ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 47 år: Aalborg Handelsskole sættes til salg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordicals
Foto: Nordicals

Siden 1975 har Aalborg Handelsskole haft hjemme på Langagervej 16, men det er snart slut.

Den 11.580 m² store bygning blev forrige uge sat til salg via erhvervsmægleren Nordicals i et offentligt udbud.

Det betyder konkret, at den udbydes uden en fast pris, og at interesserede parter skal komme med deres bud senest den 15. november 2022.

Lokalerne har over årene huset mange tusinde elever, og det kan måske undre nogen, hvorfor de vælger at sælge nu. Det er der dog en rigtig god grund til, forklarer Rikke Christoffersen, der er direktør for Aalborg Handelsskole.

“Vi vælger at sælge bygningen, fordi vi ikke har brug for så mange kvadratmeter mere. Der er en del af vores undervisning, der er blevet fjernundervisning, og vi har også omlagt nogle af vores uddannelser, så de ikke tager så lang tid.

I stedet flytter vi vores kursister hen til afdelingen på Strandvejen og samler de unge elever i Saxogade.

Alt i alt håber vi, at det giver elever og kursister et meget bedre miljø. Ved at samle de lidt ældre elever i ét miljø, og de yngre elever i et andet miljø, håber vi, at det giver mere fællesskab og et bedre studiemiljø for alle,” forklarer hun.

I forbindelse med flytningen til Strandvejen ønsker Aalborg Handelsskole at bygge et parkeringshus, så det bliver nemmere for de mange kursister at parkere, men hvornår det sker er endnu uvist.

I Saxogade har de ydermere planer om at rage noget af bygningen ned og bygge 3.000 ekstra kvm.

Efter 47 år: Aalborg Handelsskole sættes til salg
Foto: Nordicals

Tæt på motorvejen og gode parkeringsforhold

Det er dermed en kæmpe bygning, som Aalborg Handelsskole forlader på Langagervej.

Spørger du Mattias Manstrup fra Nordicals, som står for salget, har han allerede en klar idé om, hvem der kan være interesseret i at købe den.

“Det er en fantastisk god ejendom, og vi regner med, at den er oplagt til omdannelsen af en ny skole.

Ellers forestiller vi også, at den kan bruges som et flerbrugerhus, hvor flere virksomheder kan have kontor, eller som domicil til én stor kontorlejer,” fortæller han.

Han uddyber også, at ejendommen ligger rigtigt godt ift. motorvejen, og at den er ekstra attraktiv pga. den store parkeringsplads, hvor der er 275 parkeringspladser.

Om bygningen skriver Nordicals bl.a., at:

“Ejendommen har et samlet erhvervsareal på 11.580 m², hvor de 1.678 m² er en højloftet underetage og det resterende er beliggende i stueplan og særdeles anvendelig underetage. Ejendommen er internt forbundet via gode åbne gangarealer, trapper og elevator. Grundareal udgør 26.281 m².

Ejendommen er indrettet med undervisningslokaler i varierende størrelse – disse er alle opført i let vægkonstruktioner. Herudover ejendommen gode og åbne loungeområder, mindre kontorer, stor kantine med tilhørende køkken, markante indgangsparti og velfærdsfaciliteter.”

Se salgsannoncen for Langagervej 16 her.

Del artikel