Succesfuld vinfestival rammer nu Aalborg: Smag på 150 vine fra 14 lande

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Tove Koch
Foto: Tove Koch

I 11 år har en del af Riborg vinklub haft stor succes med Ribe Vinfestival, hvor mere end 2500 betalende gæster årligt får en vinoplevelse ud over det sædvanlige i Ribe.

Nu kaster man sig ud i at videreføre konceptet til Aalborg. Riborg Vinklub navnet er faktisk en sammentrækning af Ribe og Aalborg, så det giver god mening, at man nu prøver kræfter med Danmarks tredjestørste by.

Den spændende vinfestival finder sted fredag 28. oktober samt lørdag 29. oktober. I modsætning til i Ribe, så bliver denne indendørs i flotte rammer i Kedelhallen Nordkraft.

At man står til en speciel oplevelse er tydeligt, når man hører, at selv om der må lukkes 500 mennesker ind i Kedelhallen, så vil arrangørerne bag Aalborg Vinfestival 2016  kun have 230 gæster af gangen.

På den måde er der garanti for god plads og mulighed for at udforske de knap 150 forskellige vine fra 14 lande på 24 udstiller-stande.

Vi fangede Verner Thomsen, arrangøren bag Aalborg Vinfestival, til en snak om dette særlige arrangement, der næsten allerede kan melde udsolgt.

Vinfestival Aalborg
Her smages der på vin i Nordkraft. Fra venstre Brian Thomsen, Lene Qwist, Verner Thomsen (arrangør),
Christina Da Silva
Foto: Tove Koch

”Jeg vil først og fremmest gerne sige, at vi er utrolig taknemmelige for den store opbakning vi allerede har mærket, og den store interesse for arrangementet. Vi har solgt rigtig mange billetter, og der bliver næsten udsolgt. Det kan vi allerede godt se på billetsalget”

Hvorfor en vinfestival i Aalborg?

”Jeg skulle mødes med en vinimportør fra Dronninglund vedrørende Ribe Vinfestival 2015 på et fødevaremarked i Nordkraft i foråret 2015. Der tog jeg mig selv i at stå og betragte de her fantastiske omgivelser i Kedelhallen, og der blev jeg overbevist om, at vi også skulle prøve med en vinfestival i Aalborg. Faktisk forsøgte vi at få den planlagt allerede i efteråret sidste år, men det kunne ikke løses rent logistisk. Så vi har gået og ventet på, at det skulle blive oktober her i 2016.”

Hvad gør denne festival til noget specielt?

”Du har med importører at gøre, som kender producenterne helt ind under skindet. Mange af dem har jo vinimporten som bibeskæftigelse, så de overnatter ofte hos producenterne, når de er nede og besøge dem. Det giver et helt andet indblik og kendskab til vinen og baggrunden.”

Så det er ikke bare de store kanoner i vinbranchen, du ruller ind?

”Tværtimod vil jeg næsten sige. Vores importører har en helt personlig kærlighed, til de vine de sælger. De store matcher ikke de her små vinimportører, som har passionen som drivkraften. Vi har selvfølgelig flere nordjyske importører med, der hører ind under denne kategori, og det er rigtig vigtig for os, at der kommer det her nordjyske islæt med ind over vinfestivalen”.

Hvad kan gæsterne forvente af et besøg?

”Vi forsøger at formidle bredden i vinen. Der er noget storytelling i det hele, og vi kan godt lide, hvis der er noget anderledes med. Vi har selvfølgelig de gode spanske, italienske, franske, australske og så videre, men vi forsøger at finde noget med kant, lidt uden for kategori der hører tyrkisk og indisk vin helt klart ind under.

Er tyrkisk vin godt?

“Tyrkisk vin er helt klart på vej frem, i flere af de internationale og seriøse vinkonkurrencer har tyrkisk vin også stået distancen og fået medaljer og stor anerkendelse. Tyrkiet er også begyndt at dukke mere og mere op som et af de lande, der bobler for et international gennembrud.

Det samme gælder indisk vin. Vinbønder i Frankrig har de senere år opdaget et kæmpe potentiale for dyrkning af franske vinstokke i Indien – et land der normalt ikke forbindes med vinproduktion. Indisk vin har ikke desto mindre formået at opnå større og større international anerkendelse og forklaringen er ikke til at tage fejl af: Der satses på kvalitet og nyskabelse

Meningen med den her vinfestival er jo, at man kommer hjem med nogle oplevelser, man ikke rigtig har haft før.”

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvordan kommer det til at foregå helt praktisk?

”En billet giver adgang til to og en halv times vinsmagning. Så får man udleveret et Spiegelau glas og et smagskatalog, som man selvfølgelig også får lov til at tage med hjem. Derfra går man rundt blandt de mange stande, og så får man noget fortælling om vinene også. Det er ikke kun vinsmagning men en slags kulturoplevelse.

Vi har valgt at holde fast i to og en halv time, dels fordi at vi gerne vil give flere gæster den her intense oplevelse, og der er rig mulighed for at smage det hele, hvis man ønsker det. Ved at vi kun sælger 230 billetter, hvor vi i realiteten har plads til 500, gør, at der er god plads. Det har vi prioriteret, at folk ikke står oveni hinanden, hvis man gerne vil høre, når der bliver fortalt om vinene ved de forskellige stande”.

Hvad sker der så efter to og en halv time?

“Så bliver der en halv time, hvor importørerne kan få nye forsyninger frem, vi kan få fyldt is i de kar, som bruges til nedkøling af de vine der kræver det. Udstiller skal måske lige have lidt at spise og en kop kaffe, så de er klar til næste smagning, og der skal gøres klar til næste hold af glade vinelskere.

Hvorfor er der ikke smagning senere end kl. 17.00?

“Vi har valgt sidste smagning kl. 17.00, dels fordi vi ikke syntes der er grund til at lave en forfest til Aalborgs spændende natteliv, og fordi vi ser gerne gæster efterfølgende tage ud på Aalborgs gode restauranter, som byen har så mange af.

Mad hænger unægtelig sammen med vin. Hvad bliver der af spisemuligheder?

”Vi synes selv, vi har fundet en ret god og hyggelig løsning, som forlænger den gode oplevelse. Vi har blandt andet lavet en aftale med Azzurra, som jo ligger i Nordkraft. De laver en vinfestival menu, og så kan man finde en eller flere gode flasker at tage med ind til frokost eller middagen om aftenen. Så betaler man 75 kr. i proppenge pr. flaske. Det giver en god synergi med vores arrangement, for som du selv nævner, så komplimenterer god mad og vin hinanden. Vi er også i dialog med andre omkringliggende spisesteder om samme løsning”.

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvorfor laver en privat vinklub i det hele taget en vinfestival. Hvad er drivkraften bag det?

”Jeg plejer at sige, at nogen spiller golf, tennis eller går på jagt. Jeg laver det her i min fritid, til daglig er jeg ansat som Centerchef i Esbjerg Storcenter. Min bror er klubbens lokale mand, som bor i Aalborg, og er den der løser rigtig mange markedsføringsmæssige opgaver og er forankret i det praktiske op til selve vinfestivalen.

Men vi glæder os til at prøve det i Aalborg. Vi har haft stor succes 11 år i træk i Ribe, hvor det altid er den første uge i september. Der er det så udendørs og midt i gågaden. Det har både sin charme og udfordringer. Præcis det samme får den her indendørs vin-festival. Men vi håber klart, at det bliver begyndelsen på noget tilbagevendende.

For billet-information og yderlige info se mere på Aalborg Vinfestival 

Hold dig opdateret på Aalborg Vinfestivals Facebook-side her

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.