Anerkendt cocktailkonkurrence: El Mariachi igen i national finale

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder
Billede: Tranquilo, Alabu. Foto: Gitte Schrøder

Hvis du har været et smut forbi den hyggelige mexikanske gastropub El Mariachi, er du ikke i tvivl om, at der bliver gået højt op i de cocktails, der bliver serveret.

For indehaver Claus Seier Carstensen er mere end restaurantejer. Han er blandt landets bedste bartendere. Han har blandt andet vundet sølv ved flere internationale turneringer, og vi har før skrevet om hans store evner inden for cocktails.

Og nu kan Claus og resten af El Mariachi så igen prale af at være i finalefeltet i endnu en turnering. Denne gang i den anerkendte og prestigefyldte Havana Club Cocktail Grand Prix 2018.

”Det er en af de konkurrencer med allermest prestige, og nåleøjet er meget lille,” fortæller en stolt Claus til MigogAalborg.

”Rolig nu, Aalborg”

Claus er én af blot 13 tilbageværende danske bartendere som på mandag skal dyste i den nationale finale på Ruby’s i København, hvor Danmarks repræsentant skal findes.

Claus deltager med cocktailen ”Tranquilo, Alabu”, der frit kan oversættes til ”Rolig nu, Aalborg”.

Reglerne for konkurrencen er, at ingredienserne skal være tilgængelige på Cuba. Derudover må man maksimalt bruge fem forskellige ingredienser.

”Jeg er jo kendt for at være noget nørdet med mine cocktails, og det tror jeg har været udslagsgivende for, at jeg er med i finalefeltet. Vi har eksempelvis udviklet vores egen citronbitter, som er en både spændende og tidskrævende proces,” fortæller Claus.

Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn

Udover den hjemmelavede citronbitter består drinken af Havana Club 7års, Æblemost, hjemmelavet citronsirup og dansk vand.

”Cocktailen skal være inspireret af de cubanske cocktail-traditioner, så den bliver serveret i et stilket Martiniglas, som jo er det glas man får serveret den klassiske cubanske daiquiri i,” siger Claus og fortsætter:

”Derudover skal ingredienserne være tilgængelige på Cuba, så det krævede selvfølgelig en masse kreativitet. Lige nu er dansk æblemost jo i sæson, og æblemost er der også på Cuba, så den synes jeg, vi har løst rigtig fint.”

El Mariachi Aalborg
El Mariachi er altid garant for hyggelig stemning og gode cocktails

Aalborg er med i cocktailen

Udover et strejf af cubansk kultur, var kravet også, at man viste noget af den kultur, som man selv kommer fra.

Derfor bliver cocktailen præsenteret på en elegant betonplade, som ifølge Claus skal lede tankerne hen på Aalborgs stolte traditioner som en stolt industriproducent inden for blandt andet beton.

”Derudover bruger jeg tøris som en visuel effekt, når drinken serveres. Det skulle gerne give associationer til morgentågen fra Fjorden, som jeg ofte møder, når jeg møder ind på El Mariachi.”

Hvis Claus vinder den nationale finale i København på mandag, går turen til Cuba.

”Jeg glæder mig til i første omgang at repræsentere Aalborg i København og vise, at vi også kan en masse heroppe nordpå. Og nå ja, så siger man selvfølgelig ikke nej til en tur til Cuba,” fortæller Claus med et smil.

Nyt cocktailkort på El Mariachi

Udover at have travlt med diverse bartenderkonkurrencer, driver Claus også El Mariachi, som er ved at etablere sig som et alternativ til de mange muligheder i Jomfru Ane Gade.

”Vi har livemusik hver fredag, og det er gået over al forventning. Nordjyderne elsker blandingen af hyggelig musik, god stemning og selvfølgelig cocktails af ypperste kvalitet.”

Fra på fredag starter El Mariachi også nyt cocktailkort, hvor Claus og co. har fortolket på en masse klassikere inden for cocktailverdenen.

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet