Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lav smitte i Nordjylland: Regeringen afviser ikke regionale åbninger

Af Michael Qureshi

Smitten er lav flere steder især i Jylland.

I Aarhus Kommune var der eksempelvis kun syv smittede på et døgn i går, og i flere nordjyske kommuner er smittetallene også på et stabilt lavt eller faldende niveau.

I Aalborg hedder incidenstallet lige nu 42,5, hvilket er antal smittede per 100.000 indbyggere på 7 døgn.

I Hjørring er incidenstallet eksempelvis 20,2.

Flere jyske borgmestre har talt varmt for regionale genåbninger, hvor smitten er lav. For første gang i processen åbner regeringen op for den mulighed.

Kan være god metode

Socialdemokratiets Sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff siger til TV 2, at det kunne være en god metode til at åbne forsigtigt op.

“Vi har sagt, at det var for tidligt at kigge på (en regional genåbning, red.), men generelt vil jeg sige, at det kan være en god metode til at lave en forsigtig og kontrolleret genåbning af samfundet, hvor man kan åbne op de steder, hvor det vil være sikkert at gøre det, lyder det fra sundhedsordføreren.

Jeg kan ikke stå og love noget, fordi den britiske variant ligger og lurer, men det er og kan være et godt redskab til at lave en forsigtig genåbning,” Rasmus Horn Langhoff til TV 2.

Han tilføjer, at man fra regeringens side vil kigge på beregninger for, hvordan en regional åbning kunne se ud.

Det kommer ovenpå at rigtig mange liberale erhverv som frisører, massører, butikker og detailhandel generelt lider under at de ikke må åbne deres forretninger.

Del artikel

Andre læser også