Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs helt unikke blomsterbutik: Jonas er blandt Danmarks bedste

Af Michael Qureshi
Jonas deltog i Danmarksmesterskabet i blomsterkunst i september, hvor han vandt en flot femteplads
Jonas deltog i Danmarksmesterskabet i blomsterkunst i september, hvor han vandt en flot femteplads

Af Kathrine Larsen

På hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade ligger Jonas Jensen Blomsterdesign. Det er en lille forretning, men man kan mærke varmen, lige så snart man træder ind ad døren.

Den lille forretning er nærmest levende af smukke blomsterdekorationer i alle verdens farver, og inde i midten står Jonas Jensen og tager imod sine kunder med et stort smil på læben og en frisk kommentar.

Jonas Jensen er selvudnævnt ”blomsterpusher”, og en meget passioneret og glad person, som helt tydeligt elsker det, han laver, og det lægger han bestemt heller ikke skjul på.

Han har tidligere været med i et TV3 program om smukke blomsterkreationer, og så er der ingen tvivl om, at han er byens mest unikke blomsterhandler.

”Jeg elsker det med, at man kan sælge folk en illusion af noget smukt. Blomster er fantastiske med farver og former af levende ting. Samtidig kan jeg godt lide, at det er forgængeligt.

Du køber noget smukt, der er her her og nu, og så skal man hele tiden udvikle. Det er ikke sådan en ting, du kan have resten af dit liv som sådan. Det er mere den der udvikling i det, du skaber hele tiden, det, synes jeg, er fantastisk”, fortæller Jonas om sin store passion.

Jonas har altid vidst, han ville gøre en karriere ud af at beskæftige sige med blomster og plante
Jonas har altid vidst, han ville gøre en karriere ud af at beskæftige sige med blomster og planter

Interessen for blomster har altid været der. I stedet for at få læst godnathistorier som barn, fik Jonas fortalt, hvordan man bedst passer og plejer blomster og planter.Siden fik Jonas læreplads i en blomsterforretning, og startede derefter sin egen butik. Jonas har haft en helt klar vision med sin lille blomsterbutik.

”Mit mål har været at lave en lille hyggelig oase midt i en travl by, hvor man skal føle sig velkommen. Der skal være noget for alle sanser, og at man i det hele taget bliver grebet af det univers, man træder ind i, i stedet for det hele skal være så fortravlet, og at man bare er et nummer i køen. Man skal komme ind og opleve, at der er en stemning og noget nærvær”, fortæller Jonas.

Det oplever man så sandelig også. Da vi på redaktionen besøgte Jonas Jensen Blomsterdesign, var der allerede juletræ i vinduet og julemusik i højtalerne.

Der er pyntet op til jul i Jonas Jensen Blomsterdesign
Der er pyntet op til jul i Jonas Jensen Blomsterdesign

Jonas Jensen laver også bryllupsdekorationer, og han elsker at være en del af sine kunders store dag.

”Det er jo som regel den største dag i folks liv. Jeg synes, det er fantastisk at få lov til at være med i den del. Samtidig gambler man jo også med sine kunder på det tidspunkt, når man laver bryllupper.

Du har et skud, og hvis det bliver godt, og folk bliver tilfredse, så har du mange nye kunder. Hvis de er utilfredse, er det jo sådan det er. På den måde er det jo også hårdt at lave bryllupper, men jeg nyder det.

Jeg er stadig pissenervøs hver gang, jeg afleverer en brudebuket, for man vil så gerne, den falder lige i deres smag og alle er glade, når man bruger så meget tid på det. Det er et svært element, men et sjovt element”, fortæller Jonas om sine oplever med at være en del af sine kunders bryllupsdag.

Jonas Jensen

Jonas Jensen

Men det er ikke kun den lille blomsterbutik, Jonas brænder for. Han har også deltaget i flere blomster-konkurrencer, hvor han senest vandt det Nordjyske mesterskab i moderne blomsterkunst i marts og kom på en femteplads til Danmarksmesterskabet i moderne blomsterkunst i september.

”Konkurrencedelen er rigtig vigtig at deltage i og være en del af. For det første bliver du inspireret til at prøve nogle andre teknikker af. For det andet får du lov til at arbejde med en opgave, du måske har to-tre timer til at fordybe dig i, i stedet for du har en kunde, hvor det handler om tid og penge, og så skal det være færdigt.

Konkurrencedelen og butiksdelen er to forskellige ting, så det er også for at få et break fra at passe butik og være i butik. Så synes jeg, det er fedt at komme ud blandt ens blomster-kollegaer og nørde den. Det er uhyre vigtig at deltage. Jeg bliver ved til den dag, jeg dør, eller når jeg har tabt tre gange i træk. Jeg hader at tabe”, fortæller Jonas, mens han griner og slår ud med armene.

En af de mange flotte brudebuketter Jonas har lavet
En af de mange flotte brudebuketter Jonas har lavet

Tirsdag d. 8. november kl. 19.30 afholder Jonas i samarbejde med kaffebaren Behag din Smag en workshop i kaffebarens lokaler.

Her vil Jonas inspirere med sine flotte dekorationer og vise, hvordan man kan sætte blomster sammen. Samtidig vil der være noget lækkert til ganen, som Behag din Smag står for. Tilmelding sker hos Jonas som kan kontaktes her