Succesfuld vinfestival rammer nu Aalborg: Smag på 150 vine fra 14 lande

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Tove Koch
Foto: Tove Koch

I 11 år har en del af Riborg vinklub haft stor succes med Ribe Vinfestival, hvor mere end 2500 betalende gæster årligt får en vinoplevelse ud over det sædvanlige i Ribe.

Nu kaster man sig ud i at videreføre konceptet til Aalborg. Riborg Vinklub navnet er faktisk en sammentrækning af Ribe og Aalborg, så det giver god mening, at man nu prøver kræfter med Danmarks tredjestørste by.

Den spændende vinfestival finder sted fredag 28. oktober samt lørdag 29. oktober. I modsætning til i Ribe, så bliver denne indendørs i flotte rammer i Kedelhallen Nordkraft.

At man står til en speciel oplevelse er tydeligt, når man hører, at selv om der må lukkes 500 mennesker ind i Kedelhallen, så vil arrangørerne bag Aalborg Vinfestival 2016  kun have 230 gæster af gangen.

På den måde er der garanti for god plads og mulighed for at udforske de knap 150 forskellige vine fra 14 lande på 24 udstiller-stande.

Vi fangede Verner Thomsen, arrangøren bag Aalborg Vinfestival, til en snak om dette særlige arrangement, der næsten allerede kan melde udsolgt.

Vinfestival Aalborg
Her smages der på vin i Nordkraft. Fra venstre Brian Thomsen, Lene Qwist, Verner Thomsen (arrangør),
Christina Da Silva
Foto: Tove Koch

”Jeg vil først og fremmest gerne sige, at vi er utrolig taknemmelige for den store opbakning vi allerede har mærket, og den store interesse for arrangementet. Vi har solgt rigtig mange billetter, og der bliver næsten udsolgt. Det kan vi allerede godt se på billetsalget”

Hvorfor en vinfestival i Aalborg?

”Jeg skulle mødes med en vinimportør fra Dronninglund vedrørende Ribe Vinfestival 2015 på et fødevaremarked i Nordkraft i foråret 2015. Der tog jeg mig selv i at stå og betragte de her fantastiske omgivelser i Kedelhallen, og der blev jeg overbevist om, at vi også skulle prøve med en vinfestival i Aalborg. Faktisk forsøgte vi at få den planlagt allerede i efteråret sidste år, men det kunne ikke løses rent logistisk. Så vi har gået og ventet på, at det skulle blive oktober her i 2016.”

Hvad gør denne festival til noget specielt?

”Du har med importører at gøre, som kender producenterne helt ind under skindet. Mange af dem har jo vinimporten som bibeskæftigelse, så de overnatter ofte hos producenterne, når de er nede og besøge dem. Det giver et helt andet indblik og kendskab til vinen og baggrunden.”

Så det er ikke bare de store kanoner i vinbranchen, du ruller ind?

”Tværtimod vil jeg næsten sige. Vores importører har en helt personlig kærlighed, til de vine de sælger. De store matcher ikke de her små vinimportører, som har passionen som drivkraften. Vi har selvfølgelig flere nordjyske importører med, der hører ind under denne kategori, og det er rigtig vigtig for os, at der kommer det her nordjyske islæt med ind over vinfestivalen”.

Hvad kan gæsterne forvente af et besøg?

”Vi forsøger at formidle bredden i vinen. Der er noget storytelling i det hele, og vi kan godt lide, hvis der er noget anderledes med. Vi har selvfølgelig de gode spanske, italienske, franske, australske og så videre, men vi forsøger at finde noget med kant, lidt uden for kategori der hører tyrkisk og indisk vin helt klart ind under.

Er tyrkisk vin godt?

“Tyrkisk vin er helt klart på vej frem, i flere af de internationale og seriøse vinkonkurrencer har tyrkisk vin også stået distancen og fået medaljer og stor anerkendelse. Tyrkiet er også begyndt at dukke mere og mere op som et af de lande, der bobler for et international gennembrud.

Det samme gælder indisk vin. Vinbønder i Frankrig har de senere år opdaget et kæmpe potentiale for dyrkning af franske vinstokke i Indien – et land der normalt ikke forbindes med vinproduktion. Indisk vin har ikke desto mindre formået at opnå større og større international anerkendelse og forklaringen er ikke til at tage fejl af: Der satses på kvalitet og nyskabelse

Meningen med den her vinfestival er jo, at man kommer hjem med nogle oplevelser, man ikke rigtig har haft før.”

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvordan kommer det til at foregå helt praktisk?

”En billet giver adgang til to og en halv times vinsmagning. Så får man udleveret et Spiegelau glas og et smagskatalog, som man selvfølgelig også får lov til at tage med hjem. Derfra går man rundt blandt de mange stande, og så får man noget fortælling om vinene også. Det er ikke kun vinsmagning men en slags kulturoplevelse.

Vi har valgt at holde fast i to og en halv time, dels fordi at vi gerne vil give flere gæster den her intense oplevelse, og der er rig mulighed for at smage det hele, hvis man ønsker det. Ved at vi kun sælger 230 billetter, hvor vi i realiteten har plads til 500, gør, at der er god plads. Det har vi prioriteret, at folk ikke står oveni hinanden, hvis man gerne vil høre, når der bliver fortalt om vinene ved de forskellige stande”.

Hvad sker der så efter to og en halv time?

“Så bliver der en halv time, hvor importørerne kan få nye forsyninger frem, vi kan få fyldt is i de kar, som bruges til nedkøling af de vine der kræver det. Udstiller skal måske lige have lidt at spise og en kop kaffe, så de er klar til næste smagning, og der skal gøres klar til næste hold af glade vinelskere.

Hvorfor er der ikke smagning senere end kl. 17.00?

“Vi har valgt sidste smagning kl. 17.00, dels fordi vi ikke syntes der er grund til at lave en forfest til Aalborgs spændende natteliv, og fordi vi ser gerne gæster efterfølgende tage ud på Aalborgs gode restauranter, som byen har så mange af.

Mad hænger unægtelig sammen med vin. Hvad bliver der af spisemuligheder?

”Vi synes selv, vi har fundet en ret god og hyggelig løsning, som forlænger den gode oplevelse. Vi har blandt andet lavet en aftale med Azzurra, som jo ligger i Nordkraft. De laver en vinfestival menu, og så kan man finde en eller flere gode flasker at tage med ind til frokost eller middagen om aftenen. Så betaler man 75 kr. i proppenge pr. flaske. Det giver en god synergi med vores arrangement, for som du selv nævner, så komplimenterer god mad og vin hinanden. Vi er også i dialog med andre omkringliggende spisesteder om samme løsning”.

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvorfor laver en privat vinklub i det hele taget en vinfestival. Hvad er drivkraften bag det?

”Jeg plejer at sige, at nogen spiller golf, tennis eller går på jagt. Jeg laver det her i min fritid, til daglig er jeg ansat som Centerchef i Esbjerg Storcenter. Min bror er klubbens lokale mand, som bor i Aalborg, og er den der løser rigtig mange markedsføringsmæssige opgaver og er forankret i det praktiske op til selve vinfestivalen.

Men vi glæder os til at prøve det i Aalborg. Vi har haft stor succes 11 år i træk i Ribe, hvor det altid er den første uge i september. Der er det så udendørs og midt i gågaden. Det har både sin charme og udfordringer. Præcis det samme får den her indendørs vin-festival. Men vi håber klart, at det bliver begyndelsen på noget tilbagevendende.

For billet-information og yderlige info se mere på Aalborg Vinfestival 

Hold dig opdateret på Aalborg Vinfestivals Facebook-side her

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.