Succesfuld vinfestival rammer nu Aalborg: Smag på 150 vine fra 14 lande

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Tove Koch
Foto: Tove Koch

I 11 år har en del af Riborg vinklub haft stor succes med Ribe Vinfestival, hvor mere end 2500 betalende gæster årligt får en vinoplevelse ud over det sædvanlige i Ribe.

Nu kaster man sig ud i at videreføre konceptet til Aalborg. Riborg Vinklub navnet er faktisk en sammentrækning af Ribe og Aalborg, så det giver god mening, at man nu prøver kræfter med Danmarks tredjestørste by.

Den spændende vinfestival finder sted fredag 28. oktober samt lørdag 29. oktober. I modsætning til i Ribe, så bliver denne indendørs i flotte rammer i Kedelhallen Nordkraft.

At man står til en speciel oplevelse er tydeligt, når man hører, at selv om der må lukkes 500 mennesker ind i Kedelhallen, så vil arrangørerne bag Aalborg Vinfestival 2016  kun have 230 gæster af gangen.

På den måde er der garanti for god plads og mulighed for at udforske de knap 150 forskellige vine fra 14 lande på 24 udstiller-stande.

Vi fangede Verner Thomsen, arrangøren bag Aalborg Vinfestival, til en snak om dette særlige arrangement, der næsten allerede kan melde udsolgt.

Vinfestival Aalborg
Her smages der på vin i Nordkraft. Fra venstre Brian Thomsen, Lene Qwist, Verner Thomsen (arrangør),
Christina Da Silva
Foto: Tove Koch

”Jeg vil først og fremmest gerne sige, at vi er utrolig taknemmelige for den store opbakning vi allerede har mærket, og den store interesse for arrangementet. Vi har solgt rigtig mange billetter, og der bliver næsten udsolgt. Det kan vi allerede godt se på billetsalget”

Hvorfor en vinfestival i Aalborg?

”Jeg skulle mødes med en vinimportør fra Dronninglund vedrørende Ribe Vinfestival 2015 på et fødevaremarked i Nordkraft i foråret 2015. Der tog jeg mig selv i at stå og betragte de her fantastiske omgivelser i Kedelhallen, og der blev jeg overbevist om, at vi også skulle prøve med en vinfestival i Aalborg. Faktisk forsøgte vi at få den planlagt allerede i efteråret sidste år, men det kunne ikke løses rent logistisk. Så vi har gået og ventet på, at det skulle blive oktober her i 2016.”

Hvad gør denne festival til noget specielt?

”Du har med importører at gøre, som kender producenterne helt ind under skindet. Mange af dem har jo vinimporten som bibeskæftigelse, så de overnatter ofte hos producenterne, når de er nede og besøge dem. Det giver et helt andet indblik og kendskab til vinen og baggrunden.”

Så det er ikke bare de store kanoner i vinbranchen, du ruller ind?

”Tværtimod vil jeg næsten sige. Vores importører har en helt personlig kærlighed, til de vine de sælger. De store matcher ikke de her små vinimportører, som har passionen som drivkraften. Vi har selvfølgelig flere nordjyske importører med, der hører ind under denne kategori, og det er rigtig vigtig for os, at der kommer det her nordjyske islæt med ind over vinfestivalen”.

Hvad kan gæsterne forvente af et besøg?

”Vi forsøger at formidle bredden i vinen. Der er noget storytelling i det hele, og vi kan godt lide, hvis der er noget anderledes med. Vi har selvfølgelig de gode spanske, italienske, franske, australske og så videre, men vi forsøger at finde noget med kant, lidt uden for kategori der hører tyrkisk og indisk vin helt klart ind under.

Er tyrkisk vin godt?

“Tyrkisk vin er helt klart på vej frem, i flere af de internationale og seriøse vinkonkurrencer har tyrkisk vin også stået distancen og fået medaljer og stor anerkendelse. Tyrkiet er også begyndt at dukke mere og mere op som et af de lande, der bobler for et international gennembrud.

Det samme gælder indisk vin. Vinbønder i Frankrig har de senere år opdaget et kæmpe potentiale for dyrkning af franske vinstokke i Indien – et land der normalt ikke forbindes med vinproduktion. Indisk vin har ikke desto mindre formået at opnå større og større international anerkendelse og forklaringen er ikke til at tage fejl af: Der satses på kvalitet og nyskabelse

Meningen med den her vinfestival er jo, at man kommer hjem med nogle oplevelser, man ikke rigtig har haft før.”

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvordan kommer det til at foregå helt praktisk?

”En billet giver adgang til to og en halv times vinsmagning. Så får man udleveret et Spiegelau glas og et smagskatalog, som man selvfølgelig også får lov til at tage med hjem. Derfra går man rundt blandt de mange stande, og så får man noget fortælling om vinene også. Det er ikke kun vinsmagning men en slags kulturoplevelse.

Vi har valgt at holde fast i to og en halv time, dels fordi at vi gerne vil give flere gæster den her intense oplevelse, og der er rig mulighed for at smage det hele, hvis man ønsker det. Ved at vi kun sælger 230 billetter, hvor vi i realiteten har plads til 500, gør, at der er god plads. Det har vi prioriteret, at folk ikke står oveni hinanden, hvis man gerne vil høre, når der bliver fortalt om vinene ved de forskellige stande”.

Hvad sker der så efter to og en halv time?

“Så bliver der en halv time, hvor importørerne kan få nye forsyninger frem, vi kan få fyldt is i de kar, som bruges til nedkøling af de vine der kræver det. Udstiller skal måske lige have lidt at spise og en kop kaffe, så de er klar til næste smagning, og der skal gøres klar til næste hold af glade vinelskere.

Hvorfor er der ikke smagning senere end kl. 17.00?

“Vi har valgt sidste smagning kl. 17.00, dels fordi vi ikke syntes der er grund til at lave en forfest til Aalborgs spændende natteliv, og fordi vi ser gerne gæster efterfølgende tage ud på Aalborgs gode restauranter, som byen har så mange af.

Mad hænger unægtelig sammen med vin. Hvad bliver der af spisemuligheder?

”Vi synes selv, vi har fundet en ret god og hyggelig løsning, som forlænger den gode oplevelse. Vi har blandt andet lavet en aftale med Azzurra, som jo ligger i Nordkraft. De laver en vinfestival menu, og så kan man finde en eller flere gode flasker at tage med ind til frokost eller middagen om aftenen. Så betaler man 75 kr. i proppenge pr. flaske. Det giver en god synergi med vores arrangement, for som du selv nævner, så komplimenterer god mad og vin hinanden. Vi er også i dialog med andre omkringliggende spisesteder om samme løsning”.

Aalborg Vinfestival
Foto: Tove Koch

Hvorfor laver en privat vinklub i det hele taget en vinfestival. Hvad er drivkraften bag det?

”Jeg plejer at sige, at nogen spiller golf, tennis eller går på jagt. Jeg laver det her i min fritid, til daglig er jeg ansat som Centerchef i Esbjerg Storcenter. Min bror er klubbens lokale mand, som bor i Aalborg, og er den der løser rigtig mange markedsføringsmæssige opgaver og er forankret i det praktiske op til selve vinfestivalen.

Men vi glæder os til at prøve det i Aalborg. Vi har haft stor succes 11 år i træk i Ribe, hvor det altid er den første uge i september. Der er det så udendørs og midt i gågaden. Det har både sin charme og udfordringer. Præcis det samme får den her indendørs vin-festival. Men vi håber klart, at det bliver begyndelsen på noget tilbagevendende.

For billet-information og yderlige info se mere på Aalborg Vinfestival 

Hold dig opdateret på Aalborg Vinfestivals Facebook-side her

44 lækre lejligheder står klar: Bo med udsigt til Lindholm Søpark

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Sundby Hvorup Boligselskab melder snart klar til at udleje de første lejligheder ved Lindholm Søpark.

Projektet omfatter 44 lejligheder, som er fordelt på tre forskellige byggerier med hver deres karakteristika og særlige kvaliteter. De er blevet navngivet: Havehusene, Terrassehusene, og Højhusene.

De er blevet kaldet forskellige navne, da der er variation i udearealerne, adgangsforhold og de individuelle indretningsplaner, som er med til at skabe den ideelle ramme for den enkelte beboer:

  • Havehusene bliver bygget i 2 etager. Adgangen sker direkte fra terræn eller fra som trapper som deles den enkelte nabo.
  • Terrassehusene bliver bygget i 3 etager. Ejendommen har en fælles trappe og elevator i forbindelse med en åben fordelingsgang.
  • Højhusene bliver bygget i 6 etager. Ejendommen har et lukket trapperum med elevator og trappe som betjener alle etager.

Familielejlighed eller delelejlighed

Lejlighederne er indrettet, så man både kan bo der som familie, og som en delevenlig lejlighed for studerende.

Der er mulighed for at leje en 3 værelses lejlighed på 87 kvadratmeter eller en 4 værelses lejlighed på 101 kvadratmeter.

Huslejen svinger fra kr. 6585 – 8177 afhængig af hvilken lejlighed der ønskes.

Alle boligerne har altan og terrasse med udsigt til Lindholm Søpark.

De første otte lejligheder er klar til indflytning i marts. Derefter kommer en løbende indflytning, og de sidste boliger står klart til oktober.

Se mere om projektet her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Elsker du øl? Kom på bryggerskole for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er aldrig for sent at ryge på skolebænken.

Slet ikke når emnet handler om øl. Hvis du elsker en god specialøl og er nysgerrig på det med at brygge øl, så afholder Søgaards Bryghus fredag 13. april et helt særligt arrangement.

De kalder det selv for Bryggerskolen. Her får du et helt unikt indblik ind i, hvordan man brygger øl, når du møder de lokale bryggere fra Søgaards.

Smag på forskellige slags øl

Derudover får du selvfølgelig lov til at smage flere varianter af deres specialøl.

“Duft, se, smag og lær med. Det er lidt udgangspunktet for den her aften. Man kan smage på seks forskellige slags øl af typen pilsner, IPA, Stout og så videre. Vi gør en dyd ud af, at vores øl er brygget lige herinde på Søgaards, og vi vil gerne inddrage de nysgerrige i hele processen,” fortæller Ole Christiansen fra Søgaards Bryghus.

Slutter med stegt flæsk og persillesovs

På Bryggerskolen starter man aftenen med et kig i bryggeriet. Man møder bryggerne og får info og gode tips fra dem. Man kommer som nævnt til at smage flere forskellige typer øl og blive inspireret.

Aftenen slutter med en god middag på Bryghuset med deres populære Stegt Flæsk med persillesovs og selvfølgelig en velskænket øl til.

“Det bliver en hyggelig, smagfuld og lærerig aften. Man kan tage alt fra kæresten, konen, venner eller kollegerne med. Det bliver interessant for alle, det kan vi godt love,” lyder det fra Ole Christiansen.

En aften på Bryggerskolen koster 298 kr.  Det er som sagt fredag den 13. april.

Du kan læse mere om tilmelding lige her

Har du set vores helt nye Spiseguide?

Her kan du endelig få det store overblik over de bedste restauranter, caféer, brunch-steder, kaffebarer etc – tjek den ud lige her

Aalborg Håndbold på helt ny bane: Lancerer egen shampoo og voks

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold
Aalborg Håndbold var i sidste sæson helt suveræne i den danske liga, og det endte helt fortjent med et dansk mesterskab.
I denne sæson er klubben stadig med i toppen på trods af et hårdt program, hvor de især er blevet maksimalt udfordret i Champions League.
Men nu er aalborgensiske firma TRONTVEIT gået sammen med Aalborg Håndbold om også at holde klubben på toppen i fremtiden.

Første sportsklub med sin egen produktserie

Aalborg Håndbold og Trontveit inviterede i dag til pressemøde, hvor de præsenterede to produkter til fans af Aalborg Håndbold.
“Aalborg Håndbold er efter vores viden den første klub i Danmark, der bevæger sig op på dette niveau, og præsenterer et forbrugsprodukt til fans af klubben,” fortæller Thomas Trontveit Jensen til MigogAalborg.
Det første produkt er en 200 ml specialudviklet Hair&Body shampoo med navnet Sport Hair & Body Wash ATTITUDE – Aalborg Håndbold, som eftersigende vasker både krop og hår rent uden at udtørre.
Det andet produkt er en 100 ml specialudviklet High Performance Wax med navnet Sport ATTITUDE Wax – Aalborg Håndbold.
Pressefoto. Martin Larsen poserer med den nye shampoo.
Pressefoto. Jesper Meinby med den nye hårvoks.

Begge produkter vil blive solgt i butikker rundt omkring i Aalborg, der samtidig automatisk vil støtte Aalborg Håndbold.

Trontveit håber, at det vil bidrage til, at klubben både nu og på sigt vil blive mindre afhængig af sponsorater og få en stabil og stigende indtjening af et forbrugsprodukt.

“Vi er en erfaren spiller på markedet, og vi er vant til at lancere produkter. Men denne gang har vi gjort os ekstra umage, da det er første gang, vi rører ved detailmarkedet. Vi håber det bliver et kæmpe hit i hele regionen,” slutter Thomas Trontveit til MigogAalborg.

Blandt Danmarks bedste i Crossfit: Klaus hjælper andre i topform

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En af Danmarks bedste crossfittere vendte sidste år hjem til Danmark, og nu er han klar til at træne aalborgenserne i form.

Klaus Uggerhøj er hjemvendt fra Abu Dhabi, og med sig i bagagen har han bragt sit nye koncept; Uggerhøj Improve, hvor han tilbyder personlig træning, skræddersyede træningsprogrammer, CrossFit bootcamps og firmahold.

Og er du ikke helt bekendt med begreber som snatch, clean & jerk, burpees, som er en fast bestanddel af CrossFit, så frygt ikke, Klaus Uggerhøj har en bred erfaring med undervisning på alle niveauer.

Uggerhøj Improve er Klaus’ eget firma, hvor han med udgangspunkt i træningsformen CrossFit vil hjælpe klienter til at blive en stærkere, mere funktionel og sundere version af dem selv.

Udover høj-intensitets-træning anvender Klaus også funktionel-baseret styrketræning, både med vægte og kropsvægt, for at få sine klienter i deres livs form.

Træning med fokus på den enkelte

Skal nytårsforsættet have ekstra skub og mangler du en til at motivere dig, kan Klaus Uggerhøj være løsningen.

Uggerhøj Improve tilbyder nemlig muligheden for personlig træning, som tager udgangspunkt i klientens ønsker, hvad enten det er at tabe sig, opbygge styrke og muskelmasse, forbedre formen eller udvikle sig indenfor crossfit.

Men selvom CrossFit fylder meget, er det ikke alt, siger Klaus Uggerhøj:

”Der er rigtig meget styrketræning inde over. Jeg fokuserer desuden på, at man bliver mobil og fleksibel. Her kommer den funktionelle træning bl.a. ind i billedet. Det skal være muligt at overføre til ens hverdag og være med til at gøre dig bedre i hverdagen.”

Med et forløb får man også meget mere end de to træningspas om ugen, som man betaler for. Klienterne får en masse redskaber og rådgivning til eventuel egen træning, ligesom man med Klaus sagtens kan sidde efter endt træning, og tage en løs snak om hvordan man eksempelvis bør spise i forbindelse med sin træning.

Idéen der opstod i Abu Dhabi

Den 27-årige nordjyde tilbragte ni måneder i Abu Dhabi, hvor han på fuld tid beskæftigede sig som personlig træner og CrossFit træner – og det var her, idéen til Uggerhøj Improve opstod.

Månederne i Abu Dhabi gik ikke kun med klienter, men nemlig også med at tage nye kurser, sparre, træne op til CrossFit Regionals og samle inspiration. Alt sammen med nogle af verdens bedste crossfittere, der alle var samlet i Emiraterne.

Der gik derfor ikke længe fra flyet var landet i Aalborg, til CVR-nummeret var oprettet, hvorefter Uggerhøj var klar til at tage i mod de aalborgensiske klienter.

Ifølge Uggerhøj selv var der blot en række af møder, som skulle holdes, og den endelige beslutning om, i hvilken CrossFit box Uggerhøj Improve skulle have hjemsted.

Valget faldt på centret CrossFit North, hvor der blev indgået aftale om, at Uggerhøj Improves klienter ikke skal betale medlemskab i centret for at få adgang til udstyret som bruges til personlige træning – noget som ellers er normen indenfor personlig træning. CrossFit North 579 har desuden lokaler udelukkende til personlig træning.

Til dagligt fungerer Klaus Uggerhøj også som holdtræner på alt lige fra intro-hold til vægtløftning, cardio- og de normale CrossFit-hold, hvorfor erfaringen altså spænder vidt.

CrossFit er kommet for at blive

Som de fleste sikkert ved, så er CrossFit ved at vinde et stort indpas i Aalborg med allerede fire store centre. Ifølge Klaus Uggerhøj er det ikke noget, der forsvinder i den nærmeste fremtid:

”Crossfit er 100% kommet for at blive. Folk der ikke har prøvet sådan noget intens træning, finder ud af – især de klienter jeg har nu – hvor effektivt og hvor hurtigt træningen begynder at vise sig. Det gør det lidt sjovere og motiverende. Man har den der følelse af, at det der, det virker sgu.”

Vi har lovet Klaus Uggerhøj at oplyse, at hvis man vil teste, om et forløb hos Uggerhøj Improve er noget for dig. Så tilbyder han både enkelte timer, eller du kan købe et skræddersyet 8-ugers forløb med 2 personlige træninger om ugen.

Det er muligt at få et indblik i Uggerhøj Improve på instagramprofilen uggerhojimprove og man kan læse langt mere om det på Klaus’ egen hjemmeside http://www.uggerhojimprove.dk/.

Brandvarmt boligmarked: Salget på ejerlejligheder stiger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

For første gang siden 2011 er antallet af solgte ejerlejligheder været under niveauet fra samme periode året før.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der i januar 2018 er blevet solgt færre ejerlejligheder end i januar 2017.

Årsagen findes i et dalende salg i Danmarks to største byer, København og Aarhus.

”Faldet i antal solgte ejerlejligheder i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser, som har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet.

Og med skærpede krav til både fem procents udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus, er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salget stadig stigende i Aalborg

Men de to lillebrødre Aalborg og Odense ser man faktisk det helt modsatte. Her er salgene af ejerlejligheder stadig opadgående.

”Det er tydeligt, at priserne har ramt et loft i København og Aarhus, hvor køberne ganske enkelt står af, mens der i andre dele af landet stadig er en margin. Og så er udviklingen også et billede på, at de tiltag, der er blevet iværksat for at dæmme op for prisstigninger og risikoen for en boligboble har haft en effekt, som formentlig vil vise sig i mere beherskede prisstigninger det kommende år,” siger Birgit Daetz.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.