Blandt landets bedste: Jakob skal føre Ruths traditioner videre

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var midt i uge 29, årets største uge i Skagen, at Berlingskes skrappe madanmelder Søren Frank satte sig ind på Ruths Hotel.

På en dag, hvor gæsterne nærmest faldt over hinanden på den store udendørs-terrasse, formåede Dennis Juhl alligevel at levere fuld skrald. Seks ud af seks stjerner i Berlingske.

Spiseguider som White Guide og Den Danske Spiseguide har også hyldet Dennis Juhls evner som gourmetkok og chef for Brasseriet. Man kaldte faktisk Ruths for den største bejler til Nordjyllands første Michelin-stjerne.

Nu er Dennis Juhl i Aalborg, hvor han har fået en forrygende åbning på eget restauranteventyr med TEXTUR på Vesterbro.

Ny styrmand i køkkenet

Ruths Hotel har fået ny styrmand i køkkenet. Jakob Spolum tiltrådte i efteråret som ny køkkenchef på det berømte hotel, hvor traditionerne er store på gastronomidelen.

Lige siden den store franske kok Michel Michaud styrede køkkenet på Ruths med hård hånd, har niveauet været helt i top.

Nu står Jakob Spolum så tilbage med det enorme forventningspres. Da Ruths kaldte, forlod han Restaurant Sletten på Sjælland, hvor han var partner. Han tog desuden kæresten med til spidsen af Jylland.

“Jeg var på Ruths i halvdelen af min læretid, og så har jeg været her et år som faglært kok. Så Ruths Hotel har haft en stor betydning for mig i min karriere, og da de ringede igen, kunne jeg tydeligt mærke, at det trak i mig. Men det var på den anden side også en stor omvæltning at forlade Sletten. Det var vigtigt for mig, at min kæreste Michelle ville med,” fortæller Jakob Spolum.

Er fra Sæby i Nordjylland

Vi møder ham en en stille eftermiddag på Ruths Hotel. Der er gråt uden for, men som altid helt exceptionelt hyggeligt og varmt inde på det populære hotel med ild i pejsen og den der familiære stemning.

Jakob Spolum beskriver, hvordan han fik brikkerne til at falde på plads, så han kunne tage springet tilbage til Nordjylland, hvor han selv er født og opvokset.

“Jeg er fra Sæby, så det er jo lidt som at komme hjem igen. Der er ingen tvivl om, at det er nogle store sko, jeg skal udfylde heroppe. Jeg var selv i lære under Michaud, og jeg har arbejdet sammen med Dennis (Juhl), som er helt fantastisk dygtig. Så gæsterne er vant til et utrolig højt niveau,” forklarer Jakob Spolum.

En af de første store beslutninger Jakob Spolum har været med til at træffe på Ruths Hotel, med direktør Peter Christian Jensen som vigtig sparringspartner, var at trække Michel Michaud tilbage ind i folden.

Peter Christian Jensen (direktør), Michel Michaud og Jakob Spolum

Med Michauds høje alder var det slidsomt at stå som køkkenchef på Brøndums Hotel. Der kunne Ruths Hotel lokke med nogle andre mindre stressende opgaver.

“Michaud er stadig utrolig dygtig på Brasserie-delen, og det er primært der, vi bruger hans kompetencer til at hygge ekstra om gæsterne. Det er da fantastisk, at jeg nu kan være med til at betale lidt tilbage, for det han har gjort for min karriere.

Det var også kombinationen med gourmet på højeste niveau og så Brasseriet, der gjorde udfordringen optimal for mig. Jeg kommer i hvert fald aldrig til at kede mig her på Ruths,” fortæller Jakob Spolum.

Drømmer om en Michelin-stjerne

Han er klar i mælet, når det gælder ambitionsniveauet.

“Vi skal fortsætte det enormt høje niveau. Jeg drømmer da selvfølgelig også om en Michelin-stjerne, men det er faktisk utrolig økonomisk tungt at bære sådan en på sig. Du har aldrig råd til en dårlig dag, og jeg kan godt være i tvivl om, hvor mange ekstra gæster om året, vi trækker, hvis vi skulle få en Michelin-stjerne.

Så fokus er i stedet rettet mod at levere på topniveau og være kreativ, så folk får en ny oplevelse, hver gang de kommer igen.”

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Som mange andre dygtige kokke har Spolum været vidt omkring i branchen. Han har prøvet sit og fået en masse god erfaring i “livets skole”. Han har blandt andet arbejdet på restaurant på Læsø, og på Fyn hvor han mødte kæresten Michelle.

Hun er også med i Skagen, hvor hun kan udnytte sine kompetencer som restaurantchef og sommelier på Ruths Hotel.

“Jeg har været køkkenchef på Munkebro Kro under Pasfall, og var senere med til at starte Pasfall i Odense, som stadig i dag er blandt Fyns bedste restauranter. Det var også i Odense, at jeg mødte Michelle, og en dag besluttede vi os for at sige vores jobs op og tage til Frankrig uden at have noget på hånden,” forklarer den dygtige kok.

Tog på rundtur i Frankrig

Men det var lettere sagt end gjort at lande et godt job i Frankrig. Så det endte primært som en god roadtrip for parret.

“Vi tog til Frankrig i 2014 med planer om at tage nogle jobs på vingårde løbende og så ende i Bourgogne. Jeg tror, vi var rundt på 30-40 steder og banke på, men i Frankrig er det meget familiedrevet vingårde, så der var intet til os. Vi fik kørt 6000 km i Frankrig den sommer, og fik set det, vi ville,” forklarer Jakob Spolum.

Parret rykkede til København, hvor Jakob fik job på Restaurant Sletten, der ligger i Humlebæk et stykke væk fra hovedstaden. Han steg hurtigt i graderne, og endte med tilbuddet om at blive partner.

“Da jeg blev partner, stod min partner Jacob Thorning og jeg for den daglige drift. Derfor har jeg lært at drive en restaurant restaurant både administrativt og økonomisk. Det er værdifuldt for mig nu i den her stilling som køkkenchef for Ruths Hotel,” siger han.

Kan høre vandet heroppe

“Vi er allerede faldet godt til heroppe. Vi kan høre vandet, når vi går uden for vores dør, og der er bare lidt mere ro på. Selv om vi arbejder meget på Ruths, så slipper vi eksempelvis for at pendle hver dag, som vi gjorde i København.”

“Jeg synes også, jeg tydeligt kan mærke, hvor højt niveauet er i Aalborg. Vi er meget afhængige af, at der er gode steder i den nordjyske hovedstad. For mange gange kombinerer turister så en tur til Aalborg med at køre videre til Skagen.

Der er sket utrolig meget på gastronomidelen i Aalborg, siden jeg sidst var i Nordjylland. Så tingene rykker sig virkelig i Nordjylland, og det er fedt at være en del af,” slutter Jakob Spolum.

Ny grøn oase indvies i næste uge: Gratis Paradis-is og kaffe til Lommeparkens åbning

Skrevet af: Michael Qureshi

En helt ny grøn park med byskov og legeplads åbnes officielt i næste uge.

Det sker fredag d. 31. maj kl. 15.30, hvor Aalborg Kommune officielt indvier den nye grønne oase midt i Aalborg.

Rådmand Hans Henrik Henriksen holder åbningstale og er desuden vært for gratis is fra Paradis samt kaffe.

Derudover kan de fremmødte være med til få indflydelse på, hvad parken i fremtiden skal hedde. Aalborg Kommune skriver nemlig i invitationen, at Lommeparken hidtil blot har været en arbejdstitel, men at man nu ønsker et fremtidigt nyt navn.

Til indvielsen uddeles der stemmesedler, hvor man kan stemme på flere udvalgte navne.

Rivende udvikling ved Budolfi Plads

Det er i området omkring Budolfi Kirke, hvor er der lige nu gang i en rivende byudvikling med Budolfi Plads.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

 

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Tour de Nordjylland: Se adskillige nybyggede hus på samme dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Går I med drømme om at bygge jeres eget lækre hus?

Så afholder HusCompagniet Tour De Nordjylland på søndag d. 26. maj, hvor de inviterer alle boliginteresserede nordjyder på en ekstraordinær inspirationstur i 10 forskellige huse.

Her har du mulighed for at opleve HusCompagniets forskellige huse lige fra Thisted i Vest, Støvring i Syd, Hjallerup i Øst og Brønderslev i Nord.

Derudover er der også ekstraordinært åbent hus i deres store showroom i Aalborg på dagen.

I januar afholdt man også Tour de Nordjylland i anledning af 10 års jubilæum for den nordjyske afdeling med hovedkontor i Aalborg.

Det blev en massiv succes, og derfor gentager man nu arrangementet.

10 års jubilæum i Aalborg

I 2009 byggede HusCompagniet Aalborg deres første hus i Nordjylland, og siden har de hjulpet over 1300 familier med at få et nyt hjem.

”Vi oplever fortsat en stigende interesse for nybyggeri i det nordjyske.

Derfor glæder vi os til endnu en omgang af Tour de Nordjylland med HusCompagniet.

Her kan alle, som overvejer at bygge hus, tage på tur rundt til vores udstillingshuse i Nordjylland og blive inspireret af de mange forskellige muligheder,” siger Peter Jakobsen, der er afdelingsdirektør i HusCompagniet i Aalborg.

HusCompagniet er Danmarks største parcelhusbygger, og er fem år i træk blevet kåret til årets husbygger.

De 10 huse er alle bygget af HusCompagniet og ligger spredt i store dele af Nordjylland. Se adresserne nederst i artiklen.

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Udstillingsby med fire huse

I Aalborg på Griegsvej i Frejlev vil hele udstillingsbyen med fire huse være åben.

Alle huse er bygget i forskellige arkitekturer med en stor variation af boligløsninger og -materialer samt nye smarte løsninger på elektriske installationer.

”Vi har i de seneste år fokuseret meget på produktudvikling, og det kommer også til udtryk i vores Tour de Nordjylland, hvor man kan se mange forskellige løsninger, som er tilpasset forskellige stilarter og trends, så der er noget for enhver smag.

Vi viser både vinkelhuse, H-huse og længehuse i klassisk arkitektur og moderne funkis stil,” siger Peter Jakobsen og fortsætter:

”Samtidig har vi sørget for en meget virkelighedsnær oplevelse, da alle huse er fuldt møblerede. Indvendigt vil det være muligt at blive inspireret både i forhold til eksempelvis køkkener, badeværelser, gulve og forskellige indretninger.

Således kan man køre fra hus til hus og sammenligne boligerne, så man lettere kan danne sig et overblik over de mange muligheder og gøre boligdrømmene mere håndgribelige.”

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Hvis du ønsker at få nybygger-drømmen opfyldt, så læs meget mere her:

Sparekassen Vendsyssel vil også være repræsenteret de forskellige steder, hvor der er mulighed for at drøfte finansiering og høre mere om gratis grundkøbskredit.

HusCompagniet og Sparekassen Vendsyssel byder alle steder på gratis kaffe, vand og kage, og der vil være overraskelser til børnene.

Tour De Nordjylland, som fungerer som et åbent hus arrangement vil være fra klokken 11-16 på følgende adresser:

 1. Showroom, Blytækkervej 18-20, 9000 Aalborg
 2. Griegsvej 134, 9200 Aalborg SV
 3. Griegsvej 158, 9200 Aalborg SV
 4. Griegsvej 160, 9200 Aalborg SV
 5. Griegsvej 179, 9200 Aalborg SV
 6. Rådyret 207, 9530 Støvring
 7. Nørre Mølle 27, 7700 Thisted
 8. Horsbækken 16, 9440 Aabybro
 9. Ådalen 2, 9700 Brønderslev
 10. Ådalen 16, 9700 Brønderslev
 11. Skelbakken 68, 9320 Hjallerup

Safarishow og børne-zoo: Equitour Aalborg holder stor familiedag på lørdag

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I lørdags kunne vi fortælle, at det store ridestævne Equitour Aalborg arrangerer en masse fede events den 24. maj, der inkluderer gin-festival og fællesspisning med optræden af comedy bandet The Powls.

Men børn og familier er bestemt ikke blevet glemt.

Faktisk dedikerer arrangørerne hele lørdag den 25. maj til børne- og familiedag i Uggerhalne, Vodskov.

Vil du gerne ud af byen lørdag, hvor Aalborg eksploderer i farver og fest til det årlige Karneval, kan du sætte dig ind i bilen og køre blot 20 minutter nordpå fra 9000 Aalborg.

Små som store vil kunne opleve alt fra safarishow til ballondyr, børne-zoo og naturlegeplads på oplevelsesområdet.

”Vi vil gerne give familier et alternativ til karneval.

Vi har bygget videre på sidste års børne- og familiedag, og det bliver endnu større i år,” fortæller Jens Trabjerg, arrangør af Equitour Danmark.

Begivenheden afholdes i samarbejde med den nordjyske erhvervsmand Andreas Helgstrand, der ejer Helgstrand Dressage.

Noget for hele familien

Oplevelsesområdet er åbent fra kl. 10.00 til 18.00, og her vil der være noget for børn i alle aldre.

Nogle af dagens højdepunkter er Søren Brynjolfs forrygende safarishow, hvor gøgleren spiller og synger med sine talende aber Rango og Ludwig, og børne-zoo med klapning af geder, kaniner og grise.

Med ballondyr og ponytræk oveni er der i det hele taget masser af aktiviteter til dyreelskere, men er man mere kreativt anlagt, kan man både deltage i en tegne-og maleworkshop, lære pileflet samt få sit ansigt malet.

Jens Trabjerg sætter dog en tyk streg under, at det er en dag for hele familien:

”Forældrene skal ikke sidde og kede sig på en bænk, mens børnene løber rundt.

Det bliver en skøn mulighed for at opleve noget sammen med hele familien.”

Med en entrébillet får de voksne adgang til hele stævnepladsen og alle dagens aktiviteter.

Her kan de opleve veteranbiltræf og biludstillinger, se store sportslige begivenheder, spise i VIP loungens restaurant eller få sig en bid mad i Food Court og Sweet Corner.

Hele begivenheden er gratis for børn under 12 år, mens forældre og ældre børn skal slippe 100 kr i entréen.

En dag proppet med sjov

Det internationale ridestævne Equitour Aalborg er en årlig tradition i Uggerhalne, der løber fra den 23-26. maj, og er et af de største stævner på dansk jord.

Med en billet til børne- og familiedagen får du adgang til stævnet og ridning i verdensklasse.

Du kan bl.a. opleve Nations Cup i springning og Nordic International Sales følauktion. Til sidste års auktion blev det dyreste føl solgt til 102.000 kr.

Fuldt program:

Kl. 10.00 – Oplevelsesområdet åbner

Kl. 10.00 – Tegne-og maleworkshop (åbent til kl. 18.00)

Kl. 11.00 – 11.45 – Safarishow med Søren Brynjolf

Kl. 11.00 – 14.00 – Få lavet dit eget ballondyr

Kl. 11.00 – 15.00 – Børne-zoo

Kl. 13.00 – 15.00 – Kendte sange i børnehøjde

Kl. 13.00 – 17.00 – Ansigtsmaling

Kl. 14.30 – 16.40 – Ponytræk

Kl. 18.00 – Oplevelsesområdet lukker

Køb billetter her.

Hvad: Børne- og familiedag

Hvor: Grindstedvej 54, 9310 Uggerhalne

Hvornår: Lørdag den 25. maj