Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden: Det finder du her

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden
Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden

Er du typen, der nyder en god årgangs-whisky og går op i, hvilken rom en restaurant serverer, så ved vi godt, hvad du skal lave i weekenden.

Sprit Festival er en ny nordjysk festival for whisky, rom og andet spiritus af højeste kvalitet. Meget passende finder den sted i de gamle lagerhaller på den gamle spritfabrik i Aalborg Vestby.

Vi blev nysgerrige på den nye festival og tog en snak med arrangør Casper Helverskov Andersen.

Fortæl om konceptet

“Konceptet er, at man køber sig adgang til festivalen, hvor billetten inkluderer et smageglas, en velkomstdram (whisky eller rom) og adgang til mere end 300 forskellige aftapninger af rom, whisky, gin eller cognac der kan smages for mellem 10-30 kr.

Derudover vil der være mulighed for at tilkøbe sig adgang til whisky ”masterclasses” (whiskysmagninger). Blandt andet med den skotske whisky-troubadour Robin Laing og Gerard Tattersfield samt en medarbejder fra det skotske destilleri Arran.”

Hvordan opstod ideen til en spritfestival?

“Idéen opstod blandt whiskyentusiaster i Aalborg, hvor vi blev enige om, at byen havde brug for en festival med kvalitets spiritus. Inspirationen opstod lidt i manglen på et event med spiritus, hvor det ikke kun handler om at blive beruset, men som også er et event for nydere og nysgerrige aalborgensere. Konceptet findes blandt andet i Kolding og København, som oftest er for langt væk for de fleste nordjyder.Så det er ikke bare en undskyldning for at drikke sig i hegnet?

“Det er meget mere i kategorien ”high-end”, forstået på den måde, at det er ikke noget man ser alle steder. Omvendt er det vigtigt for os, at eventet ikke har noget med prissnobberi at gøre, men nærmere er en enestående mulighed for at gå på opdagelse i spiritussens enorme og mangfoldige univers, samtidig med at folk kan få nogle af flaskerne med hjem til favorable priser.

Hvem er målgruppen for en spritfestival?

“Som udgangspunkt er det for personer over 18, der har lyst til at udforske og udfordre egne præferencer og smagshorisonter inden for spiritussens verden. Vi prøver både at give de ”drinks”-orienterede personer, de rom-nysgerrige, whiskyentusiaster af yngre alder, og dem som har været med i mange år, en god oplevelse med unikke muligheder for at smage et bredt udvalg af spændende flasker spiritus.”

Hvad bliver virkelig et tiltrækningsplaster på festivalen?

Robin Laing (kendt skotsk musiker) bliver med sin masterclass en spændende mulighed for at opleve unikke whiskyer og et underholdende musikalsk indslag.

Derudover har festivalen en ”nostalgi-bar” med helt unikke og sjældne whiskyer, som ikke findes i den almindelige spiritushandel mere, og blandt andet med flasker som i dag på auktion koster helt op til 6000 kr. per flaske. Der er mulighed for at smage ”historie på flaske” så at sige, til priser, der slet ikke er i nærheden af den nuværende markedspris.

Aalborg Spritfestival
Robin Laing er det store trækplaster ved Aalborg Spritfestival

Hvad kan man ellers glæde sig til?

“Muligheden for smage forskelligartede whiskyer, rom, gin og cognac og gøre sig gode handler til favorable priser.

Derudover vil jeg gerne fremhæve eventets beliggenhed, som indtil for ganske nyligt kunne betegnes som Danmarks største destilleri, hvor der er en helt særlig stemning, som stadig kan fornemmes. Det er derfor en unik mulighed for at opleve Sprittens unikke ånd, inden den for et nyt liv som kulturelt centrum i Aalborg Vestby.”

Hvis man er klar på et anderledes event i weekenden, så kan man købe sin billet ved at klikke her

Du kan også læse mere om Aalborg Spritfestival her

Fik du i øvrigt læst om den spændende vinfestival, der også kommer til Aalborg her i oktober?

Succesfuld vinfestival rammer nu Aalborg: Smag på 150 vine fra 14 lande

Foto: Tove Koch
Foto: Tove Koch

 

 

 

Eneste sommerkoncert i Danmark: Deep Purple kommer til Skovrock

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

De fem rock’n’roll veteraner fra Deep Purple står klar til at ryste bladene på bøgetræerne i Skovdalen til Skovrock 2020.

Det bliver torsdag 25. juni, når Deep Purple indtager udendørsscenen, som eneste sommerkoncert i Danmark, i forbindelse med deres Live In Concert-turné.

Det skriver Open Air i en pressemeddelelse.

Smooooke on the water

Det kan godt være, at Deep Purple har en del år på bagen, men spille det kan de endnu. Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band.

Bandet har været aktivt siden da, både live og turnémæssigt, og har gennem årene spyttet flere af rockmusikkens største evergreens ud som “Smoke on the Water”, “Highway Star”, “Space Truckin” og “Lazy”.

I 2017 udgav bandet deres 20. studiealbum, ”Infinite”, der efterfølgende høstede flotte anmeldelser i både danske og internationale medier. Der er således lagt i kakkelovnen til en sand aften i rock’n’rollens tegn, når Deep Purple går på scenen i Skovdalen!

Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, har haft en del udskiftning af musikere gennem årene, men Deep Purple består i dag af sangeren Ian Gillan, bassisten Roger Clover og trommeslageren Ian Paice, som alle har været med siden den gyldne periode i begyndelsen af 1970’erne, samt guitaristen Steve Morse (med siden 1994) og keyboardspilleren Don Airey (med siden 2001).

Sidst Deep Purple besøgte Aalborg var i 2013, hvor de spillede en udsolgt koncert i Skovdalen. Nu står de igen klar til at levere den ene guitarklassiker efter den anden til Skovrock 2020.

Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.

Billetter til Deep Purple torsdag 25. juni 2020 kl. 19 i Skovdalen sættes i salg fredag 15. november kl. 10 og kan købes i AKKC’s billetkontor, tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk og via billetlugen.dk. Billetpris: 395 kr. (ståplads). Arrangør af koncerten: Open Air

Sender en million kroner i vigtig pulje: Vil gøre Aalborg Regatta endnu større

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Havnefront er i forvejen blevet en af Danmarks smukkeste havnestrækninger.

Men det bliver bedre endnu.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn donerer nu en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront.

Pengene skal blandt andet anvendes til at udbygge konceptet for Aalborg Regatta, som foreningen står bag, og som vender tilbage til Aalborg i juni 2020.

Afholdes næste år for syvende gang

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Det sker i dagene fra den 18.-21. juni 2020 og er blevet en realitet i forlængelse af en donation fra Aalborg Havn A/S og Hedegaard A/S på en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront, der har til formål at støtte og udvikle forskellige formål med fokus på fjord og kultur:

“Det har længe været vores ambition, at Aalborg Regatta skal vokse sig større og blive en fast årlig begivenhed i Aalborg.

Nu har vi via vores samarbejde med Hedegaard Agro fået mulighed for at allokere et større beløb til Aalborg Waterfront – herunder til udviklingen af Aalborg Regatta med blandt andet større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter i forhold til de tidligere år,” siger Claus Holstein, der er formand for Aalborg Waterfront.

Begivenhed skal samle alle i Aalborg

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn er den sidste i en række af donationer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For adm. direktør Søren Rathcke fra Hedegaard Agro rummer Aalborg Regatta et solidt potentiale til at blive en begivenhed, der både kan aktivere aalborgensere, nordjyderne og turister fra både Danmark og udlandet:

Limfjorden og havnefronterne i Aalborg og Nørresundby er nogle af Aalborgs største aktiver.

Det har vi flere gange set ved afviklingen af The Tall Ships Races i Aalborg.

Med Aalborg Regatta kan vi det samme – nemlig indfri en del af fjordens og havnens potentiale, og vi mener derfor, at det er helt oplagt at udbygge regattaen i de kommende år,” fortæller han.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i 2022, og for Claus Holstein og Søren Rathcke er det ambitionen, at Aalborg Regatta skal bygges op til at være en event på højde med The Tall Ships Race i Aalborg.

Aalborg Waterfront så for første gang dagens lys som forening i 2010, og det er otte år siden, at Aalborg Regatta løb af stablen for første gang.

Det er Aalborg Kommunes eventafdeling, Aalborg Event, der er arrangør af Aalborg Regatta.

Fakta om Aalborg Waterfront

Bag foreningen står A. Enggaard, Nordjyske Bank, OKTAN 8, Hedegaard Agro, Stigsborg Havnefront, DC Supply, COWI, TN Udvikling, Jyske Bank, Himmerland Boligforening, Haugaard Braad, Aalborg Havn A/S og SIFA.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.