Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bredbånd: Se oversigten og find den bedste løsning her
Denne side er en annonce

Hastighed

300/50 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

369 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 1 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/100 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

300/50 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

199 kr

✔ TV-stik
✔ 6 mdr. binding
✔ Ekskl. trådløs router

Hastighed

1000/60 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/100 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

500/60 Mbit

Oprettelse

299 kr

Pris/md.

379 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/1000 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

319 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/60 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

4G

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

230 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ Hurtigt
Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen - læs mere

Bedste og billigste Bredbånd

Hvad der er det rette bredbånd afhænger af hvem du er er eller hvem du spørger. Har du brug for en hurtig hastighed, skal du selvfølgelig vælge en af de udbydere, som tilbyder dette. Omvendt kan det være, at du ikke har brug for dit bredbånd i særlig høj grad, og derfor helst vil have det billigste. Er det sådan det er for dig, bør du selvfølgelig vælge det billigste bredbånd, som er tilgængeligt for dig.

Du kan prøve at spørge hos nogle af de personer, som bor i dit område, måske har de nogle gode råd ti, hvilket bredbånd der fungerer godt. Og ellers kan du lave din research ved hjælp af vores side, hvor du let finder en oversigt over en række gode bredbåndsudbydere, og derved let finder frem til fordele og ulemper hos de forskellige udbydere.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en teknologi, som kan transmittere data med høj hastighed. Bredbånd stammer fra det engelske ord broadband, og det kalder man det fordi, det er efterfølgeren til baseband, som altså var forgængeren.

I dag findes der mange forskellige former for bredbånd, hvor man blandt andet kan få bredbånd via sit kabel-tv, via tv-stikket eller via telefonstikket. For at gøre det lettere for dig, har vi her på siden samlet en masse viden omkring bredbånd og de forskellige udbydere, der er indenfor bredbånd. På den måde håber vi, at vi kan bidrage til, at du finder det bredbånd, som passer bedst til dine behov.

Er du ude efter at finde den bedste guide til at vælge det rigtig bredbånd, så er du kommet det rette sted, for her hos os har vi samlet nogle af de bedste og billigste udbydere, og lavet en god oversigt over dem.

Danmarks bedste bredbånd

Du vil garanteret gerne have Danmarks bedste bredbånd, men hvem udbyder egentligt det? Der er forskel på, hvilket bredbånd, der er det bedste, alt efter hvilke parametre, som du kigger på. Først og fremmest er der mange subjektive meninger omkring valget af bredbånd, og derfor kan det afhænge meget af hvem du spørger.

Derudover er der en række parametre, som du kan kigge på. Det kan være bredbåndets hastighed eller prisen på abonnement, som er afgørende for, hvilket bredbånd du synes er bedst. Det kan være, at den bedste udbyder for dig, er en, som koster en anelse mere, men som så leverer et hurtigere netværk. Det kan også være, at en af de lidt dyrere bredbåndsudbydere har en eller flere streamingtjenester inkluderet i deres abonnement. Kigger du udelukkende på pris, så finder du også let en oversigt over de forskellige udbyderes priser via vores side.

Forskellige valgmuligheder indenfor bredbånd

Der findes faktisk rigtig mange muligheder i forhold til udbydere indenfor bredbånd, og derfor har vi samlet en oversigt over vores bedste bud på bredbåndsudbydere på markedet.

Hos de forskellige udbydere finder du helt sikker noget for enhver smag. De adskiller sig på flere parametre, som pris og hastighed på internettet. Det betyder også, at du kan finde en udbyder, som passer dig, hvad enten du skal have lynhurtigt bredbånd eller blot har brug for en stabil forbindelse til ting, som ikke kræver den store hastighed.

Det er lidt forskelligt hvor i landet de forskellige udbydere udbyder deres bredbånd, og derfor skal du selvfølgelig kontakte et af de selskaber, som udbyder bredbånd i dit område. Du kan sagtens få bredbånd selvom du bor langt ude på landet, for i dag er hele Danmark dækket godt ind med gode internetforbindelser.

Bredbånd på abonnement

Et bredbånd er som regel noget, som man bestiller hos en udbyder, og som man tegner abonnement hos. Det betyder, at man som regel binder sig til en periode, ligesom man efter bindingsperioden har et opsigelsesvarsel på sit abonnement.

Det mest normale er, at man er bundet i tre eller seks måneder, når man tegner et nyt bredbåndsabonnement. De fleste udbydere har ofte et introduktionstilbud, som gør, at du får det til en billigere pris de første måneder eller eksempelvis får nogle goder med i prisen. Det kan eksempelvis være tre måneders abonnement på en streamingtjeneste, som eksempelvis Viaplay eller Spotify.

Det er altså vigtigt, at du sætter dig ordenligt ind i de vilkår, der er hos den udbyder, som du overvejer at tegne abonnement hos. Samtidig kan du sørge for at sikre dig, at de udbyder fungerer godt i dit område, for du skulle nødig stå med en binding på seks måneder, og en bredbåndsforbindelse, som ikke fungerer optimalt.

Billigt bredbånd

Da der findes mange forskellige udbydere af bredbånd, så er der også flere forskellige prisklasser at forholde sig til. Faktisk er der stor forskel på priserne hos mange af udbyderne, og derfor kan du spare rigtig mange penge ved at vælge en af de udbydere, som udbyder bredbånd til den laveste pris. Du skal dog være opmærksom på, at prisen ofte hænger sammen med andre faktorer, som eksempelvis hastigheden på bredbåndet. Det er altså vigtigt, at du vælger en udbyder, som kan matche dine behov, og derefter sammenligner på prisen.

Der er rigtig mange, som i dag betaler mere for deres bredbånd end de måske behøver. Det kan skyldes, at man har valgt en meget dyr udbyder eller det kan skyldes, at man har valgt en hastighed, som er langt højere end den man har brug for, og derved betaler man en merpris, for noget man ikke benytter sig af. Priserne spænder bredt, og du kan betale alt fra 50 til 800 kroner om måneden. Når du skal sammenligne de forskellige bredbåndsudbydere på eksempelvis pris, så kan du let gøre det her hos os. Vi har nemlig lavet en god oversigt over flere forskellige udbydere, og på den måde kan du let navigere rundt i mulighederne. I sidste ende kan det være, at der er rigtig mange penge at spare for dig, hvis du i dag har dit bredbånd hos en udbyder, som er blandt de dyreste.

Hvad koster bredbånd?

Som tidligere nævnt, er der stor forskel på priserne på bredbånd. Du betaler ofte månedligt, og priserne kan variere fra alt mellem 50 og 800 kroner. Det vil altså sige, at det afhænger af hvilken udbyder, hvilken hastighed og hvilke ekstrating, som du vælger med. Du kan få et meget billigt bredbånd, men det kan muligvis også betyde, at du må gå på kompromis med eksempelvis hastigheden på bredbåndet.

Du skal altså sammenligne de to ting med hinanden, når du skal ud at vælge nyt bredbånd. Der er ofte en rimelig jævn sammenhæng mellem disse to ting, men alligevel vil du opleve, at

bredbåndsudbydere, som tilbyder stort set det samme produkt, kan variere meget i pris. Når du skal vælge det bedste bredbånd til den bedste pris, er det vigtigste altså, at du kigger på dine egne behov. Du kan sagtens få et billigt bredbånd ved at vælge den billigste udbyder, men det kan også betyde, at du ikke får et godt nok bredbånd. Omvendt, kan du vælge det dyreste bredbånd og så betale alt for meget, for noget, som du slet ikke har behov for.

Sammenlign bredbånd

Måske er du lige flyttet, eller også døjer du måske med dårligt internet i dit hjem. Det kan være, at ud af en af disse årsager eller af en helt tredje grund er på jagt efter et nyt bredbånd. Inden du vælger dit nye bredbånd, kan det være en god idé at sammenligne forskellige bredbåndsudbydere.

Der er flere parametre, som du kan vurdere bredbåndsudbyderne på, som eksempelvis pris og internethastighed. Ved at sammenligne de forskellige udbydere er du mere sikker på, at du vælger den rigtige udbyder, og får det bredbånd, som du har behov for, til den bedste pris.

Her på siden finder du et godt overblik over de forskellige udbydere, deres fordele, ulemper, hastigheds- og prisniveau. Har du et stramt budget, så er det vigtigt at være opmærksom på, at priserne varierer rigtig meget fra udbyder til udbyder, og der kan altså være rigtig mange penge at spare, ved at vælge den bedste udbyder til prisen.

Bredbåndshastighed

Der er forskel på, hvilken hastighed, som de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder i de forskellige dele af landet. Det betyder ganske enkelt, at du ikke kan regne med, at hastigheden er ens på dit internet hos alle udbydere. Med hastighed menes det tempo, som data leveres på, og dermed hvor hurtig du kan uploade, afspille og sende ting via dit internet.

I dag tilbyder de fleste bredbåndsudbydere en hurtig hastighed i dag, men der er dog forskel på, hvilken hastighed, man kan få alt efter hvilken landsdel, som man bor i. I dag findes der en form for bredbånd kaldet fibernet. Fibernet er hurtigere end tidligere bredbåndsforbindelser, men det kan endnu ikke fås i hele landet.

Er du i tvivl om hvilken hastighed dit internet kører med, kan du faktisk let få lavet en hastighedstest på en af de mange hjemmesider til formålet her på nettet. Er du tilfreds med din

eksisterende hastighed, men blot ønsker en billigere pris, kan du lede efter udbydere med samme hastighed, men som har en bedre pris. Der findes mange forskellige hastigheder, og de hedder alt muligt forskelligt. Du kan få alt fra 50/12 til 1000/100 Mbit i hastighed, og du vil bemærke, at der er meget forskel på hvilke hastigheder, de forskellige udbydere tilbyder deres kunder.

Der er mange bredbåndsudbydere

I Danmark findes der rigtig mange bredbåndsudbydere, og det betyder altså, at du som forbruger har rig mulighed for at sammenligne de forskellige og vælge præcis den, som passer bedst til dit behov. Der er stor forskel på de mange udbydere, og de varierer på pris, hastighed og kundefordele. Disse ting er med til at gøre den enkelte udbyder mere eller mindre attraktiv for dig, og de er i konstant konkurrence.

Nogle udbydere udbyder eksempelvis fibernet, mens andre måske har en fordel på pris. Det kan også være, at nogle udbydere tilbyder, at man får en eller flere gratis streamingtjenester med i sit abonnement. Den bedste udbyder er altså derfor ikke nødvendigvis bare den billigste eller den med hurtigst bredbånd. Du skal sammenligne og vurdere ud fra flere parametre.

Forskellen på bredbånd og internet

Er du ligesom så mange andre forvirret over forskellen på internet og bredbånd? Både bredbånd og internet er en betegnelse for internet. Internettet er det, som du tilgår ved hjælp af eksempelvis en bredbåndsforbindelse eller et fibernetsforbindelse. Det vil altså sige, at det er et bredbånd som du betaler for, som gør, at du får mulighed for at tilgå internettet.

Når du skal have nyt internet kan du altså undersøge mulighederne for eksempelvis bredbånd eller fibernet, og her kan du kigge på priserne i forhold til hastigheden.

Skal jeg vælge fibernet eller bredbånd?

Når du skal have installeret internet i dit hjem, vil du nok hurtigt støde på begreberne bredbånd og fibernet, og hvad skal du egentligt vælge. Der kan være for og imod uanset hvad du vælger, og ofte vil dit valg også afhænge af, hvad der er muligt at levere til din husstand.

Bredbånd er det mest kendte begreb, og du kan få bredbånd i hele landet, da det leveret gennem dit kabel-tv, dit tv-stik eller dit telefonstik. I dag findes der dog også fibernet i store dele af landet. Fibernet er kommet til i de senere år, og leverer generelt en meget højere internethastighed end almindeligt bredbånd. Fibernettet leveres modsat bredbånd gennem lyslederkabler, som kan transportere store mængder data på meget kort tid.

Den helt store forskel mellem fibernet og bredbånd er altså hastigheden på internettet, men forskellen er også måden hvorpå forbindelsen føres ind i dit hjem. Bredbåndskabler består af kobberkabler, mens fibernet leveres gennem lyslederkabler. En af forskellene er også, hvor i landet du kan få de to ting. Fibernet er endnu ikke tilgængeligt i hele landet, og derfor kan det være nødvendigt i nogle områder at vælge bredbånd. Fibernet er ofte også dyrere end almindeligt bredbånd, så det kan også være afgørende i forhold til, hvad du skal vælge.

Hvad er mobilt bredbånd?

Et mobilt bredbånd er en internetløsning, som er fleksibel og som du kan tage med rundt. Med en mobil bredbåndsforbindelse kan du få internet uanset hvor du er. Forbindelsen virker på samme måde som internettet på din mobil, og du kan f.eks. tilslutte det til din computer ved hjælp af et USB-stik.

Du kan også få et mobilt internet til dit hjem i form af en bredbåndsrouter, som blot tilkobler sig det mobile netværk, når den er koblet til strøm. På den måde kan du bruge det mobile internet på flere enheder, og du kan let tage det med, hvis du eksempelvis skal i sommerhus.

Hvordan virker et lyslederkabel?

Lyslederkablet er det kabel, som sørger for at du får lynhurtigt internet gennem fibernet. Et lyslederkabel kan transportere data med lysets hastighed, og derfor vil du med fibernet gennem lyslederkabel få et rigtig hurtigt internet. En af de andre store fordele ved lyslederkablet er, at det er robust og ikke sådan bliver beskadiget.

Selvom man ikke kan få fibernet i hele landet endnu, så er der rigtig mange udbydere der arbejder på at udvide fibernettet, og de seneste år har en større og større del af landet fået mulighed for at tilkoble sig fibernettet og dets mange fordele.

Få et mobilt bredbånd

Du kan let og nemt tegne et abonnement hos en bredbåndsudbyder eller hos en fibernettjeneste, og på den måde få adgang til internettet. Alt du skal gøre er at undersøge hvilken udbyder der passer til dig og undersøge om du kan få den der hvor du bor i landet. Derefter er der blot tilbage at kontakte udbyderen, og det kan man ofte meget let gøre gennem deres hjemmeside.

Er du i tvivl om hvilken udbyder du skal vælge, så får du her på siden et godt overblik, som ruster dig til at vælge den helt rigtige bredbånds- eller fibernetsløsning til dig og dit hjem.

Fibernet, bredbånd eller mobilt bredbånd?

Hvad skal du egentligt vælge? Arbejder du meget på computeren, og har du ofte brug for en høj hastighed, så bør du vælge fibernet. Har du blot brug for internettet til almindelig brug, kan en god bredbåndsforbindelse ofte være rigtig fint. Er du derimod ofte på farten, så er et mobilt bredbånd rigtig smart, da du let kan tage det med dig rundt omkring i landet.

Sortering

Listen viser et bredt udsnit af bredbåndsmarkedet, men inkluderer ikke alle bredbåndsudbydere. Vi samarbejder med flere af bredbåndsudbydere på listen, hvilket betyder, vi kan modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision har indflydelse på, hvordan listen er sorteret. Oplysningerne om firmaerne kommer fra firmaerne, og vi tager forbehold for fejl.