Jensens Bøfhus anno 2019: Er det nu virkelig så slemt?

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Foto: Gastromand.dk
Foto: Gastromand.dk

Mads Schytte er en del af Gastromand.dk, som er medejer af MigogAalborg, MigogOdense og MigogKbh

Som Familiefar sker det faktisk ofte, at jeg ender på en “Familievenlig-restaurant” i Aalborg, hvor jeg bor med mine tre piger.

Egentlig bor vi lige udenfor Aalborg – men der er ingen restauranter, så turen går til ”storbyen”.

Min tøser er ikke børn, som bare elsker at prøve noget nyt og higer efter at udforske smag og prøve nye ting.

De elsker en burger fra McDonalds, de vil gerne have en pizza fra den lokale herlige “pizzamand” og så vil de gerne en tur på “King Sushi”, fordi de synes “båndene” med små tallerkener er sjove.

De nyder også en tur på Bones. Jeg pådutter dem på ingen måder mine vaner og behov – de skal nok med tiden finde ud af, at der er mere i livet end dette udvalg.

For mig handler et restaurantbesøg derfor primært om, at jeg kan slappe af, og det kan jeg, når mine børn har det godt.

Betyder det så, at jeg skal på Bones eller andet? Fine by me!

Jeg spiser rigeligt på Michelin og andet ”fine-dining”, så mon ikke jeg overlever?

Nu forstår du mit udgangspunkt, og lur mig om flere af jer ikke kan nikke genkendende til denne tilgang?

Tilfredsgaranti på Jensens Bøfhus

Vi har siden Jensens Bøfhus begyndte på deres “tilfredshedsgaranti”, hvor man kan få pengene retur hvis man ikke er tilfreds, talt om at besøge dem og undersøge, om det virkelig kan være så slemt, som vi hører om?

Jeg er taget afsted med mine tre piger og min kæreste, som ret modvilligt har accepteret at tage med.

Vi ankommer lørdag aften kl. 19.00 til en propfyldt restaurant, bliver budt velkommen og vist til bords.

Foto: Gastromand.dk

Kort efter bliver vores bestilling til pigerne modtaget samt drikkevarer til os.

Min kæreste og jeg er ikke helt klar, så vi beder om lidt mere tid, men siger, at pigernes mad gerne må ankomme. De får bestilt en “Burger med fritter”, “Nuggets med fritter” og “Spareribs med fritter”.

Kort efter ankommer deres mad. Vi får sendt vores bestilling afsted.

Imens kigger jeg lidt på børnenes udvalg. Det er sådan set ganske udmærket – men ikke noget specielt.

Burgeren ser faktisk meget fin ud – blød bolle, ketchup og sprødt bacon. Bøffen er desværre gennemstegt – men min datter kommenterer ikke på det og lader til at nyde maden.

Deres nuggets er fra en pose, og her kunne man godt lave nogle panerede kyllinge-inderlår, det ville være lidt mere indbydende end maskinudbenet kød.

Til sidst er der spareribs som er møre og ”sticky” – smagen er okay. Alle har fået agurk og gulerødder-stænger til – plus herfra!

Alt i alt er maden helt fin, og til en pris på 49 kr. pr. ret kan man ikke klage, men for pokker det er uinspirerende det her.

Hvis vi lige går tilbage til udgangspunktet, så er pigerne glade, og jeg kan nyde min aften.

Tid til de voksnes menu

Så er der de voksnes tid.

Jeg hopper på deres menu med “Favoritsnacks” 6 stk med osteindbagte jalapeños, mozzarella sticks, onion rings, hot wings og crispy hot wings.

Herefter en “klassisk burger” med hakkebøf fra Wagyu, brioche med bacon, cheddar, mayo, BBQ-sauce, salat, tomat og syltede rødløg til dessert en “Queens Delight” – belgisk vaffel med softice og chokoladesauce – det hele koster en lørdag aften 179 kr.

Min kæreste bestiller en “Strip Steak” med bearnaise på 300 gram til 239 kr. og beder om “medium-rare” hertil deres salatbar til 49 kr.

Til at drikke bestiller jeg en “GT” faktisk på Whitley Neill Gin og en FeverTree tonic til. Jeg ser dog aldrig nogen af delene, men mine smagsløg siger mig, at den faktisk er god nok. Prisen er 59 kr.

Så prisen kan man på ingen måder klage over.

Den er derimod ganske fin, og på trods af den mængde af børn der er i restauranten, så ser den rigtig fin ud – der er tørret af omkring skålene og der er fyldt op – også sidst på aftenen.

Hvis du kommer steder med “tag-selv” og børn så ved du, at det kan blive en rodet affære. Det har de heldigvis styr på hos Jensens Bøfhus.

Burger til voksne
Foto: Gastromand.dk

Bøffer stegt for længe

Vores hovedretter ankommer efter ca. 45 minutter, og jeg langer til fadet.

Jeg er skrupsulten og hånden på hjertet lidt “hungover”.

Burgeren er faktisk god, og havde bøffen ikke været gennemstegt, havde det været rigtig fint. Jeg mangler lidt dressing, men et skud mayo fra mine fritter klarer faktisk denne del.

Min kærestes bøf er desværre også stegt for længe – den er nærmere medium-well done, og det er lidt synd, for kødet er helt fint.

Det er bestemt ikke et krogmodnet stykke okse, vi har med at gøre – men til prisen er det vel acceptabelt.

Så en opfordring herfra til Jensens Bøfhus – steg jeres kød korrekt, så vil I øge oplevelsen fra kunden væsentlig.

Det kunne man nok sige sig selv, men bearnaisen er desværre pulver eller måske fra en stor spand hvor den bliver varmet op under bestilling – jeg gyser ved tanken, og samtidig undrer jeg mig over, at saucen også er en kende sødmefuld? Er der sukker i?

En bearnaise består af 3 ting – essens, æg og smør – ikke e-numre og stabilisator. Hvis denne var lavet fra bunden var det helt sikkert en anden oplevelse.

Den glemte dessert

Mine tøser har for længst fyret den af i “tag-selv-softice” og vi er færdige med at spise.

Jeg beder om at få ryddet lidt fra bordet, da det efterhånden fylder en del. Tjeneren spørger, om vi vil have en regning, hvor jeg minder om min dessert.

Her spørger tjeneren så hvilken jeg ønsker?

Jeg henviser til menuen og siger, det vist var en “Queens Delight”. Hun tager imod bestillingen og iler videre.

En lidt sjov betragtning er, at restauranten ca. 19.45 faktisk er ved at være halvtom men bemandingen virker også væsentlig reduceret, så der går endnu engang et godt stykke tid.

Så kommer tjeneren tilbage og siger pludselig “Jeg har da vist glemt din regning ikke?” “Nej svarer jeg pænt – det var desserten” – “Det er rigtigt!

Kort efter kommer hun så med regningen – jeg er for træt til at vente mere, så jeg betaler og slutter aftenen af.

Få sekunder efter kommer kokken så ud med desserten – ud af det blå! Få sekunder efter kommer der lige en dessert mere – chokoladekage med softice – den havde de lige i overskud.

Vi griner lidt af oplevelsen og tager det ”oppe fra og ned”. Stemningen er god og tja – det er vel lidt sødt.

Queens Delight
Foto: Gastromand.dk

Dommen over Jensens Bøfhus anno 2019

Hvis du har børn, og du er indforstået med at kvaliteten på deres råvarer er lav og kan leve med larm fra nabobordet, så er det okay.

Hvis du forventer en restaurant-oplevelse, så er det slemt.

Det duer simpelthen ikke, at et ”bøfhus” ikke kan stege en bøf. Det duer heller ikke, at maden kommer med 45 minutters mellemrum and dont get me started on the bearnaise!

Jeg er helt med på, at prisen er lav og flere vil udtrykke ”jamen vi blev da mætte” – fair nok – men for de ca. 1100 kr. det hele kostede, kan du altså lave en del lækkert mad af gode økologiske råvarer.

Kommer jeg på Jensens Bøfhus igen? No sir – det gør jeg ikke – men alt respekt for dig og dem som gerne vil.

Til sidst vil jeg godt udfordre begrebet ”restaurant”, for det er en kende overdrevet. Reelt er det et cafeteria eller på en meget god dag en bistro.

Gastromand har også lavet – fordele og ulemper listen ved Jensens Bøfhus. Den kan du læse her

Solskin og lummer stemning: Det sker til Kunsten Summer Lounge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er mange gode grunde til (også) at elske Aalborg om sommeren: lige fra en afkølende dukkert i Vestre Fjordpark til fredagsfesterne i Karolinelund. 

En af de nyere sommertraditioner, som vi virkelig elsker her på MigogAalborg, er Kunsten Summer Lounge, som hver onsdag hele sommeren underholder aalborgenserne.

Her kan du opleve alt fra livemusik, interviews med kunstnere, musikere og artister og ikke mindst sommerhygge på plænen i Skulpturparken.

Du kan se det fulde program for Kunsten Summer Lounge her.

I morgen er det så tid igen, og der er alt mulig grund til at møde op; DMI lover nemlig op mod 21 grader og solskin i morgen, og så er programmet spækket med lækre ting.

Talk med sexprofessor Christian Graugaard

Klokken 17.00 kan man blive klogere på krop, køn og sex med sexprofessior Christan Graugaard.

Kunstnen beskriver talk’en således:

“Krop, køn og sex er blevet en kampplads, et statement, et symbol på overskud og kontrol.

Medielandskabet bugner af twerkende røve, maratonløbere og sixpacks, og skal man tro selvhjælpsbøgerne, er det livsvigtigt at dyrke energisk sex, til man fylder 100.

Vi lever på godt og ondt i en præstationskultur – men skulle vi ikke bare slappe lidt af og leve stille og roligt med alle vores fejl og mangler? Hvad blev der af glæden ved at grine af sig selv og sin ufuldkommenhed?

Er det ikke på høje tid at tilbageerobre stoltheden ved hængebryster og ølvom? At stå ved, at vi er mennesker og heldigvis er bygget til at mislykkes? Både i og uden for sengen.

Denne aften får vi besøg af forfatter, læge og sexologiprofessor på AAU, Christian Graugaard, der gør os klogere på perfektionskulturen og ser nærmere på kroppen, kønnet, kærligheden og seksualiteten før og nu. Og hvem ved – måske læser han også et digt eller to i aftensolens skær.”

Live croquis-tegning og kropskærlighed

Men temaet krop, køn og sex stopper bestemt ikke der.

Kropsaktivist Regina Fjendbo viser nemlig hele moletjavsen frem – lige fra appelsinhud, vom og vildtvoksende hår på tissekonen – med stor kærlighed til den helt normale, uperfekte krop.

Du har samtidig mulighed for at tegne alle de flotte deller og knuselskelige kurver, når Regina er nøgenmodel, og kunstner Nils Sloth hjælper dig med at få blyanten til at makke ret.

Heads up: Regina går rundt og hyggesnakker om nøgenhed med dem, der har lyst. Hvis det gør dig alt for genert, så opfordrer Kunstnen dig til at undgå Skulpturparken denne aften. 

Musik fra stjerneskuddet Hjalte Ross

Det fede ved Kunsten Summer Lounge er, at det hele er meget uformelt og hyggeligt.

Derfor er det helt oplagt at smide sig på plænen i det dejlige sommervejr, kigge op på himlen og drømme sig væk i det akustiske, melodiske univers, som den blot 22-årige sanger/sangskriver Hjalte Ross fra Aalborg fremfører.

Han har har allerede gjort sig gældende i musikbranchen, og i år optrådte han endda på Roskilde Festival.

Derudover samarbejdede han med Pink Floyds co-producer John Wood på albummet Embody fra 2018.

Program for onsdag den 17. juli:

Kl. 16.00       

Baren åbner. DJ TWA sætter lyd til sommeren

Kunsthal NORD med Kunstsatellitten

Café Aalto åbner for servering af mad (Okseflanksteak med marinerede kartofler, salater, aioli og brød (85 kroner). Salat med håndpillede rejer, agurk, fennikel, wasabi/peanuts og gomacreme (55 kroner).

Kl. 17.00   

Talk: Sexprofessor Christian Graugaard

Workshop: Kreativitariums familieværksted

Pop-up: Live croquis-tegning med Regina Fjendbo

Kl. 18.15 

Pop-up: Guidet tur i Skulpturparken med Kunstens Kreativitarium

Kl. 19.00 

Musik: Hjalte Ross

Kl. 20.30          

Tak for i aften. 

Hvad: Kunsten Summer Lounge: Hjalte Ross + sexprofessor Christian Graugaard
Hvor: Kunsten, Aalborg
Hvornår: Onsdag den 17. juli kl. 16.00-20.30
Pris: Du har fri adgang, når museumsentreen er betalt – derfor er det gratis for medlemmer af Klub Kunsten + Utzon.

Du kan finde mere info om Kunstnen Summer Lounge her.

Våd nyhed: Nu kan du leje SUP Boards i Vestre Fjordpark

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vestre Fjordpark har i mange år været aalborgensernes foretrukne to-go sted, når sommervarmen omsider nåede Danmark.

I Fjordparken, eller Frieren, kan du både svømme dig træt i baner, slå vennerne i en omgang Kongespil eller bare nyde godt af solens stråler fra land.

Men nu er endnu en oplagt sommeraktivitet blevet tilføjet til familien.

Et utal af muligheder

Fra og med i dag kan du nemlig leje et såkaldt SUP (Stand Up Paddle) Board i Café SALT, der netop holder til i Vestre Fjordpark.

Det er Aalborg Outdoor, der udlejer de populære boards gennem SALT, så der er altså styr på både kvalitet og sikkerhed.

Et SUP Board giver dig et utal af muligheder til leg på vandet – og de erfarne “suppers” nyder endda fra tid til anden at dyrke alt fra yoga til forskellige boldspil på boardet.

Sjovt for alle

Udlejningen af SUP’s i Vestre Fjordpark giver dog måske især de uerfarne en fordel, da det store bassin jo ikke ligefrem er bundløst.

Der er altså ingen grund til at frygte en mulig druknedød, at blive ædt af en haj eller ustabile strømforhold, der trækker dig i retning mod Sverige.

Alt er under kontrol.

Der følger endda en skudsikker redningsvest med, når du lejer et board.

SUP og soft ice

Prisen er 150 kr. for 1 time: og timen kan selvfølgelig fordeles mellem så mange, man har lyst til.

“Udover at det er en sjov sommeraktivitet for både familier og venner, så er det også oplagt til en polterabend,” fortæller Katerina Komselis, indehaver af SALT.

“Og så kan man jo passende slutte af med en kold soft ice!”

SUP Boards kan lejes hver dag i hele SALT’s åbningstid: fra kl. 10 og til minimum kl. 20. 

Perfekt vejr i Aalborg: Oplev blodmånen i aften

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du typen, der måske har tendens til at gå med hovedet rettet mod jorden?

Så vil i aften i stedet anbefale, at du vender ansigtet opad. Her vil et spektakulært syn sandsynligvis vente dig.

I aften og nat kommer Jordens skygge til at dække en del af månen, hvilket betyder, at vi kan opleve en delvis måneformørkelse, hvor op mod 65 % af månen vil være dækket af Jordens skygge.

Det skriver TV2 Nyhederne.

Men selvom det syn jo er særligt nok i sig selv, så kan vi samtidigt også nyde synet af en særlig måne, der vil lyse aften- og nattehimlen op med et kobberrødt skær – også kaldet en blodmåne.

Sådan opstår blodmånen

Farven opstår, når det sollys, der når månen under formørkelsen, bliver afbøjet gennem Jordens atmosfære – og da rødt lys trænger lettere gennem atmosfæren, end det blå lys, får Månen altså den røde farve.

Modsat en solformørkelse, der max varer syv minutter, er måneformørkelsen en længere fornøjelse.

Faktisk varer den omkring typisk en times tid.

I følge TV2 Nyhederne står månen op mod sydøst kl. 21.37 og blot 24 minutter senere, kl. 22.01, begynder den delvise måneformørkelse.

Klokken 23.30 er den delvise formørkelse på sit højeste, hvor 65 procent af Månen er dækket af Jordens halvskygge, mens Månen først bevæger sig ud af Jordens skygge klokken 00.59 natten til onsdag – mens den vil befinde sig mod syd.

I hele formørkelsesperioden vil Månen stå lavt på himlen, blot mellem 2 og 12 grader over horisonten.

Rent vejrmæssigt skulle alle odds også være med os, når klokken rammer 23.30 i aften.

Nordjylland har perfekte vejrforhold i aften

Ifølge Mette Wagner, meterolog hos DMI, er Aalborg og Nordjylland et helt ideelt sted at opleve blodmånen fra.

“Det klarer rigtig flot op i den nordlige del af landet i løbet af dagen, og vi forventer et flot udsyn til måneformørkelsen i størstedelen af Nordjylland.

Der er dog kun relativt klart vejr med et lidt slørende, højtliggende skydække omkring vestkysten – men det vil sandsynligvis ikke blive genererende for formørkelsen i og omkring Aalborg,” fortæller Mette Wagner til MigogAalborg.

“Det kommer selvfølgelig helt an på skydækkets udvikling, men mest af alt tror jeg på, at himlen bliver klar nok og utrolig flot omkring Aalborg i aften,” slutter Mette Wagner.