Aalborgs nye café åbner i næste uge: Det kan du glæde dig til at prøve på Aktuel

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke så tit, at et spisested i Aalborg kan være first mover i restaurationsbranchen.

Men når Aalborgs nye lækre café Aktuel åbner i næste uge fredag d. 15. november, så kommer de til at skille sig ud især på et punkt.

De lancerer en fordelsklub Aktuel Plus, hvor man som medlem får en masse fordele.

Her kan man bl.a. få 15% på HELE regningen om man er 2 eller 10 personer, og så er tanken, at medlemmerne løbende belønnes med gratis ting og særlige events.

Samme stil som ClubAalborg

Der er indgået et samarbejde med Goodiepack, og det bliver lidt i stil med MigogAalborgs fordelsklub ClubAalborg, hvor man får fordele og tilbud på mobilen med et unikt link.

Det er en af Aalborgs erfarne restauratører Lars Helmuth, tidligere Helmuth og Café Spiret, som åbner Aktuel på Budolfi Plads i hjertet af byen.

“Vi er, så vidt vi har undersøgt, den første café i Danmark, der laver sådan en digital loyalitetsklub.

Vi vil rigtig gerne belønne dem, der vil Aktuel.

Vi har indgået et samarbejde med Goodiepack, og her kan man så få rabat på mobilen. Man kan også booke bord og Take Away, så vi forsøger at være ret digitale fra start.

Det handler om at gøre det let for vores gæster, og vi vil gerne belønne folks loyalitet over for Aktuel,” forklarer Lars Helmuth til MigogAalborg.

Aktuel bliver delt i to

Han fortæller, at der allerede er stor interesse for Aktuel Plus, der kommer til at koste 89 kr. om måneden.

“Alene i mit netværk er der 200, som har meldt sig ind, så det lover godt.

Vi håber, at folk vil føle, at det giver stor værdi at være en del af det. Så kan det være, at hvis du har været medlem i 30 dage, at vi så skriver ud til dig, at du får gratis morgenmad eller noget andet. Det skal være meget dynamisk,” forklarer Lars Helmuth.

Aktuel bliver delt i to. Der bliver selve caféen ovenpå, som er i fuld gang med at blive indrettet og gjort klar til åbning.

Derudover kommer der Take Away-delen i gadeplan med en luge, hvor man hurtigt kan få en kaffe to go, en lækker bolle, grød, toast og så videre.

“Der er til dem, der gerne vil have hurtigt To Go. På caféen kan man så sidde og hygge sig og nyde udsigten over Budolfi Plads.

Om sommeren har vi en stor terrasse, man kan nyde med et glas bobler, og om vinteren gør vi det også rigtig hyggeligt og lækkert at være på Aktuel,” fortæller Lars Helmuth.

Frokost- og aftensmad til 150 kr.

MigogAalborg har fået et sneak peek på menukortet.

Fra klokken 8.00-11.30 satses der på den gode start på dagen med lun grød med lækre toppings, toast på friskbagt surdejsbrød, friskbagt brød, kager og god kaffe.

Man satser især på, at aalborgenserne er klar på at spise de her lækre grød-portioner til morgenmad. Den fremadstormende kæde Grød har i hvert fald bevist potentialet, hvor de på rekordtid har åbnet syv forskellige steder både i København og Århus.

Prisniveauet på frokost og aften er absolut fornuftigt. Konceptet kører med, at man vælger tre varianter ud af 20 forskellige muligheder til 150 kr.

Du kan bl.a. få nakkefilet, unghane, bagt laks, tartar, rustikke fritter, svampe risotto, rodfrugter, salater og mere. Der er selvfølgelig også den gode burger, som der skal være på en Aalborg-café.

“Der er lidt tre fokusområder i vores menukort. Vi har det her koncept med, at man kan mixe tre retter for 150 kr. Så har vi den gode burger, og så vil vi også gerne slå et slag for vores snacks, hvor man for 49 kr. kan få en hyggelig stund med små vafler, spansk pølser, lidt fritter eller andet.

Det er vigtigt for os at understrege, at vi slet ikke er dyre, selv om vi er rykket ind i sindssygt smukke lokaler på en af de flotteste pladser i Aalborg,” lyder det fra Lars Helmuth.

Er Aalborg klar til Aktuel?

“Vi får rigtig lækkert brød og kager, hvor vi har lavet et samarbejde med Penny Lane, hvilket også understreger, at vi godt kan finde ud af at samarbejde på tværs i Aalborg,” fortsætter han.

Det helt store spørgsmål er naturligvis. Er Aalborg klar til Aktuel og Budolfi Plads?

“Ja, det er jeg overbevist om. Jeg er med på, at vi ikke sidder med fuldt hus fra første dag, men vi har faktisk allerede fået en del bookinger på aftenerne.

Budolfi Plads er simpelthen blevet så flot lige i hjertet af Aalborg, og når folk først ser det, så vil de forhåbentligt også blive her lidt og hygge med noget god mad og drikke,” slutter Lars Helmuth.

Aktuel åbner officielt fredag d. 15. november. Den er åben fra 8.00-22.00 hver dag.

Du kan følge Aktuel på Facebook her

Du kan følge Budolfi Plads på Facebook her

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.