Anne indrettede Spiret og Helmuth: Nu opfylder hun bolig-drømme

Skrevet af: Michael Qureshi
Café Spiret i Aalborg
Café Spiret i Aalborg

Vi kender det fra mode-branchen. En personal shopper der hjælper med at finde lige præcis kundens stil og kommer med gode råd, så det hele spiller.

Sådan er det også blevet på bolig-delen. Både til det private hjem og til virksomheder. Indretningsarkitekter- og designere er i den grad kommet i høj kurs. Det er et spændende fag, og vi er lidt nysgerrige på, hvad det sådan helt konkret går ud på.

Derfor spurgte vi Anne Koch, som netop er startet som selvstændig med indretning- og boligstyling her i Aalborg. Hun har både stået for indretningen af den populære Café Spiret samt Helmuth i Skive. Anne er til daglig kærester med Lars Helmuth, der ejer begge steder.

Men det var i den proces, at hun for alvor fandt ud af, at hun ville gøre det på fuldtid.

Hvad laver en indretning- og boligstylist?

“Konceptet i min virksomhed er ret bredt. Jeg henvender mig nemlig både til erhverv- og privat indretning.

Privat indretning kan både være hjælp til en lille opgave- eks. indretning af et enkelt rum eller en væg, valg af møbler og farver. Men det kan eksempelvis også være hjælp til processerne i nybygning af et hus.

Anne Koch Aalborg
Anne Koch fra Aalborg

Mange vil egentlig gerne gøre noget ud af deres hjem og give det et mere personligt touch, men ofte kan det være svært, når mange af de store butikker bugner af den nyeste og hotteste trend.

Det kan for nogle ofte blive meget uoverskueligt. Og her kan jeg være behjælpelig. Jeg kan finde den røde tråd og spore kunden ind på hvad de egentlig ønsker og deres behov er.”

Hvad så på erhvervsdelen?

“Erhvervmæssig indretning kan eksempelvis være indretning en café, et møderum eller noget helt tredje. Men tendensen er, at flere og flere gerne vil gøre noget mere ud af deres virksomhed.

Det er enormt vigtigt, at indretningen afspejler virksomheden, og hvad de står for. Og kundernes krav bliver også større og større. Har man gjort sig overvejelser om indretningen, kommer man tættere på kunden, og der opstår derved større troværdighed.

Det er især vigtigt i de offentlige rum som en restaurant eller cafe. Her skal du, allerede inden kunden kommer ind, have skabt en stemning.

Anne Koch
Anne har indrettet Helmuth i Skive

Jeg vil desuden også gerne have fokus på “hjælp til boligsalg”- hovedsageligt i samarbejde med ejendomsmæglere. Nogle er måske gået i stå med et hussalg, har et tomt hus der skal sælges eller bare trænger til at få ryddet ud inden et salg.

Men det kan være en uoverskuelig opgave for sælger selv at gå til. Hvor skal man lige starte. Her kan fremmede øjne – nemlig mine- se huset i et helt andet lys. Jeg kan gøre det mere tiltalende for køber. Køber skal gerne kunne se muligheder i huset. Det skal appellere til flest mulige købere. Det vil give et hurtigere og bedre salg.”

Er der et bredt marked for det her, eller er det meget snævert?

“Jeg er helt overbevist om, at markedet er i vækst. Synes man, det er snævert, er det fordi man ikke se de rigtige muligheder. Mulighederne er mange, og man skal blot tænke lidt kreativt. Der er rigtig mange indgangsvinkler til dette marked. Både privat og erhvervsmæssigt.

Anne Koch

Der er kommet rigtig meget fokus på indretning. De sociale medier bugner af inspiration, som man nærmest ikke kan komme udenom. Og den ene interiør og møbelbutik åbner efter den anden. Det er virkelig noget, vi danskere bruger flere penge på.

Mange synes måske, det er spild af penge at hyre en til at hjælpe med sin indretning, men man får virkelig meget for pengene, og et resultat der kan gøre en forskel. Man vil finde ud af, at pengene er rigtig godt givet ud.”

Hvad er det du helt konkret går ind og gør på en opgave?

“Tilgangsvinklen til en opgave kan være meget forskellig. Nogle har det bedst med at snakke meget om tingene, mens andre gerne vi have noget mere konkret i form af tegninger og kollager.

Anne Koch

Men som oftest starter det altid med at personligt møde. Hvor man afstemmer hinandens forventninger. Herefter går jeg hjem og udarbejder noget materiale til kunden.

Den allervigtigste ting er at få kunden til at føle sig forstået, og sætte sig ind i hvad opgaven går ud på. Det er enormt vigtigt, at jeg kan tilsidesætte min egen smag, og skal kunne sætte mig ind i, hvad kunden sætter højt og kan lide. Derefter kan man så arbejde med forskellige ideer, og formentlig også tilføre noget nyt og anderledes til indretningen. Både i form af æstetik og funktion.”

Anne Koch

Hvordan løste du opgaven med Spiret og Helmuth Skive? 

“Vi havde længe talt om, at Spiret skulle laves om. Det er min kæreste, der ejer og driver det, så jeg er jo gennem årene blevet en del af stedet. Indretning har altid været min helt store passion, og meget fritid har altid gået med at lave om, tilføje nyt til boligen, læse bolig blade i stakkevis og tage rundt på diverse markeder.

Så Lars vidste jo godt, at jeg kunne noget med det der indretning. Jeg fandt hurtigt frem til en ny stil og indretning. Vi vidste, at vi ville tage udgangspunkt i de rå vægge, og sammensat med lidt planter og keramik er det nu blevet et mere indbydende og varmt sted. Vi renoverede Spiret på en måned.

Café Spiret i Aalborg
Café Spiret i Aalborg

Helmuth i Skive var en langt større opgave. Den har eksisteret i 13 år, men skulle nu flytte ind i den fedeste gamle bygning. Men alt var råt, og intet kunne bruges.

Alt skulle laves fra bunden. Elektricitet, vægge, lofter, gulve, køkken og så videre. Ja, listen var virkelig lang. Og derefter skulle der udtænkes en plan for hele indretningen. Og det var her, jeg virkelig kunne få lov at vise, hvad jeg kan. Det var vigtigt for mig at lave forskellige miljøer rundt i cafeen men alle med den samme røde tråd.

Anne Koch

Det var en sindsyg fed opgave, og jeg har virkelig lært enormt meget, og er blevet dygtiggjort endnu mere.

Helmuth i Skive er også ejet af min kæreste Lars og hans makker Rasmus. Jeg brugte ca. fire måneder på opgaven.”

Anne Koch

Man kan læse mere om Anne Koch – klik her

Fik du læst?

Høgh Møbler åbner tredje butik i Aalborg: Det er ikke set før i Jylland

Høgh Aalborg

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.