Aalborg-drink skal hente sejren: El Mariachi i stor national finale

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn
Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn

Vi har før skrevet om den hyggelige mexicanske gastropub, El Mariachi, som er blevet taget godt imod i Aalborg.

Men det er nok de færreste der ved, at indehaver Claus Carstensen er mere end restaurantejer. Han er desuden blandt landets bedste bartendere. Han har blandt andet vundet sølv ved flere internationale turneringer.

Nu kan El Mariachi og Claus så prale af at være blandt ni udvalgte danske bartendere, som skal konkurrere i den nationale finale af Beefeater MIXLDN.

Næsten 100 dygtige bartendere fra Danmark har stillet op, og 1. oktober skal Claus så repræsentere de nordjyske faner, når slaget står.

Hvis Claus bliver den danske repræsentant, kan han se frem til at deltage i en stor international konkurrence, som foregår i London på et endnu unavngivet tidspunkt.

Claus hælder Windy Buckthorn op

Drinks med inspiration fra hjembyen

“Vi har fået til opgave at lave en drink, hvor vores by skal være inspiration. Aalborg og Nordjylland har heldigvis rigtig meget at byde på.” fortæller Claus.

Claus er nemlig blevet inspireret af den natur, der omgiver Aalborg:

“Jeg har kigget meget på, hvad der vokser lokalt, og hvordan de forskellige elementer kan komplimentere hinanden i en enkel men smagfuld drink. På den måde er drinken også meget bæredygtig.”

Drinken har han valgt at kalde Windy Buckthorn.

“Windy hedder den, fordi vinden går igen i Aalborg historie. Vikingerne brugte vinden til at sejle med, og i dag producerer vi vinger til vindmøller på Siemens-fabrikkerne.”

Buckthorn betyder havtorn og det synes Claus passer godt sammen med vinden:

“De udvalgte ingredienser står i vinden hver eneste dag. Hyben og havtorn vokser tæt ved vandet.”

Derudover synes Claus ikke, at man kan lave en drink om Aalborg uden at have et lille twist af snaps:

“Du kan ikke sige Aalborg uden snaps, så det er selvfølgelig med i drinken. Jeg har valgt jubilæumsudgaven, som komplimenterer gin og de friske planter helt fantastisk.”

WIndy Buckthorn

Drinken består af:
Gin: 60 ml Beefeather London Dry

Hjemmelavet hybenjuice af selvplukkede hyben: 25 ml 

Aalborg Jubilæum snaps: 20 ml

1 teskefuld økologisk rørsukker

Havtorn: 18 gram (knuses sammen med is)

Pynt: Skovsyre og Havtorn

Claus går efter sejren

Claus har ikke blot deltaget i konkurrencen for sjov, og ambitionerne er tårnhøje:

“Jeg går efter sejren. Jeg synes, at jeg har lavet en drink, som er lige i øjet hvad angår originalitet, inspiration og udførelse, som også er mange af de karaktertræk, som dommerne går efter.”

Windy Buckthorn kommer efter planen også på drinkskortet på El Mariachi inden længe, så nordjyderne selv kan smage på den lokale drink.

“Vi laver snart helt nyt menu – og drinkskort, hvor der vil være endnu mere fokus på kvalitetscocktails. Derudover vil vi fra den 29. september have LIVE-musik hver fredag, så aalborgenserne kan gå på weekend med både lidt lækkert til ganen, maven og ørerne.” afslutter Claus.

Du kan læse meget mere om konkurrencen og Claus’ drink lige her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00