindre køkkenet er for ens egen skyld, og man har planer om, at blive boende længe i huset. Vil et trendkøkken ikke være, den investering med bedst fortjeneste. Derudover skal man også huske, at ens dyrs mad ikke skal stå fremme, hvis der er fremvisning i huset.  Dette kan sende forkerte signaler, og give lugtgener. Derfor er det en god ide, at f.eks. købe en foderboks hos Gilpa.

Den bedste køkkeninvestering man kan gøre er, at bygge et køkkenalrum. Det er nemlig ifølge undersøgelser, noget af det flest købere efterspørg. Dette vil gøre huset mere salgbart, og fortjeneste kan dermed også blive højere.

Pas på med luksusbadeværelserne
Hvis du tænker på, at renovere badeværelser som en investering, skal du tænke dig om. Hvis du vil opnå den bedste fortjeneste, skal du nemlig ikke investere store beløb. Undersøgelser viser nemlig, at det rent investeringsmæssigt, bedste kan svare sig at lave et lavprisbadeværelse.

Undersøgelsen viste, at hvis man bruger 75.000 på et badeværelse. Ville fortjenesten ligge på mellem 50 og 100%. Men hvis man i stedet valgte, at bruge 300.000 på et luksusbadeværelse ville fortjenesten ’kun’ ligge på mellem 25 og 50%. Man skal huske det samme gælder, når man køber hvidevarer. Her kan man med fordel tjekke Test-tørretumbler.dk, så man er sikker på, at få mest for pengene.

De adspurgte personer sagde også, at de hellere ville have 2 badeværelser. Dette skyldes blandet andet, at mange har travlt om morgenen. Derfor vil de hellere kunne benytte 2, gode badeværelser. I stedet for, at have et luksusbadeværelse. Dette giver også folk mulighed for, at have et gæstebadeværelse. Det er noget mange sætter pris på, især hvis man bor i et hus med flere etager.

Man skal også huske, at de samme regler som fra køkkener, også gælder med badeværelser. Hvis man vælger, at opsætte et trendbadeværelse, risikerer man at afskrække potentielle købere. Dette skyldes, det en renovation af badeværelse er dyt, og dette kan virke uoverskueligt for nogen. Man kan derfor med fordel vælge, at holde sig til de neutrale farver og inventar.

Skab uderum
Det er ikke alle bolig, der er så heldig, at have et udeområde. Men hvis man har en bolig, hvor der enten er etableret udeområde, i form af have eller altan. Kan man med fordel udnytte dette, da det er noget der er stor efterspørgsel på.

Hvis du har en have så sørg for, at besøge Kun-Terrasser og undersøg mulighederne. Det er nemlig en investering, som kan vise at, være rigtig god. Efterspørgslen på gode, og funktionelle udeområder er nemlig stor.

Og med en terrasse har i et sted, hvor i kan sidde og opholde jer. Det giver mulighed for, at sidde ude om sommeren. Dette er en fordel hvis man har gæster, eller ønsker en hyggelig middag i det gode vejr. Det samme gælder med lejligheder, hvor det er en stor fordel, at påsætte altan hvis muligt. Dette vil få lejligheden til, at stige markant. Derudover vil det også gøre, at flere bliver interesserede i lejligheden. Det er nemlig et krav, som mange ejendomsmæglere hører, når de skal hjælpe købere med, at finde en bolig.

Solskin og lummer stemning: Det sker til Kunsten Summer Lounge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er mange gode grunde til (også) at elske Aalborg om sommeren: lige fra en afkølende dukkert i Vestre Fjordpark til fredagsfesterne i Karolinelund. 

En af de nyere sommertraditioner, som vi virkelig elsker her på MigogAalborg, er Kunsten Summer Lounge, som hver onsdag hele sommeren underholder aalborgenserne.

Her kan du opleve alt fra livemusik, interviews med kunstnere, musikere og artister og ikke mindst sommerhygge på plænen i Skulpturparken.

Du kan se det fulde program for Kunsten Summer Lounge her.

I morgen er det så tid igen, og der er alt mulig grund til at møde op; DMI lover nemlig op mod 21 grader og solskin i morgen, og så er programmet spækket med lækre ting.

Talk med sexprofessor Christian Graugaard

Klokken 17.00 kan man blive klogere på krop, køn og sex med sexprofessior Christan Graugaard.

Kunstnen beskriver talk’en således:

“Krop, køn og sex er blevet en kampplads, et statement, et symbol på overskud og kontrol.

Medielandskabet bugner af twerkende røve, maratonløbere og sixpacks, og skal man tro selvhjælpsbøgerne, er det livsvigtigt at dyrke energisk sex, til man fylder 100.

Vi lever på godt og ondt i en præstationskultur – men skulle vi ikke bare slappe lidt af og leve stille og roligt med alle vores fejl og mangler? Hvad blev der af glæden ved at grine af sig selv og sin ufuldkommenhed?

Er det ikke på høje tid at tilbageerobre stoltheden ved hængebryster og ølvom? At stå ved, at vi er mennesker og heldigvis er bygget til at mislykkes? Både i og uden for sengen.

Denne aften får vi besøg af forfatter, læge og sexologiprofessor på AAU, Christian Graugaard, der gør os klogere på perfektionskulturen og ser nærmere på kroppen, kønnet, kærligheden og seksualiteten før og nu. Og hvem ved – måske læser han også et digt eller to i aftensolens skær.”

Live croquis-tegning og kropskærlighed

Men temaet krop, køn og sex stopper bestemt ikke der.

Kropsaktivist Regina Fjendbo viser nemlig hele moletjavsen frem – lige fra appelsinhud, vom og vildtvoksende hår på tissekonen – med stor kærlighed til den helt normale, uperfekte krop.

Du har samtidig mulighed for at tegne alle de flotte deller og knuselskelige kurver, når Regina er nøgenmodel, og kunstner Nils Sloth hjælper dig med at få blyanten til at makke ret.

Heads up: Regina går rundt og hyggesnakker om nøgenhed med dem, der har lyst. Hvis det gør dig alt for genert, så opfordrer Kunstnen dig til at undgå Skulpturparken denne aften. 

Musik fra stjerneskuddet Hjalte Ross

Det fede ved Kunsten Summer Lounge er, at det hele er meget uformelt og hyggeligt.

Derfor er det helt oplagt at smide sig på plænen i det dejlige sommervejr, kigge op på himlen og drømme sig væk i det akustiske, melodiske univers, som den blot 22-årige sanger/sangskriver Hjalte Ross fra Aalborg fremfører.

Han har har allerede gjort sig gældende i musikbranchen, og i år optrådte han endda på Roskilde Festival.

Derudover samarbejdede han med Pink Floyds co-producer John Wood på albummet Embody fra 2018.

Program for onsdag den 17. juli:

Kl. 16.00       

Baren åbner. DJ TWA sætter lyd til sommeren

Kunsthal NORD med Kunstsatellitten

Café Aalto åbner for servering af mad (Okseflanksteak med marinerede kartofler, salater, aioli og brød (85 kroner). Salat med håndpillede rejer, agurk, fennikel, wasabi/peanuts og gomacreme (55 kroner).

Kl. 17.00   

Talk: Sexprofessor Christian Graugaard

Workshop: Kreativitariums familieværksted

Pop-up: Live croquis-tegning med Regina Fjendbo

Kl. 18.15 

Pop-up: Guidet tur i Skulpturparken med Kunstens Kreativitarium

Kl. 19.00 

Musik: Hjalte Ross

Kl. 20.30          

Tak for i aften. 

Hvad: Kunsten Summer Lounge: Hjalte Ross + sexprofessor Christian Graugaard
Hvor: Kunsten, Aalborg
Hvornår: Onsdag den 17. juli kl. 16.00-20.30
Pris: Du har fri adgang, når museumsentreen er betalt – derfor er det gratis for medlemmer af Klub Kunsten + Utzon.

Du kan finde mere info om Kunstnen Summer Lounge her.

Våd nyhed: Nu kan du leje SUP Boards i Vestre Fjordpark

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vestre Fjordpark har i mange år været aalborgensernes foretrukne to-go sted, når sommervarmen omsider nåede Danmark.

I Fjordparken, eller Frieren, kan du både svømme dig træt i baner, slå vennerne i en omgang Kongespil eller bare nyde godt af solens stråler fra land.

Men nu er endnu en oplagt sommeraktivitet blevet tilføjet til familien.

Et utal af muligheder

Fra og med i dag kan du nemlig leje et såkaldt SUP (Stand Up Paddle) Board i Café SALT, der netop holder til i Vestre Fjordpark.

Det er Aalborg Outdoor, der udlejer de populære boards gennem SALT, så der er altså styr på både kvalitet og sikkerhed.

Et SUP Board giver dig et utal af muligheder til leg på vandet – og de erfarne “suppers” nyder endda fra tid til anden at dyrke alt fra yoga til forskellige boldspil på boardet.

Sjovt for alle

Udlejningen af SUP’s i Vestre Fjordpark giver dog måske især de uerfarne en fordel, da det store bassin jo ikke ligefrem er bundløst.

Der er altså ingen grund til at frygte en mulig druknedød, at blive ædt af en haj eller ustabile strømforhold, der trækker dig i retning mod Sverige.

Alt er under kontrol.

Der følger endda en skudsikker redningsvest med, når du lejer et board.

SUP og soft ice

Prisen er 150 kr. for 1 time: og timen kan selvfølgelig fordeles mellem så mange, man har lyst til.

“Udover at det er en sjov sommeraktivitet for både familier og venner, så er det også oplagt til en polterabend,” fortæller Katerina Komselis, indehaver af SALT.

“Og så kan man jo passende slutte af med en kold soft ice!”

SUP Boards kan lejes hver dag i hele SALT’s åbningstid: fra kl. 10 og til minimum kl. 20. 

Perfekt vejr i Aalborg: Oplev blodmånen i aften

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du typen, der måske har tendens til at gå med hovedet rettet mod jorden?

Så vil i aften i stedet anbefale, at du vender ansigtet opad. Her vil et spektakulært syn sandsynligvis vente dig.

I aften og nat kommer Jordens skygge til at dække en del af månen, hvilket betyder, at vi kan opleve en delvis måneformørkelse, hvor op mod 65 % af månen vil være dækket af Jordens skygge.

Det skriver TV2 Nyhederne.

Men selvom det syn jo er særligt nok i sig selv, så kan vi samtidigt også nyde synet af en særlig måne, der vil lyse aften- og nattehimlen op med et kobberrødt skær – også kaldet en blodmåne.

Sådan opstår blodmånen

Farven opstår, når det sollys, der når månen under formørkelsen, bliver afbøjet gennem Jordens atmosfære – og da rødt lys trænger lettere gennem atmosfæren, end det blå lys, får Månen altså den røde farve.

Modsat en solformørkelse, der max varer syv minutter, er måneformørkelsen en længere fornøjelse.

Faktisk varer den omkring typisk en times tid.

I følge TV2 Nyhederne står månen op mod sydøst kl. 21.37 og blot 24 minutter senere, kl. 22.01, begynder den delvise måneformørkelse.

Klokken 23.30 er den delvise formørkelse på sit højeste, hvor 65 procent af Månen er dækket af Jordens halvskygge, mens Månen først bevæger sig ud af Jordens skygge klokken 00.59 natten til onsdag – mens den vil befinde sig mod syd.

I hele formørkelsesperioden vil Månen stå lavt på himlen, blot mellem 2 og 12 grader over horisonten.

Rent vejrmæssigt skulle alle odds også være med os, når klokken rammer 23.30 i aften.

Nordjylland har perfekte vejrforhold i aften

Ifølge Mette Wagner, meterolog hos DMI, er Aalborg og Nordjylland et helt ideelt sted at opleve blodmånen fra.

“Det klarer rigtig flot op i den nordlige del af landet i løbet af dagen, og vi forventer et flot udsyn til måneformørkelsen i størstedelen af Nordjylland.

Der er dog kun relativt klart vejr med et lidt slørende, højtliggende skydække omkring vestkysten – men det vil sandsynligvis ikke blive genererende for formørkelsen i og omkring Aalborg,” fortæller Mette Wagner til MigogAalborg.

“Det kommer selvfølgelig helt an på skydækkets udvikling, men mest af alt tror jeg på, at himlen bliver klar nok og utrolig flot omkring Aalborg i aften,” slutter Mette Wagner.