Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anerkendt cocktailkonkurrence: El Mariachi igen i national finale

Af Emil Kjær Jørgensen
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder

Hvis du har været et smut forbi den hyggelige mexikanske gastropub El Mariachi, er du ikke i tvivl om, at der bliver gået højt op i de cocktails, der bliver serveret.

For indehaver Claus Seier Carstensen er mere end restaurantejer. Han er blandt landets bedste bartendere. Han har blandt andet vundet sølv ved flere internationale turneringer, og vi har før skrevet om hans store evner inden for cocktails.

Og nu kan Claus og resten af El Mariachi så igen prale af at være i finalefeltet i endnu en turnering. Denne gang i den anerkendte og prestigefyldte Havana Club Cocktail Grand Prix 2018.

”Det er en af de konkurrencer med allermest prestige, og nåleøjet er meget lille,” fortæller en stolt Claus til MigogAalborg.

”Rolig nu, Aalborg”

Claus er én af blot 13 tilbageværende danske bartendere som på mandag skal dyste i den nationale finale på Ruby’s i København, hvor Danmarks repræsentant skal findes.

Claus deltager med cocktailen ”Tranquilo, Alabu”, der frit kan oversættes til ”Rolig nu, Aalborg”.

Reglerne for konkurrencen er, at ingredienserne skal være tilgængelige på Cuba. Derudover må man maksimalt bruge fem forskellige ingredienser.

”Jeg er jo kendt for at være noget nørdet med mine cocktails, og det tror jeg har været udslagsgivende for, at jeg er med i finalefeltet. Vi har eksempelvis udviklet vores egen citronbitter, som er en både spændende og tidskrævende proces,” fortæller Claus.

Anerkendt cocktailkonkurrence: El Mariachi igen i national finale
Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn

Udover den hjemmelavede citronbitter består drinken af Havana Club 7års, Æblemost, hjemmelavet citronsirup og dansk vand.

”Cocktailen skal være inspireret af de cubanske cocktail-traditioner, så den bliver serveret i et stilket Martiniglas, som jo er det glas man får serveret den klassiske cubanske daiquiri i,” siger Claus og fortsætter:

”Derudover skal ingredienserne være tilgængelige på Cuba, så det krævede selvfølgelig en masse kreativitet. Lige nu er dansk æblemost jo i sæson, og æblemost er der også på Cuba, så den synes jeg, vi har løst rigtig fint.”

El Mariachi Aalborg
El Mariachi er altid garant for hyggelig stemning og gode cocktails

Aalborg er med i cocktailen

Udover et strejf af cubansk kultur, var kravet også, at man viste noget af den kultur, som man selv kommer fra.

Derfor bliver cocktailen præsenteret på en elegant betonplade, som ifølge Claus skal lede tankerne hen på Aalborgs stolte traditioner som en stolt industriproducent inden for blandt andet beton.

”Derudover bruger jeg tøris som en visuel effekt, når drinken serveres. Det skulle gerne give associationer til morgentågen fra Fjorden, som jeg ofte møder, når jeg møder ind på El Mariachi.”

Hvis Claus vinder den nationale finale i København på mandag, går turen til Cuba.

”Jeg glæder mig til i første omgang at repræsentere Aalborg i København og vise, at vi også kan en masse heroppe nordpå. Og nå ja, så siger man selvfølgelig ikke nej til en tur til Cuba,” fortæller Claus med et smil.

Nyt cocktailkort på El Mariachi

Udover at have travlt med diverse bartenderkonkurrencer, driver Claus også El Mariachi, som er ved at etablere sig som et alternativ til de mange muligheder i Jomfru Ane Gade.

”Vi har livemusik hver fredag, og det er gået over al forventning. Nordjyderne elsker blandingen af hyggelig musik, god stemning og selvfølgelig cocktails af ypperste kvalitet.”

Fra på fredag starter El Mariachi også nyt cocktailkort, hvor Claus og co. har fortolket på en masse klassikere inden for cocktailverdenen.

Del artikel

Andre læser også