Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier

Af Emil Kjær Jørgensen
Cơm Heo Quay Xá Xíu 
Cơm Heo Quay Xá Xíu 

I slutningen af oktober kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Østerbro 22 fremover kommer til at huse en ægte asiatisk perle.

Læs mere her.

I CUPO’s gamle lokaler vil An Tri Ly og hans personale fremover servere autentisk mad fra Vietnam – både i restauranten og som takeaway.

Klokken 11.30 i dag kunne Pho Saigon så endelig slå dørene op, og vi var selvfølgelig på pletten for at smage os igennem lidt af menukortet.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerierAutentiske smage fra hele Vietnam

Personalet har næsten arbejdet i døgndrift for at få restauranten klar til i dag, og da vi dukkede op, var både skiltemager, tjenere, kokke og ikke mindst ejeren An Tri Ly i gang med at finpudse de sidste detaljer.

“Vi har haft rigtig travlt, men vi er helt klar til at tilbyde aalborgenserne frisklavet og autentisk vietnamesisk mad,” fortæller An Tri Ly, til MigogAalborg.

Restauranten har hele 39 retter på menukortet, og alle regioner af Vietnam er repræsenteret.

Der var noget for enhver smag

I dagens anledning fik An Tri Ly lov at bestemme, hvad vi skulle smage, og der var virkelig noget for enhver smag.

Den første ret vi smagte os igennem var en såkaldt Gỏi Cuốn, som kan oversættes til friske sommerruller. Her får man to stk for 50 kr.

Rullerne indeholder salat mix, syltede gulerødder og friske urter som mynte og thai basilikum. Hertil kan man vælge mellem sesamsovs, fiskesovs og hoisinsauce.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Gỏi Cuốn Vịt

Vi fik serveret en Gỏi Cuốn Vịt, som er en sommerulle med stegt and. Rullen var dejlig crunchy og meget frisk i smagen, og blev komplimenteret af den intense smag fra anden.

Dernæst var det selvfølgelig tid til Phở, som restauranten også er opkaldt efter. Det er en traditionel vietnamesisk risnudel suppe.

Suppen er marineret med stjerneanis, sort kardemomme, frisk ingefær og løg. Retten er toppet med fint hakket forårsløg, løg og peber. Retten bliver serveret med thaibasilikum, bønnespirer, chili og lime.

Varianten vi smagte var Phở Đặc Biệt (Speciel pho mix), som var med lynkogt og kogt oksekød og oksekød boller.

Den koster 75 kr. Suppen var dejlig intens i smagen, og man kunne godt mærke, at der var lagt kærlighed i det.

“Vores supper koger mindst i 10 timer, og alt er lavet fra bunden,” fortæller An Tri Ly.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Alle retter kan krydres med chili, hoisinsauce, lime, koriander, lime og mynte.

Fyldigt og smagfuldt menukort

De enkelte regioner i Vietnam har forskellige nudelsupper, og den næste vi sluprede i os var Hủ Tiếu Nam Vang,  som stammer fra Nam Vang og er en populær ret i den sydlige del af Vietnam.

Retten består af glasnudler, tigerrejer, nakkefilet, hakket svinekød, vagtelæg og serveres med forskellige friske urter med en suppe kogt på svinefond og toppet med ristede hvidløg.

Dernæst var det tid til Cơm Sườn, som er en populær ret i det centrale Vietnam.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Cơm Heo Quay Xá Xíu

Retten er med kogt ris og serveres med svinekoteletter, vietnamesisk farsbrød, syltede grønsager samt hjemmelavet fiskesovs.

Vi fik lov at smage to forskellige. Først Cơm Heo Quay Xá Xíu med ribbensteg og marineret svinekød og så An Tri Ly’s livret, som er Cơm Sườn Chả Trứng Ốp. Den består af vietnamesisk farsbrød, svinekoteletter og spejlæg.

“Når jeg er i Vietnam, får jeg den hver eneste dag,” siger An Tri Ly med et smil.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Cơm Sườn Chả Trứng Ốp

Den næste ret i rækken var også fra det centrale Vietnam. Mì Quảng er en ret med specielle gule nudler, som stammer fra Quang Nam. Retten serveres med lime, frisk mynte og thai basilikum og toppes med forårsløg. Vores variant var Mì Quảng Bò Trứng Cút med oksekød og vagtelæg.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Mì Quảng Bò Trứng Cút

Selvom maven så småt var ved at være fyldt med de mange vietnamesiske retter, havde An Tri Ly lige et par retter mere vi skulle smage … vi siger ALDRIG nej til mad!

Anden sidste ret var Bánh Hỏi, som er tynde risnudler i bundter. Retten serveres med iceberg salat, argurk, syltede gulerødder og toppet med ristet jordnødder, ristet løg samt serveres med velsmagende fiskesovs.

Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier
Bánh Hỏi Heo Quay

Vi smagte varianten Bánh Hỏi Heo Quay med vietnamesisk ribbensteg, toppet med ristet jordnødder.

Vietnam er især kendt for deres vietnamesiske sandwich Bánh Mì, som serveres med valgfrit kød kombineret med sursøde vietnamesiske pickles og koriander i luftigt brød. Vi smagte varianten Bánh Mì Heo Quay, som er med ribbensteg.

De lækre sandwich har en skarp pris på 39 kr, og vi spår dem til at blive et stort hit for de mange studerende i området.

Pho Saigon har åbent hver dag fra 11.30 – 21.00. Alle retter kan også fåes som takeaway. Se menukortet her.

Del artikel

Andre læser også