Blandt Danmarks største: Galerie Wolfsen håber på 15.000 til kunstmesse i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi
Galleriejer Kent Wolfsen (venstre) og galleriets
kurator, Rasmus Ejaas Fischer, i gang med at bringe egen kunst på plads til Aalborgs nye store kunstmesse, ”North”. Foto: Louise Dybbro
Galleriejer Kent Wolfsen (venstre) og galleriets kurator, Rasmus Ejaas Fischer, i gang med at bringe egen kunst på plads til Aalborgs nye store kunstmesse, ”North”. Foto: Louise Dybbro

Af Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende publikumssucces.

Derfor håber landskendte Galerie Wolfsen på endnu flere gæster, når man for andet år i træk står i spidsen for en gratis megakunstudstilling på Spritten.

Erfaringerne fra sidste års bragende tilskuersucces har tiltrukket endnu flere gallerier, der får endnu mere plads at vise kvalitetskunst på – denne gang inklusiv syv soloudstillinger.

Gratis adgang og gratis parkering til begivenheden bliver der også igen i Aalborgs nye kulturcentrum ”Spritten”, når den anden udgave af Aalborgs store gallerikunstmesse ”North”, sættes op i weekenden fredag til søndag den 17.-19. marts med åbning for særligt inviterede aftenen før.

Bliver blandt landets største

Målt på adskillige parametre – antallet af kvalitetsstande, antal af kvadratmeter og ikke mindst antallet af forventede tilskuere – håber messen at blive en af Danmarks største af sin art (i skarp konkurrence med Art Copenhagen og Art Herning).

Det tør hovedmanden bag, Aalborgs store landskendte gallerist gennem 25 år, Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen, næsten godt garantere.

Allan Bestle, 2017 | #galeriewolfsen #wolfsensolo #allanbestle #nolimitart

A post shared by Galerie Wolfsen (@galeriewolfsen) on

I 2016 håbede man på 5.000 gæster – der kom 8.500. I år gætter Wolfsen på mellem 10.000 og 15.000! Antallet af deltagende gallerier er samtidig også udvidet fra 15 til 20.

”Vi har fået utrolig mange henvendelser fra glade gæster fra sidste år, der nærmest har tryglet os om at gentage begivenheden. Det gør vi selvfølgelig og udbygger desuden North med bl.a. syv deciderede soloudstillinger,” fortæller Kent Wolfsen og fortsætter om baggrunden:

Købte kunst for 7 mio. kr.

”Aalborgs kulturelle sjæl er de seneste årtier redefineret fra en traditionel industriby til en åben, international videns- og kulturby med universitetets og flere landskendte kulturinstitutioners etablering – bl.a. Nordkraft, Kunsten og Musikkens Hus.

Den udvikling vil jeg meget gerne være med til at understøtte med gallerikunstmessen North, som viste sig mere end levedygtig første år med masser af tilfredse gæster, der købte kunst for ca. 7 mio. kr. ”

Kent Wolfsen er samtidig glad for at de øvrige messedeltagere – sammen med velvillige sponsorer – har kunnet se pointen ved igen at gøre entreen gratis:

”Naturligvis er sådan en messe på ingen måde gratis at planlægge, styre og afvikle. På den anden side tager vi private gallerier jo normalt ikke penge for, at folk kommer og kigger i vores gallerier.

Vi tjener kun til at dække vores udgifter, hvis vi kan vise folk noget kvalitet, som nogen af dem ender med at begejstres så meget for, at de vælger at købe. Det er et fair princip, som publikum også tog godt imod på North sidste år”.

Volkano, The dead bird ritual No 21, 2016. Ready for Mist of Madness in Hamburg (@heliumcowboy) | #volkano #mistofmadness

A post shared by Galerie Wolfsen (@galeriewolfsen) on

Igen vil samtidskunst af adskillige af Danmarks bedste kunstnere være repræsenteret: Poul Anker Bech, Sven Dalsgaard, Mikael Kvium, Kurt Trampedach, Lise Manilovsky, Kirsa Andreasen og Ole Ahlberg f.eks.

Tillige med spændende produktioner af ikke så få internationale talenter, som provinsens vel nok 20 bedste gallerier også repræsenterer.

Åbningstale fra Erik Clausen

 Som officiel repræsentant for Aalborg glæder kulturrådmand Mads Duedahl sig også meget over, at North-messens succes fra sidste år gentages – og til at skulle holde dette års åbningstaler sammen med kunstneren og filmmanden Erik Clausen:

”Den nordjyske selvforståelse er ændret, og kunst og kultur er blevet en dynamo for Aalborgs byudvikling som jo sigter mod åbenhed mod verden.

Det er meget tilfredsstillende, når der også på privat initiativ har udviklet sig en stor og opsigtsvækkende kunstmesse med så højt niveau ved siden af f.eks. universitetet, Musikkens Hus, Nordkraft, relanceringen og udbygningen af vores kunstmuseum ”Kunsten” og den flotte nye arkitektur på Aalborg Havn.

Jeg glæder mig meget til igen selv at kigge forbi på North og få en på opleveren,” betoner Mads Duedahl.

Se mere om hvilke gallerier, der udstiller på North: www.north-kunstmesse.dk

Læste du?

Aalborg-postnummer topper liste: Her bliver boliger solgt hurtigst i hele landet

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.

Retroguld og Hello Vintage: Kæmpe secondhand marked rammer Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Ib Sørensen
Foto: Ib Sørensen

Vintagemarkeder er et kæmpe hit rundt omkring i landet, og i Aalborg elsker vi dem også i stor stil.

Sidste år blev konceptet RETROGULD introduceret til Aalborg, og det blev taget rigtig godt imod. Det var så stor en succes, at Louise Trillingsgaards populære RETROGULD marked vender retur til Aalborg i oktober.

Nu er det igen nordjydernes tur til at komme på skattejagt på de to secondhandmarkeder

RETROGULD og HELLO VINTAGE, der indtager Aalborg Kongress Center i weekenden 6. og 7. Oktober.

Sidste gang var det et kæmpe tilløbsstykke – og der var også stor medieinteresse for markedet.

Sidst blev det holdt på Spritten, men nu rykker Louise Trillingsgaard  i fodsporene på Trillingsgaard og ind i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Ernst Trillingsgaard i flere årtier var direktør.

I AKKC slår de to markeder RETROGULD og HELLO VINTAGE dørene op til et sandt mekka for skattejægere og vintageelskere.

Foto: Ib Sørensen

Danmarks hyggeligste marked

Indtil nu har markederne oplevet kæmpe succes i både København, Aarhus og Odense, og arrangør Louise Trillingsgaard er spændt på at se, hvordan nordjyderne igen tager imod det, hun kalder Danmarks hyggeligste retromarked.

Med 2000 kvm. og over 90 store stande, de bedste sælgere indenfor interiør, møbler, keramik, lamper og antik.

På markedet finder du ALT, hvad dit indretter-hjerte kan begære af genbrug inden for genrer som retro, antik, samlerobjekter, fransk Brocante, romantisk landstil, vintagemode & industrielt interiør.

Men det er ikke kun for indretningsnørder!

”Vi kalder os selv RETROGULD FAMILIEN, og det er nok ikke helt skudt forkert. Her på markederne passer vi på og løfter hinanden. Der er ingen konkurrenceri og usikkerhed! Det skal være rart og velkommende at deltage som udstiller – for så er det også rart at handle der som kunde,” fortæller Louise Trillingsgaard.

Køb tøj som bland-selv-slik – HELLO VINTAGE

Samtidig med RETROGULD finder du nemlig HELLO VINTAGE, der er et overdådigt vintage modemarked, hvor du betaler i vægt – 200 kroner per kilo!

Konceptet svarer til bland-selv-slik, hvor du vælger det, du vil have, og så betaler du for det præcise antal gram.

”Efter mange år i mode og servicebranchen, har vi konstant en finger på pulsen på, hvad der rører sig på den danske modescene. Vi omdanner trends til secondhand-mode og køber matchende varer hjem.

Du finder derfor ikke en hal fyldt med hardcore retro flowerpower klæd-ud-kjoler, men til gengæld en nøje afstemt trendhal – selvfølgelig kombineret med smukke og sprælske vintagekjoler,” siger arrangør Frederik Trillingsgaard

Du kan følge markedet på deres Facebook-begivenhed

INFO OM MARKEDET
Aalborg Kongres & Kulturcenter
Europaplads 4
9000 Aalborg
Lørdag 6. oktober 10:00-16:00
Søndag 7. oktober 10:00-16:00
Entre: 50 kr. (gælder for begge markeder og begge dage)