ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe triumf: Aalborgenser vinder årets Le Mans

Af Nana Sofia Hansen
Foto: Marco Sørensen
Foto: Marco Sørensen

Ottende gang blev lykkens gang for den aalborgensiske racerstjerne Marco Sørensen, som i søndags vandt det prestigefyldte løb Le Mans i Frankrig.

Med sit team TF Sport (Aston Martin) i klassen GTE Am kom 31-årige Marco først over målstregen. En livslang drøm gik i opfyldelse.

MigogAalborg har fanget Marco til en snak om at sejre i en sportsgren, hvor tophastigheden foregår på den vilde side af 300 kilometer i timen, og hvor jordforbindelse er en ret god styrke bag rettet.

“Lige efter målstregen kørte jeg den her rolige obligatoriske in-lane-runde, i smuk kontrast til den fart, som racerløb jo er,” fortæller Marco.

I dette rolige øjeblik, for sig selv i sin røde Aston Martin, gik det op for nordjyden, at sejren var lykkedes.

“Lige i de minutter, hvor jeg sad i ro og fred inde i kabinen og trillede min runde, mærkede jeg glæden af sejr strømme frem i mig. Det var helt fantastisk,” siger den glade mesterkører.

Kæmpe triumf: Aalborgenser vinder årets Le Mans
Foto: Marco Sørensen

Nordjyde i sjælen

Ligesom en del andre sportsstjerner på verdensniveau bor Marco til daglig i Sydfrankrig. Men en nordjyde fornægter sig aldrig.

“Nordjyde holder man aldrig op med at være. Det er bare helt sikkert, og jeg nyder at besøge mit gamle Nordjylland, selvom det ikke sker så tit i disse år ,” siger han.

Når man taler med Marco, afslører både dialekten og den behagelige ro, at Danmarks nykårede Le Mans-vinder har nordjyske rødder.

Racerkøreren voksede op i Godthåb ved Aalborg, hvor han gik i folkeskole. Forældrene bor fortsat i området, og især ved juletid aflægger racerkøreren et visit i sin hjemby.

Kæmpe triumf: Aalborgenser vinder årets Le Mans
Foto: Marco Sørensen

Som professionel racerkører træner, øver og kører Marco løb året rundt.

“Det er nok de færreste danskere, der tænker over, at vi kører 23 løbsweekender om året, og at Le Man er en del af en VM-serie,” forklarer Marco.

Men det gør ikke Le Mans mindre – tværtimod – for begivenheden er det største racerløb og netop det, som får sendetid fra start til slut i dansk fjernsyn.

Arven efter Tom Kristensen

Marco Sørensen er 23 år yngre end sit store forbillede Tom Kristensen, der som bekendt også er nordjyde, og som rekord har vundet Le Mans ni gange, senest i 2013.

At kunne følge i fodsporene på sin legendariske forgænger er noget helt særligt.

“Jeg kører mit eget game, plejer jeg altid at sige, men Tom Kristensen er selvfølgelig en kæmpe inspiration for mig.

Både Tom Kristensens ‘held og lykke’ inden Le Mans i søndags og hans lykønskning efter sejren betyder utrolig meget for mig,” siger han.

Hvorvidt der er ambitioner om at slå Tom Kristensens ni Le Mans-sejre, må tiden vise, men der er ingen tvivl om, at Marco Sørensen har blod på tanden.

Del artikel