Anerkendt cocktailkonkurrence: El Mariachi igen i national finale

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder

Hvis du har været et smut forbi den hyggelige mexikanske gastropub El Mariachi, er du ikke i tvivl om, at der bliver gået højt op i de cocktails, der bliver serveret.

For indehaver Claus Seier Carstensen er mere end restaurantejer. Han er blandt landets bedste bartendere. Han har blandt andet vundet sølv ved flere internationale turneringer, og vi har før skrevet om hans store evner inden for cocktails.

Og nu kan Claus og resten af El Mariachi så igen prale af at være i finalefeltet i endnu en turnering. Denne gang i den anerkendte og prestigefyldte Havana Club Cocktail Grand Prix 2018.

”Det er en af de konkurrencer med allermest prestige, og nåleøjet er meget lille,” fortæller en stolt Claus til MigogAalborg.

”Rolig nu, Aalborg”

Claus er én af blot 13 tilbageværende danske bartendere som på mandag skal dyste i den nationale finale på Ruby’s i København, hvor Danmarks repræsentant skal findes.

Claus deltager med cocktailen ”Tranquilo, Alabu”, der frit kan oversættes til ”Rolig nu, Aalborg”.

Reglerne for konkurrencen er, at ingredienserne skal være tilgængelige på Cuba. Derudover må man maksimalt bruge fem forskellige ingredienser.

”Jeg er jo kendt for at være noget nørdet med mine cocktails, og det tror jeg har været udslagsgivende for, at jeg er med i finalefeltet. Vi har eksempelvis udviklet vores egen citronbitter, som er en både spændende og tidskrævende proces,” fortæller Claus.

Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn

Udover den hjemmelavede citronbitter består drinken af Havana Club 7års, Æblemost, hjemmelavet citronsirup og dansk vand.

”Cocktailen skal være inspireret af de cubanske cocktail-traditioner, så den bliver serveret i et stilket Martiniglas, som jo er det glas man får serveret den klassiske cubanske daiquiri i,” siger Claus og fortsætter:

”Derudover skal ingredienserne være tilgængelige på Cuba, så det krævede selvfølgelig en masse kreativitet. Lige nu er dansk æblemost jo i sæson, og æblemost er der også på Cuba, så den synes jeg, vi har løst rigtig fint.”

El Mariachi Aalborg
El Mariachi er altid garant for hyggelig stemning og gode cocktails

Aalborg er med i cocktailen

Udover et strejf af cubansk kultur, var kravet også, at man viste noget af den kultur, som man selv kommer fra.

Derfor bliver cocktailen præsenteret på en elegant betonplade, som ifølge Claus skal lede tankerne hen på Aalborgs stolte traditioner som en stolt industriproducent inden for blandt andet beton.

”Derudover bruger jeg tøris som en visuel effekt, når drinken serveres. Det skulle gerne give associationer til morgentågen fra Fjorden, som jeg ofte møder, når jeg møder ind på El Mariachi.”

Hvis Claus vinder den nationale finale i København på mandag, går turen til Cuba.

”Jeg glæder mig til i første omgang at repræsentere Aalborg i København og vise, at vi også kan en masse heroppe nordpå. Og nå ja, så siger man selvfølgelig ikke nej til en tur til Cuba,” fortæller Claus med et smil.

Nyt cocktailkort på El Mariachi

Udover at have travlt med diverse bartenderkonkurrencer, driver Claus også El Mariachi, som er ved at etablere sig som et alternativ til de mange muligheder i Jomfru Ane Gade.

”Vi har livemusik hver fredag, og det er gået over al forventning. Nordjyderne elsker blandingen af hyggelig musik, god stemning og selvfølgelig cocktails af ypperste kvalitet.”

Fra på fredag starter El Mariachi også nyt cocktailkort, hvor Claus og co. har fortolket på en masse klassikere inden for cocktailverdenen.

Rift om lejlighederne i nybyggeri: Kom til Åbent Hus i Fjelshøj Husene

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Nyt år, ny mig og måske ny bolig?

I oktober måned fortalte MigogAalborg Bolig om 56 nye lejligheder, som snart stod klar til udlejning i et attraktivt område Nær Marshalls Alle.

Boligerne er nu indflytningsklare, og mange af lejlighederne er allerede lejet ud.

Hvis man er boligsøgende eller blot nysgerrig, så kan lejlighederne opleves til åbent hus på søndag fra klokken 14.00 – 15.00.

Åbent hus på søndag

De tre punkthuse Fjelshøj Husene, som opføres af Søren Enggaard A/S, er en del af Marshalls Allé og rummer 56 lejligheder.

Lejlighederne er alle 3-værelseslejligheder, men der kan vælges mellem 80 eller 86 kvadratmeter.

Lejlighederne er indrettet under forhold, så de er delevenlige for to personer – derfor er der mulighed for, at boligerne kan benyttes som studieboliger, hvilket er oplagt, da Aalborg Universitet ligger få minutter fra punkthusene.

Der er mulighed for at vælge, om man ønsker en altan eller terrasse mod nord, syd, øst eller vest.

Som lejer vil man som en ekstra facilitet have adgang til egen privat parkeringsplads, der hører til lejligheden. Der er ligeledes elevator i ejendommen.

Har man  et ekstra familiemedlem på fire ben, så er det er tilladt at holde husdyr i én af de tre blokke.

Du kan læse og se mere om lejlighederne her.

Et attraktivt område i stor udvikling

Området ved Gigantium har de seneste år fået mange nye tilflyttere på grund den enorme byudvikling.

Byudviklingen fortsætter for området, da Aalborg Kommune i øjeblikket er i gang med en udviklingsplan for en grøn og bæredygtig bydel.

Allerede nu prydes områdets stedkvaliteter og styrkepositioner af en bæredygtig og aktiv bydel.

Området er tæt på sportsfaciliteter, aktivitetstilbud og den omkringliggende natur lægger op til at sundhed, bevægelse og naturindhold vægtes højt i den kommende bydel – derfor er området også yderst attraktivt.

Hvis man ønsker at bo i nærheden af rekreative områder, så kan dette også indfries, da der ligger flere skønne grønne opholdsområder i nærheden.

Med den nye +BUS forbindelse bliver området attraktivt for borgere med en sund livsstil og ikke mindst beboere, som ikke har bil.

Man kan læse mere her, eller kontakte Malte Bering fra Aalborg Mægleren på tlf. 98138800 eller på 21194600.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Overtager store lokaler: Her åbner kinesisk buffet-restaurant i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. Golden Palace i Holstrebro
Foto. Golden Palace i Holstrebro

I det nye år kan vi se frem til en helt ny kinesisk restaurant i Shoppen i City Syd.

Som nærmeste nabo til den populære burgerrestaurant Holy Cow, åbner Restaurant Tian Fu, som primært kommer til at tilbyde en stor buffet med forskellige kinesiske retter, mongolian barbecue og sushi.

“Vi er i fuld gang med at finpudse de sidste detaljer, og vi åbner efter 20. januar, så snart det hele er klar,” fortæller medejer, Ting Wang, til MigogAalborg.

De overtager lokalerne ved siden af Elgiganten som i rigtig lang tid har stået tomme. Tidligere lå familierestauranten SPIS i lokalerne, men de fik aldrig momentum.

Nu håber man, at en ny kinesisk restaurant fylde et hul i markedet i City Syd. Det er ikke helt uerfarne kræfter, der åbner Tian Fu.

Hovedkræfterne bag den nye restaurant har nemlig i forvejen Golden Palace i Holstebro, som kører efter nogenlunde samme princip.

Kinesisk buffet med retter lavet fra bunden

Lokalerne i Shoppen har plads til hele 160 spisende gæster, og selvom maden kommer til at bugne af mange forskellige retter, er der også stort fokus på, at alt er lavet efter forskrifterne.

“Vi laver alt maden selv. Vi har uddannede kokke fra Kina, og vores sushi bliver lavet i hånden af erfarne sushikokke,” fortæller Ting Wang.

Buffeten som den ser ud i Holstebro. Det bliver noget lignende i Aalborg.

Restauranten er lige nu i fuld gang med at blive indrettet efter kinesisk design, så den asiatiske oplevelse bliver helt gennemført.

Hvad: Ny kinesisk restaurant; Restaurant Tian Fu.
Hvor: Shoppen, City Syd
Hvornår: Åbning efter 20. januar

Få et billede med “stjernerne”: I morgen er der Star Wars invasion af Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: 501st Legion: Danish Garrison
Foto: 501st Legion: Danish Garrison

Den mest populære person i Aalborg i denne tid er nok Julemanden, som man blandt andet kan besøge på Julemarkedet på Gammel Torv eller i Friis Shoppingcenter.

Men i morgen lørdag d. 15. december får han altså hård konkurrence på selfie-delen.

Fra klokken 11 til 15 bliver byen nemlig “angrebet” af legendariske figurer fra Star Wars universet.

Og det er ikke bare fastelavns-udklædning, de tropper op i.

Det er stort set en-til-en med de dragter, de også bruger i filmens verden, og som i flere tilfælde er købt på internationale auktioner.

“Vi har et krav om, at kostumerne skal være helt tro mod originalerne, så man kan stort set ikke se forskel fra original-kostumerne fra filmen,” fortæller Christian Skriver Sørensen fra 501st Legion: Danish Garrison.

Foto: 501st Legion: Danish Garrison

Disse figurer kan du møde

Christian fortæller til MigogAalborg, at man i morgen blandt andet kan stifte bekendtskab med Boba Fett, Stormtrooppers, Jedis, Royal Guards og en Shadow Trooper.

“Vi går rundt inde i centrum og spreder lidt god stemning og ønsker god jul på en lidt anderledes måde.

Vi kommer forbi et par udvalgte butikker, og vi har også en aftale med biblioteket. Folk er mere end velkomne til at få taget et billede med deres yndlingsfigur,” siger Christian.

501st Legion: Danish Garrison udspringer af den internationale 501st Legion, der har over 10.000 aktive medlemmer fordelt over hele verden.

De har tidligere været på besøg i blandt andet Shoppen sidste år

“Vi er jo i bund og grund blot en flok Star Wars nørder, som går op i filmene. Vi giver folk noget glæde og et tiltrængt afbræk fra en til tider stressende hverdag.

Vi er en velgørenhedsorganisation, som blandt andet besøger børneafdelinger på landets sygehuse. Derudover kan man hyre os til konfirmationer, bryllupper, fødselsdage og filmpremierer.

Det koster ikke noget at hyre os – kun det som folk har lyst til donere til Ønskefonden,” fortæller Christian.

I morgen tager de også imod donationer, hvis man har lyst til at give en donation til Ønskefonden.

Christian fortæller MigogAalborg, at 501st Legion: Danish Garrison blandt andet også deltager i et kæmpe Star Wars optog i København til maj.

Der deltager hele 7 garnisoner fra hele verden … og datoen? Det bliver selvfølgelig May the Fourth  (… be with you)

Hvad: Mød figurerne fra Star Wars
Hvor: I hele Aalborg Centrum
Hvornår: Lørdag d. 15. december fra 11-15.