Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden: Det finder du her

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden
Aalborgs første spritfestival åbner i weekenden

Er du typen, der nyder en god årgangs-whisky og går op i, hvilken rom en restaurant serverer, så ved vi godt, hvad du skal lave i weekenden.

Sprit Festival er en ny nordjysk festival for whisky, rom og andet spiritus af højeste kvalitet. Meget passende finder den sted i de gamle lagerhaller på den gamle spritfabrik i Aalborg Vestby.

Vi blev nysgerrige på den nye festival og tog en snak med arrangør Casper Helverskov Andersen.

Fortæl om konceptet

“Konceptet er, at man køber sig adgang til festivalen, hvor billetten inkluderer et smageglas, en velkomstdram (whisky eller rom) og adgang til mere end 300 forskellige aftapninger af rom, whisky, gin eller cognac der kan smages for mellem 10-30 kr.

Derudover vil der være mulighed for at tilkøbe sig adgang til whisky ”masterclasses” (whiskysmagninger). Blandt andet med den skotske whisky-troubadour Robin Laing og Gerard Tattersfield samt en medarbejder fra det skotske destilleri Arran.”

Hvordan opstod ideen til en spritfestival?

“Idéen opstod blandt whiskyentusiaster i Aalborg, hvor vi blev enige om, at byen havde brug for en festival med kvalitets spiritus. Inspirationen opstod lidt i manglen på et event med spiritus, hvor det ikke kun handler om at blive beruset, men som også er et event for nydere og nysgerrige aalborgensere. Konceptet findes blandt andet i Kolding og København, som oftest er for langt væk for de fleste nordjyder.Så det er ikke bare en undskyldning for at drikke sig i hegnet?

“Det er meget mere i kategorien ”high-end”, forstået på den måde, at det er ikke noget man ser alle steder. Omvendt er det vigtigt for os, at eventet ikke har noget med prissnobberi at gøre, men nærmere er en enestående mulighed for at gå på opdagelse i spiritussens enorme og mangfoldige univers, samtidig med at folk kan få nogle af flaskerne med hjem til favorable priser.

Hvem er målgruppen for en spritfestival?

“Som udgangspunkt er det for personer over 18, der har lyst til at udforske og udfordre egne præferencer og smagshorisonter inden for spiritussens verden. Vi prøver både at give de ”drinks”-orienterede personer, de rom-nysgerrige, whiskyentusiaster af yngre alder, og dem som har været med i mange år, en god oplevelse med unikke muligheder for at smage et bredt udvalg af spændende flasker spiritus.”

Hvad bliver virkelig et tiltrækningsplaster på festivalen?

Robin Laing (kendt skotsk musiker) bliver med sin masterclass en spændende mulighed for at opleve unikke whiskyer og et underholdende musikalsk indslag.

Derudover har festivalen en ”nostalgi-bar” med helt unikke og sjældne whiskyer, som ikke findes i den almindelige spiritushandel mere, og blandt andet med flasker som i dag på auktion koster helt op til 6000 kr. per flaske. Der er mulighed for at smage ”historie på flaske” så at sige, til priser, der slet ikke er i nærheden af den nuværende markedspris.

Aalborg Spritfestival
Robin Laing er det store trækplaster ved Aalborg Spritfestival

Hvad kan man ellers glæde sig til?

“Muligheden for smage forskelligartede whiskyer, rom, gin og cognac og gøre sig gode handler til favorable priser.

Derudover vil jeg gerne fremhæve eventets beliggenhed, som indtil for ganske nyligt kunne betegnes som Danmarks største destilleri, hvor der er en helt særlig stemning, som stadig kan fornemmes. Det er derfor en unik mulighed for at opleve Sprittens unikke ånd, inden den for et nyt liv som kulturelt centrum i Aalborg Vestby.”

Hvis man er klar på et anderledes event i weekenden, så kan man købe sin billet ved at klikke her

Du kan også læse mere om Aalborg Spritfestival her

Fik du i øvrigt læst om den spændende vinfestival, der også kommer til Aalborg her i oktober?

Succesfuld vinfestival rammer nu Aalborg: Smag på 150 vine fra 14 lande

Foto: Tove Koch
Foto: Tove Koch

 

 

 

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.