Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-duo kom på DR: De skaffer dig den perfekte julesweater

Af Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

December er endelig kommet, og er du i tvivl om, hvad du skal iføre dig for at komme i den helt rigtige julestemning, så følg lige med her.

Skolelærerne Jesper Vejergang Christensen og Johnny Stefansen er stifterne af hjemmesiden julesweater.dk, hvor du kan gå på udkig efter den helt rigtige julesweater.

Hjemmesiden er et bindeled, som viser dig alle de fine julesweatere, du kunne tænke dig, samlet et sted, og så guider siden dig videre til enten Asos’ eller Amazons hjemmeside, hvor du vil kunne købe dem.

Som kunde betaler du stadig prisen hos Asos eller Amazon, men julesweater.dk får en procentdel af beløbet.

Ideen startede for flere år tilbage for de to kammerater Jesper og Johnny. De mødtes på lærerseminariet, hvor de fandt ud af, de havde en fælles passion for fodboldholdet Arsenal.

Jesper og Johnny var med sidste år, da DR3 talte ned til juleaften
Jesper og Johnny var med sidste år, da DR3 talte ned til juleaften

Julesweater.dk

”Det var på en af vores mange ture til London for at se fodbold, vi blev gjort opmærksom på julesweateren. Vi stod på en pub i London, hvor englænderne går meget ud, og der har de alle så deres Christmas jumper på. Så stod vi der i vores nystrøgne skjorte og faldt lidt ud”, fortæller Jesper Vejergang.

Siden da har julesweateren været svær at glemme for de to kammerater.Begejstringen for julesweateren er dog ikke altid delt af venner og kollegaer. Jesper oplever, det er en genstand, der deler vandene, når han har den på.

”Jeg har dem på til juleklippedag, juleløb og i kirken. De kvindelige kollegaer synes, det er kikset, mændene kan godt lide dem, og børnene er vilde med dem”, fortæller Jesper om sine oplevelser, når han tager sine flotte julede beklædningsgenstande på på arbejde.

Julesweater

Måske sidder du og tænker, at julesweateren er lidt for kikset for din smag, men Jesper Vejergang mener, at en julesweater er mere end bare en julesweater.

”Vi synes december godt kan være en måned fyldt med stress og jag; der er så mange ting, vi skal nå. Så vi har også brug for noget at gå og grine af. Julesweaterne kan være med lys eller 3D, så de nok kan lokke et smil frem på de fleste. Det er vigtigt at huske på at tage det lidt mere afslappet i december”, forklarer han.

Julesweater

Sidste år på juleaftensdag var Jesper og Johnny med, da DR3 med værterne Helle Bygum og Emil Thorup varmede op til juleaften. Her var de inde og fortælle om julesweateren og deres hjemmeside til stor begejstring.

”Vi forsøgte at fortælle dem før showet, at vi bare var to bonderøve fra Aalborg, der ikke vidste noget om tøj, men de var stadig interesseret.

Julesweater

Efter showet kunne vi godt mærke, der var en større interesse for vores hjemmeside, og vi fik mange flere likes på vores Facebook. Salget gennem vores hjemmeside steg, og vi blev ved med at sælge trøjer helt ind i januar, hvilket vi ikke havde regnet med”, fortæller Jesper.

I dag sælger supermarkeder som Føtex og Bilka også julesweatere, men de to kammerater oplever ikke at interessen for deres hjemmeside har været faldende.

”Vores udvalg er væsentligt sjovere, og det kan bare noget andet og noget mere”, slår Jesper fast.

Julesweater

Hvis du er lige så begejstret for tanken om en julesweater her i juletiden som os, kan du se Jesper og Johnny samlede udvalg her.

Del artikel

Andre læser også