Blandt Danmarks største: Galerie Wolfsen håber på 15.000 til kunstmesse i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi
Galleriejer Kent Wolfsen (venstre) og galleriets
kurator, Rasmus Ejaas Fischer, i gang med at bringe egen kunst på plads til Aalborgs nye store kunstmesse, ”North”. Foto: Louise Dybbro
Galleriejer Kent Wolfsen (venstre) og galleriets kurator, Rasmus Ejaas Fischer, i gang med at bringe egen kunst på plads til Aalborgs nye store kunstmesse, ”North”. Foto: Louise Dybbro

Af Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende publikumssucces.

Derfor håber landskendte Galerie Wolfsen på endnu flere gæster, når man for andet år i træk står i spidsen for en gratis megakunstudstilling på Spritten.

Erfaringerne fra sidste års bragende tilskuersucces har tiltrukket endnu flere gallerier, der får endnu mere plads at vise kvalitetskunst på – denne gang inklusiv syv soloudstillinger.

Gratis adgang og gratis parkering til begivenheden bliver der også igen i Aalborgs nye kulturcentrum ”Spritten”, når den anden udgave af Aalborgs store gallerikunstmesse ”North”, sættes op i weekenden fredag til søndag den 17.-19. marts med åbning for særligt inviterede aftenen før.

Bliver blandt landets største

Målt på adskillige parametre – antallet af kvalitetsstande, antal af kvadratmeter og ikke mindst antallet af forventede tilskuere – håber messen at blive en af Danmarks største af sin art (i skarp konkurrence med Art Copenhagen og Art Herning).

Det tør hovedmanden bag, Aalborgs store landskendte gallerist gennem 25 år, Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen, næsten godt garantere.

Allan Bestle, 2017 | #galeriewolfsen #wolfsensolo #allanbestle #nolimitart

A post shared by Galerie Wolfsen (@galeriewolfsen) on

I 2016 håbede man på 5.000 gæster – der kom 8.500. I år gætter Wolfsen på mellem 10.000 og 15.000! Antallet af deltagende gallerier er samtidig også udvidet fra 15 til 20.

”Vi har fået utrolig mange henvendelser fra glade gæster fra sidste år, der nærmest har tryglet os om at gentage begivenheden. Det gør vi selvfølgelig og udbygger desuden North med bl.a. syv deciderede soloudstillinger,” fortæller Kent Wolfsen og fortsætter om baggrunden:

Købte kunst for 7 mio. kr.

”Aalborgs kulturelle sjæl er de seneste årtier redefineret fra en traditionel industriby til en åben, international videns- og kulturby med universitetets og flere landskendte kulturinstitutioners etablering – bl.a. Nordkraft, Kunsten og Musikkens Hus.

Den udvikling vil jeg meget gerne være med til at understøtte med gallerikunstmessen North, som viste sig mere end levedygtig første år med masser af tilfredse gæster, der købte kunst for ca. 7 mio. kr. ”

Kent Wolfsen er samtidig glad for at de øvrige messedeltagere – sammen med velvillige sponsorer – har kunnet se pointen ved igen at gøre entreen gratis:

”Naturligvis er sådan en messe på ingen måde gratis at planlægge, styre og afvikle. På den anden side tager vi private gallerier jo normalt ikke penge for, at folk kommer og kigger i vores gallerier.

Vi tjener kun til at dække vores udgifter, hvis vi kan vise folk noget kvalitet, som nogen af dem ender med at begejstres så meget for, at de vælger at købe. Det er et fair princip, som publikum også tog godt imod på North sidste år”.

Volkano, The dead bird ritual No 21, 2016. Ready for Mist of Madness in Hamburg (@heliumcowboy) | #volkano #mistofmadness

A post shared by Galerie Wolfsen (@galeriewolfsen) on

Igen vil samtidskunst af adskillige af Danmarks bedste kunstnere være repræsenteret: Poul Anker Bech, Sven Dalsgaard, Mikael Kvium, Kurt Trampedach, Lise Manilovsky, Kirsa Andreasen og Ole Ahlberg f.eks.

Tillige med spændende produktioner af ikke så få internationale talenter, som provinsens vel nok 20 bedste gallerier også repræsenterer.

Åbningstale fra Erik Clausen

 Som officiel repræsentant for Aalborg glæder kulturrådmand Mads Duedahl sig også meget over, at North-messens succes fra sidste år gentages – og til at skulle holde dette års åbningstaler sammen med kunstneren og filmmanden Erik Clausen:

”Den nordjyske selvforståelse er ændret, og kunst og kultur er blevet en dynamo for Aalborgs byudvikling som jo sigter mod åbenhed mod verden.

Det er meget tilfredsstillende, når der også på privat initiativ har udviklet sig en stor og opsigtsvækkende kunstmesse med så højt niveau ved siden af f.eks. universitetet, Musikkens Hus, Nordkraft, relanceringen og udbygningen af vores kunstmuseum ”Kunsten” og den flotte nye arkitektur på Aalborg Havn.

Jeg glæder mig meget til igen selv at kigge forbi på North og få en på opleveren,” betoner Mads Duedahl.

Se mere om hvilke gallerier, der udstiller på North: www.north-kunstmesse.dk

Læste du?

Aalborg-postnummer topper liste: Her bliver boliger solgt hurtigst i hele landet