Aalborgs nye spisested er åbnet: Masser af vietnamesiske lækkerier

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Cơm Heo Quay Xá Xíu 
Cơm Heo Quay Xá Xíu 

I slutningen af oktober kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Østerbro 22 fremover kommer til at huse en ægte asiatisk perle.

Læs mere her.

I CUPO’s gamle lokaler vil An Tri Ly og hans personale fremover servere autentisk mad fra Vietnam – både i restauranten og som takeaway.

Klokken 11.30 i dag kunne Pho Saigon så endelig slå dørene op, og vi var selvfølgelig på pletten for at smage os igennem lidt af menukortet.

Autentiske smage fra hele Vietnam

Personalet har næsten arbejdet i døgndrift for at få restauranten klar til i dag, og da vi dukkede op, var både skiltemager, tjenere, kokke og ikke mindst ejeren An Tri Ly i gang med at finpudse de sidste detaljer.

“Vi har haft rigtig travlt, men vi er helt klar til at tilbyde aalborgenserne frisklavet og autentisk vietnamesisk mad,” fortæller An Tri Ly, til MigogAalborg.

Restauranten har hele 39 retter på menukortet, og alle regioner af Vietnam er repræsenteret.

Der var noget for enhver smag

I dagens anledning fik An Tri Ly lov at bestemme, hvad vi skulle smage, og der var virkelig noget for enhver smag.

Den første ret vi smagte os igennem var en såkaldt Gỏi Cuốn, som kan oversættes til friske sommerruller. Her får man to stk for 50 kr.

Rullerne indeholder salat mix, syltede gulerødder og friske urter som mynte og thai basilikum. Hertil kan man vælge mellem sesamsovs, fiskesovs og hoisinsauce.

Gỏi Cuốn Vịt

Vi fik serveret en Gỏi Cuốn Vịt, som er en sommerulle med stegt and. Rullen var dejlig crunchy og meget frisk i smagen, og blev komplimenteret af den intense smag fra anden.

Dernæst var det selvfølgelig tid til Phở, som restauranten også er opkaldt efter. Det er en traditionel vietnamesisk risnudel suppe.

Suppen er marineret med stjerneanis, sort kardemomme, frisk ingefær og løg. Retten er toppet med fint hakket forårsløg, løg og peber. Retten bliver serveret med thaibasilikum, bønnespirer, chili og lime.

Varianten vi smagte var Phở Đặc Biệt (Speciel pho mix), som var med lynkogt og kogt oksekød og oksekød boller.

Den koster 75 kr. Suppen var dejlig intens i smagen, og man kunne godt mærke, at der var lagt kærlighed i det.

“Vores supper koger mindst i 10 timer, og alt er lavet fra bunden,” fortæller An Tri Ly.

Alle retter kan krydres med chili, hoisinsauce, lime, koriander, lime og mynte.

Fyldigt og smagfuldt menukort

De enkelte regioner i Vietnam har forskellige nudelsupper, og den næste vi sluprede i os var Hủ Tiếu Nam Vang,  som stammer fra Nam Vang og er en populær ret i den sydlige del af Vietnam.

Retten består af glasnudler, tigerrejer, nakkefilet, hakket svinekød, vagtelæg og serveres med forskellige friske urter med en suppe kogt på svinefond og toppet med ristede hvidløg.

Dernæst var det tid til Cơm Sườn, som er en populær ret i det centrale Vietnam.

Cơm Heo Quay Xá Xíu

Retten er med kogt ris og serveres med svinekoteletter, vietnamesisk farsbrød, syltede grønsager samt hjemmelavet fiskesovs.

Vi fik lov at smage to forskellige. Først Cơm Heo Quay Xá Xíu med ribbensteg og marineret svinekød og så An Tri Ly’s livret, som er Cơm Sườn Chả Trứng Ốp. Den består af vietnamesisk farsbrød, svinekoteletter og spejlæg.

“Når jeg er i Vietnam, får jeg den hver eneste dag,” siger An Tri Ly med et smil.

Cơm Sườn Chả Trứng Ốp

Den næste ret i rækken var også fra det centrale Vietnam. Mì Quảng er en ret med specielle gule nudler, som stammer fra Quang Nam. Retten serveres med lime, frisk mynte og thai basilikum og toppes med forårsløg. Vores variant var Mì Quảng Bò Trứng Cút med oksekød og vagtelæg.

Mì Quảng Bò Trứng Cút

Selvom maven så småt var ved at være fyldt med de mange vietnamesiske retter, havde An Tri Ly lige et par retter mere vi skulle smage … vi siger ALDRIG nej til mad!

Anden sidste ret var Bánh Hỏi, som er tynde risnudler i bundter. Retten serveres med iceberg salat, argurk, syltede gulerødder og toppet med ristet jordnødder, ristet løg samt serveres med velsmagende fiskesovs.

Bánh Hỏi Heo Quay

Vi smagte varianten Bánh Hỏi Heo Quay med vietnamesisk ribbensteg, toppet med ristet jordnødder.

Vietnam er især kendt for deres vietnamesiske sandwich Bánh Mì, som serveres med valgfrit kød kombineret med sursøde vietnamesiske pickles og koriander i luftigt brød. Vi smagte varianten Bánh Mì Heo Quay, som er med ribbensteg.

De lækre sandwich har en skarp pris på 39 kr, og vi spår dem til at blive et stort hit for de mange studerende i området.

Pho Saigon har åbent hver dag fra 11.30 – 21.00. Alle retter kan også fåes som takeaway. Se menukortet her.

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.