Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-drink skal hente sejren: El Mariachi i stor national finale

Af Emil Kjær Jørgensen

Vi har før skrevet om den hyggelige mexicanske gastropub, El Mariachi, som er blevet taget godt imod i Aalborg.

Men det er nok de færreste der ved, at indehaver Claus Carstensen er mere end restaurantejer. Han er desuden blandt landets bedste bartendere. Han har blandt andet vundet sølv ved flere internationale turneringer.

Nu kan El Mariachi og Claus så prale af at være blandt ni udvalgte danske bartendere, som skal konkurrere i den nationale finale af Beefeater MIXLDN.

Næsten 100 dygtige bartendere fra Danmark har stillet op, og 1. oktober skal Claus så repræsentere de nordjyske faner, når slaget står.

Hvis Claus bliver den danske repræsentant, kan han se frem til at deltage i en stor international konkurrence, som foregår i London på et endnu unavngivet tidspunkt.

Claus hælder Windy Buckthorn op

Drinks med inspiration fra hjembyen

“Vi har fået til opgave at lave en drink, hvor vores by skal være inspiration. Aalborg og Nordjylland har heldigvis rigtig meget at byde på.” fortæller Claus.

Claus er nemlig blevet inspireret af den natur, der omgiver Aalborg:

“Jeg har kigget meget på, hvad der vokser lokalt, og hvordan de forskellige elementer kan komplimentere hinanden i en enkel men smagfuld drink. På den måde er drinken også meget bæredygtig.”

Drinken har han valgt at kalde Windy Buckthorn.

“Windy hedder den, fordi vinden går igen i Aalborg historie. Vikingerne brugte vinden til at sejle med, og i dag producerer vi vinger til vindmøller på Siemens-fabrikkerne.”

Buckthorn betyder havtorn og det synes Claus passer godt sammen med vinden:

“De udvalgte ingredienser står i vinden hver eneste dag. Hyben og havtorn vokser tæt ved vandet.”

Derudover synes Claus ikke, at man kan lave en drink om Aalborg uden at have et lille twist af snaps:

“Du kan ikke sige Aalborg uden snaps, så det er selvfølgelig med i drinken. Jeg har valgt jubilæumsudgaven, som komplimenterer gin og de friske planter helt fantastisk.”

WIndy Buckthorn

Drinken består af:
Gin: 60 ml Beefeather London Dry

Hjemmelavet hybenjuice af selvplukkede hyben: 25 ml 

Aalborg Jubilæum snaps: 20 ml

1 teskefuld økologisk rørsukker

Havtorn: 18 gram (knuses sammen med is)

Pynt: Skovsyre og Havtorn

Claus går efter sejren

Claus har ikke blot deltaget i konkurrencen for sjov, og ambitionerne er tårnhøje:

“Jeg går efter sejren. Jeg synes, at jeg har lavet en drink, som er lige i øjet hvad angår originalitet, inspiration og udførelse, som også er mange af de karaktertræk, som dommerne går efter.”

Windy Buckthorn kommer efter planen også på drinkskortet på El Mariachi inden længe, så nordjyderne selv kan smage på den lokale drink.

“Vi laver snart helt nyt menu – og drinkskort, hvor der vil være endnu mere fokus på kvalitetscocktails. Derudover vil vi fra den 29. september have LIVE-musik hver fredag, så aalborgenserne kan gå på weekend med både lidt lækkert til ganen, maven og ørerne.” afslutter Claus.

Du kan læse meget mere om konkurrencen og Claus’ drink lige her.