Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg får Europas hurtigste bredbånd

Af Michael Qureshi

Nordjylland er rigtig godt kørende i forhold til Bredbånd og fibernet.

Det er selvsagt ret vigtigt i en verden som denne, hvor man nærmest altid er afhængig af internettet til det ene eller andet formål. Når vi taler mobildækning er der også signal i langt de fleste områder, og man kommer sjældent ud i nogle sorte huller, hvor man slet ikke kan bruge mobilen.

Et stabilt og godt bredbånd er meget vigtigt for både private og virksomheder, at den slags fungerer upåklageligt, og at man har mange gode udbydere at vælge imellem. Du kan tjekke priser og dækning på netkablets bredbånd sammenligning.

Europas hurtigste internet

Faktisk står Nordjylland og Aalborg i den heldige situation, at man kommer i besiddelse af det absolut bedste og hurtigste bredbånd i hele Europa, hvis man bor her. Det betyder, at man får et kabelnet, som leverer varen hver gang, så man altid kan regne med en fantastisk forbindelse uden slinger i valsen.

Måske tænker du, at du ikke har brug for så hurtig en hastighed, men når der er rigtig mange mennesker, som gerne vil bruge internettet, kræver det også en stor kapacitet. Det er netop fordelen ved dette netværk, fordi det sikrer, at alle har en stærk forbindelse, uanset hvor mange der bruger det, da det er baseret på fibernet teknologien.

Tranum vinder på hastigheden

Den lille by Tranum, som ligger 20-30 km vest for Aalborg har i en del år været den by i Europa med det hurtigste internet. Der blev lagt fiberkabler ned med hastigheder til alle husstande på 1.000 Mbit, som var nærmest uhørt for år tilbage. Det klares af Bredbånd Nord, som i øvrigt står bag internet til de fleste husstande i Nordjylland.

Det betyder, at borgerne i Tranum kan nyde rigtig godt af super-hurtigt og stabilt internet, modsat mange danskere, som bor langt fra de store byer, hvor internetselskaberne har gravet bredbånd eller fiberkabler ned i jorden langs alle indfaldsvejene. Det er ikke noget der er klassisk for de mindre byer som eksempelvis de nordjyske landsbyer på vestkysten.

Tjek din egen hastighed

Har du fået lyst at tjekke om din egen by kan følge med de svimlende hastigheder, så kan du tjekke din forbindelse hos Onlime her. Onlime står for backup i skyen for en lang række danskere, og har derfor godt styr på teknologien og er et godt sted at få testet hastigheden på en troværdig måde.

Del artikel

Andre læser også