Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjerner på stribe: Anmelderrost Askepot-musical kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Morten Rygaard
Foto: Morten Rygaard

Skoene er stadig af glas, den onde stedmor er stadig ond og den store kærlighed er stadig på spil, men ellers er intet helt ved det gamle …

Tidligere på måneden blev et af historiens allerstørste kærlighedseventyr for første gang fremført i farvestrålende nye klæder, da stjerner som Stig Rossen, Caroline Henderson, Johanne Milland, Rasmus Brohave og Pelle Emil Hebsgaard gik på scenen til premieren på Askepot – The Musical – en vellykket premiere i Tivolis Koncertsal, der høstede 6- og 5-stjernede anmeldelser.  

Nu drager Askepot – The Musical på Danmarksturné for at sprede masser af magi, musik, humor, fashion og romantik til resten af landet – og til nordjydernes glæde står musicalen klar med seks fortryllende forestillinger på AKKC’s store scene i Aalborghallen fra den 8.-12. maj.  

Musikken er skrevet og produceret af Rasmus Seebach, Ankerstjerne og Andreas Sommer.

Humor og bunkevis af penge

Til premieren i København var AKKC også med på den røde løber, hvor de tog en snak med det stjernespækkede cast fra musicalen.

Her fangede de blandt andre Johanne Milland, der kan ses i rollen som Ella/Askepot, og spurgte hende, hvorfor nordjyderne netop skal tage ind og se musicalen. 

“Jeg synes helt klart, at nordjyderne skal tage ind og se musicalen, fordi den er fantastisk – det er eventyr, det er popmusik, det er ben i næsen, det er fest, det er sjovt, og den har noget på hjerte. Jeg tror, nordjyderne vil elske det,” sagde Johanne Milland om musicalen.  

Stjerner på stribe: Anmelderrost Askepot-musical kommer til Aalborg
Foto: Lasse Lagoni

Derudover fangede de også Den Gode Fe, der spilles af Pelle Emil Hebsgaard – en rolle, der bliver fremhævet som et humoristisk højdepunkt i sig selv.  

“Musicalen handler om at finde sig egen vej i livet, og samtidig er den også proppet med humor og bunkevis af popsange – megafede Rasmus Seebach hits,” sagde Pelle Emil Hebsgaard om Askepot – The Musical.  

Musikken er en stor del af popmusicalen, og bag musikken til musicalen står dansk musiks helt egen Rasmus Seebach, der i tæt samarbejde med Ankerstjerne og Andreas Sommer har skrevet det ene pophit efter det andet.

Det er første gang, Rasmus Seebach skriver nye sange til en musical, og lige netop hans evne til at lave popsange, der tager udgangspunkt i årtiers dansk musiktradition og samtidig ikke er bange for at føre musikken i nye retninger, gør ham til den perfekte sangskriver til lige netop Askepot – The Musical.  

Stjerner på stribe: Anmelderrost Askepot-musical kommer til Aalborg
Foto: Lasse Lagoni

Stjernecast høster flotte anmeldelser  

Det fortryllende kærlighedseventyr har fået sig en musikalsk og humoristiske makeover med et stjernespækket hold af skuespillere og sangere, et helt nyt manuskript af Line Knutzon og stribevis af pophits fra selveste nogle af Danmarks helt store musikalske stjerner – og det er en makeover, der især falder i god jord hos anmelderne. 

Knutzon, Seebach, Ankerstjerne og Sommer har skabt en særdeles vellykket forfriskende nyfortolkning af det flere hundrede år gamle eventyr: Det er fejende flot, velspillet og sunget, og ikke mindst særdeles morsomt. Stjernerne funkler på stribe!”, skrev Out and About om Askepot – The Musical, som de gav flotte seks stjerner. 

Stjerner på stribe: Anmelderrost Askepot-musical kommer til Aalborg
Foto: Morten Rygaard

Nordjyderne kan derfor godt begynde at glæde sig til et underholdende, overdådigt og musikalsk show, når Askepot – The Musical lægger vejen forbi AKKC den 8.-12. maj.

Du kan finde info om musicalen her.

Del artikel

Andre læser også